maritbet girişmaritbet
Blue’Safe Mavi Kale çevreye karşı duyarlı ürünler üretiyor!

Blue’Safe Mavi Kale çevreye karşı duyarlı ürünler üretiyor!

Tüketiciyi bilinçlendirmek ve korumak amacıyla 19 yıldır kutlanan Standartlar Haftası’nda Blue’Safe Mavi Kale de standartların önemine dikkat çekiyor

 

Tüketiciyi bilinçlendirmek ve korumak amacıyla 19 yıldır kutlanan Standartlar Haftası'nda Blue'Safe Mavi Kale de standartların önemine dikkat çekiyor. Standartlara sahip ürünler, benzer özellik ve nitelikte ürünler arasında karşılaştırma olanağı sağlayarak tüketicinin çıkarlarını koruyor. Aynı zamanda can ve mal güvenliği de sağlıyarak sağlığınıza ve çevreye karşı duyarlı özellikleri ile öne çıkıyor.

Günümüzde artan ihtiyaçlar ve eşzamanlı gelişen teknoloji, her sektörde ürün çeşitliliği ve gamının artmasını ve buna bağlı olarak oluşan pazardan yararlanmak isteyen üretici sayısının da fazlalaşmasını beraberinde getirdi. Bu yoğun rekabet ortamında da daha yüksek kar kaygısı ile standartlardan yoksun ürünleri piyasaya sunan üreticiler, kalitesiz ürünlerle sadece tüketicilere değil doğaya ve ülke ekonomisine de zarar veriyorlar.

Ekim ayının 3. haftası kutlanan Standartlar Haftası'na ve Tüketici Haklarına dikkat çekmek amacıyla Blue'Safe Mavi Kaleyetkilileri tüketiciyiuyardı. Enerji tasarrunun hayal olmaması ve harcanılan paranın boşa gitmemesi için yalıtım yaptırmak isteyenler ürünlerin standartlara sahip olup olmadığını mutlaka kontrol etmeli.

Mardav Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Alper Doğruer,standartlara sahip bir ürünün en önemli özelliğinin amacına hizmet edebilmesi olduğunu belirtti.Standartlardan yoksun ürünlerin işlevlerini yerine getiremediklerini ifade eden Doğruer; özellikle tasarruf sağlamak amacı ile gerçekleştirilen ısı yalıtımı uygulamalarında bu tarz ürünlerin tüketicinin bütçesine daha da zarar veren sonuçlar doğurduğuna dikkat çekti. “Yalıtım uygulamalarındason kullanıcıların teknik bilgiye sahip olmamalarından yararlanan çeşitli firma ve uygulayıcılar tüketiciyi standartlardan yoksun, ucuz ürünlere yönlendiriyorlar. Ancak bu ürünler, enerji tasarrufu sağlamadığı gibi harcanan tüm paranın da boşa gitmesine yol açıyor. Aldanmak istemeyen tüketicilerin bayi ve uygulayıcılardan ürünlere ait TSE, CE, ETAG 004 belgelerini göstermelerini isteyebilirler” diye konuştu.

Kalekim Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Müdür Yardımcısı Altuğ Akbaşise standartlara sahip ürünlerin sadece üretim aşamasında değil uygulama ve kullanım süreçlerinde de hem tüketiciyi hem de ülke ekonomisini koruduğunu vurguladı. Akbaş sözlerine şöyle devam etti: “Isı yalıtımı malzemelerinde kalite en önemli unsurdur ve ısı yalıtım uygulaması hata tolere etmez. Bu nedenle ısı yalıtım uygulamalarında tüketicinin birinci önceliği asla ucuzluk olmamalıdır. Ürünün standartlara sahip olmasının yanısıra size sağladığı diğer avantajlarla karar vermek daha faydalı. Özellikle ısı yalıtımında sadece ürünün değil uygulamanın da garantisi ve sigortası istenmeli. Yalıtım uygulaması sırasında uygulama ya da malzemeden kaynaklanan zararlar tüketiciye ödenmeli. Biz Blue'Safe Mavi Kale olarak tüketici haklarını koruyan tüm bu hizmetleri veriyoruz; özetle tüketicinin yanındayız”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Levent Pelesen ‘Isı yalıtımı olmayan binalar çok üşüyor’
  • 24.12.2013 13:23

Levent Pelesen ‘Isı yalıtımı olmayan binalar çok üşüyor’

Mevsim döngüsünü değiştirmek elimizde değil ama kışın bütçemizi sarsmayacak fatu ...

Blue’Safe Mavi Kale’den kışın sıcak yazın serin evler
  • 22.11.2013 12:57

Blue’Safe Mavi Kale’den kışın sıcak yazın serin evler

İklim değişikliği ile mücadelede çok önemli bir rolü olan ısı yalıtımı, kışın sı ...

Blue’Safe Mavi Kale ile yalıtımda standartlara uygun ürünler seçin
  • 14.10.2013 13:27

Blue’Safe Mavi Kale ile yalıtımda standartlara uygun ürünler seçin

Blue’Safe Mavi Kale'de kullandığımız ürünler ve bu ürünlerin sahip olduğu standa ...

Blue’Safe Mavi Kale, dış cepheler için dekoratif çözümler sunuyor!
  • 05.10.2013 10:34

Blue’Safe Mavi Kale, dış cepheler için dekoratif çözümler sunuyor!

Isı yalıtım sektörünün lider markalarından Blue’Safe Mavi Kale, binaların dış ce ...

Blue’Safe Mavi Kale, ısı yalıtımında modayı takip ediyor!
  • 15.09.2013 16:58

Blue’Safe Mavi Kale, ısı yalıtımında modayı takip ediyor!

Blue’Safe Mavi Kale, ısı yalıtımı konusunda modanın gerisinde kalmak istemeyenle ...

Blue’Safe Mavi Kale evinizin kış modasına yön veriyor!
  • 04.09.2013 10:11

Blue’Safe Mavi Kale evinizin kış modasına yön veriyor!

Sonbaharda doğanın esintisi binanıza yansıyacak ...