maritbet girişmaritbet
Bemtaş kentsel dönüşümle birlikte hedef büyüttü!

Bemtaş kentsel dönüşümle birlikte hedef büyüttü!

Fatih Candar Can, “Yüzde 17’lik pazar payımızı bu yıl yüzde 10 oranında büyütmeyi hedefliyoruz” dedi

Fatih Candar Can, “Yüzde 17'lik pazar payımızı bu yıl yüzde 10 oranında büyütmeyi hedefliyoruz” dedi.

Portekizli Soima'nın Türkiye ve Ortadoğu'daki tek yetkili satıcısı olan Bemtaş, kentsel dönüşümle birlikte artan talep karşısında hedef büyüttü.

Firmanın bu yılki satış ve kiralama hedefini ikiye katladığını belirten Bemtaş Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Candar Can, yıl sonuna kadar 30 adet kule vinç satışı gerçekleştirmeyi planladıklarını kaydetti.

Avrupa'nın en büyük kule vinç üreticileri arasında yer alan ve Avrupa ile Arap ülkelerinde önemli bir pazar payına sahip olan Soima'nın Türkiye'ye tam not verdiğini ve Bemtaş' ı 100 kule vince kadar destekleme kararı aldığını açıklayan Can, ayrıca firmanın Türkiye ve Ortadoğu'daki tek yetkili satıcısı Bemtaş için 2013'te üretim hacmini artırdığını da söyledi.

Bemtaş olarak kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçmeye başlamasıyla artan talep karşısında yıllık satış ve kiralama hedeflerini ikiye katladıklarını ve Türkiye'nin en büyük vinç parkını kurmaya hazırlandıklarını vurgulayan Can, “2012 yılı şirketimiz açısından çok verimli geçti. Türkiye'nin her köşesindeki inşaat firmalarına çok cazip fiyat politikası ile hizmet verdik. Kartal'daki adalet sarayı projesi dahil, gerek enerji ve konut, gerekse otel ve AVM projelerinde Türkiye'nin en büyük inşaat şirketleri ile çalışma imkanımız oldu. Özellikle kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçmeye başlamasıyla orta ve uzun vadede büyük iş imkanları ve yeni projelere hizmet verme imkanını yakaladık. 2013 yılının ilk aylarında taleplerde önemli bir artış oldu. Mevcut olan yüzde 17'lik pazar payımızı bu yıl, yüzde 10 oranında daha büyütmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda Soima ile anlaşarak mevcut satış ve kiralama hacmimizi genişletme kararı aldık” dedi.

“Siparişlerde sıra beklemeyi ortadan kaldırmayı hedefliyoruz”

Bu yıl sonuna kadar ortalama 30 adet kule vinç satma hedeflerinin olduğunu açıklayan Fatih Candar Can, Türkiye'de vinç kiralama sektörünün de hızla büyüdüğünü vurguladı. Sektörde adını duyurmuş bazı büyük inşaat firmalarının hali hazırda sadece kiralama yöntemiyle projelerini yürütmeye devam ettiklerini belirten Can, ancak Türkiye piyasasında ihtiyacı karşılayacak sayıda kule vincin bulunmadığını savundu. Alınan yeni kararlarla Soima'nın Bemtaş'ı 100 kule vince kadar destekleyeceğini ve bu konudaki çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen Can, “Her geçen gün kiralık makine filomuza yeni makineler ekleyerek hedeflediğimiz büyük sayıya ulaştırmak için bütün gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz ve Türkiye'deki en büyük kule vinç parkına sahip firmalardan biri olmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye'de yıllık kule vinç satışının 300 ila 400 dolaylarında olduğunu dile getiren Fatih Candar Can, yaklaşık bin adet vincin de kiralandığını kaydetti. Firmaların sahip olduğu mevcut makine parklarının artık yetersiz kaldığına işaret eden Can, “Yeni siparişlerde 30 ila 40 gün beklemek gerekiyor. Bizde bu bekleme süresi 25 ila 30 gün arasında değişiyor. Filomuzu genişletme kararımızla beraber firmaların sıra bekleme derdini de ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Ayrıca vinçlerdeki kolay montaj ve demontaj özelliği ile profesyonel teknik ekip desteği süreyi de kısaltıyor. Bizim öncelikli amacımız müşteri memnuniyeti ve uygun fiyat politikası. Bu hizmetler de sektörde daha çok tercih edilmemizi sağlıyor” ifadesini kullandı.

Satış sonrası destek ekibini iki katına çıkardı

Bemtaş Kule Vinç'in 1985 yılında aile şirketi olarak kurulduğunu ve 26 yıldır inşaat sektöründe faaliyet gösterdiğini hatırlatan Fatih Candar Can, 13 yıldır Türkiye ve çevre ülkelere kule vince yönelik satış, kiralama ve satış sonrası teknik destek hizmetlerinin devam ettiğini söyledi. Bemtaş olarak Türkiye'de faaliyet gösteren bir çok kule vinç firmasının temsilciliğini yaptıklarını aktaran Can, son olarak Portekiz firması Soima'nın Türkiye ve Ortadoğu temsilciliğini yürüttüklerini kaydetti. Can, Bemtaş olarak Türkiye, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Arap Yarımadası ve Rusya gibi ülkelere de hizmet verdiklerini açıkladı. Satış sonrası destek ekibini bu yıl iki katına çıkardıklarını dile getiren Can, Türkiye'nin değişik bölgeleri ile yurtdışına temin ve tahsis ettikleri kule vinçler için üniversite mezunu ve doktoralı tecrübeli teknik elemanlarının montaj, sökme ve yer değiştirme servisleri için hazırda bulunduğunu belirtti. Can, hızlı bir satış sonrası teknik destekle müşterilerinin sorunlarına maksimum 24 saat içinde cevap verebildiklerinin altını çizdi.

Gerçekleştirdikleri çalışmalar ve ürettikleri fikirler sayesinde inovasyon ve Ar-Ge faaliyetlerine büyük katkılar sağladıklarına işaret eden Can, kule vinçte yapay zeka teknikleri kullanarak internet üzerinden de takip edilmesini sağladıklarını ve bunun da arıza, takip ve kontrolü kolaylaştırdığını ifade etti. Bu yıl, Bemtaş olarak temsil ettikleri marka kule vinçler için büyük bir talep artışı beklentisi içinde olduklarını söyleyen Can, “Gerek kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçmeye başlaması gerekse ekonomik konjoktör, sektörün hızla büyüyeceğini göstermekte. Bu sebeple 2013 için büyüme artışımızın yüzde 3 olacağını öngörmekteyiz” diye konuştu.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bemtaş kentsel dönüşümle birlikte hedef büyüttü!
  • 10.05.2013 12:54

Bemtaş kentsel dönüşümle birlikte hedef büyüttü!

Fatih Candar Can, “Yüzde 17’lik pazar payımızı bu yıl yüzde 10 oranında büyütmey ...

Skyland İstanbul'un basın lansmanı ileri bir tarihe ertelendi!
  • 25.03.2013 10:07

Skyland İstanbul'un basın lansmanı ileri bir tarihe ertelendi!

Daha önce pek çok konut projesine imza atan Eroğlu Gayrimenkul'ün Seyrantepe'dek ...

Soima Türkiye’ye tam not verdi, Bemtaş üretim hacmini artırdı!
  • 11.03.2013 11:13

Soima Türkiye’ye tam not verdi, Bemtaş üretim hacmini artırdı!

Portekizli kule vinç üreticisi Soima’dan Türkiye’ye tam not çıktı. Soima, Türkiy ...

İnşaat firmaları kule vinçler için sırada bekliyor!
  • 26.09.2012 09:34

İnşaat firmaları kule vinçler için sırada bekliyor!

İnşaatların yükselmesinde önemli rolü olan ve fiyatları 150 bin Euro’dan başlaya ...