maritbet girişmaritbet
Avrasya Yapı Ürünleri Fuarı kapılarını açtı

Avrasya Yapı Ürünleri Fuarı kapılarını açtı

Avrasya Yapı Ürünleri Fuarı MEGABUILD'in kapıları 11 Eylül tarihine kadar açık olacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı ve İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) desteğiyle düzenlenen Avrasya Yapı Ürünleri Fuarı MEGABUILD açıldı.

İnşaat ve inşaat malzemeleri endüstrisinin dışa açılan en büyük penceresi olma hedefiyle yola çıkan ve Ekonomi Bakanlığı kanalıyla 45 ülke bakanının heyetleriyle birlikte davet edildiği Avrasya Yapı Ürünleri Fuarı MEGABUILD, 8-11 Eylül 2011 tarihleri arasında yapılıyor.

Avrupa, Ortadoğu, Körfez ve Balkanlar başta olmak üzere toplam 36 ülkeden gelen alım grupları fuarda ikili görüşmeler yapacak.

Türkiye'den 150, 11 ülkeden 80 yabancı firmanın katıldığı fuarda, Afganistan, Azerbaycan, Moldova, Pakistan, Makedonya, Gana, Irak, Moğolistan, İran, Mısır, Nijerya, Kırgızistan, Moritanya, Kazakistan ve Tunus'tan bakanlar yer alıyor.

Gelişmekte olan ülkeler başta olmak üzere 5 binden fazla yabancı ve 20 binden fazla yerli ziyaretçi gelmesi beklenirken, katılımcıların 3 milyar dolardan fazla yeni sipariş alması hedefleniyor.

Çağlayan: Firmalarla görüşeceğiz

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, düzenlenen organizasyona Ekonomi Bakanlığı desteğiyle Avrupa, Kuzey Afrika, Balkanlar, Ortadoğu ve Amerika ülkelerinden gelen alım heyetlerinin, firmalarla ikili iş görüşmeleri yapacağını söyledi.

Türkiye'nin yurtdışı müteahhitlik sektöründe dünya ikinciliği elde ettiğine değinen Çağlayan, "Bugün Türk müteahhitleri 91 ülkede 6 bin 200'den fazla projeyle 203 milyar dolardan fazla taahhüt gerçekleştirmişlerdir. Türk müteahhitlik sektörü sadece Libya'da 27 milyar dolardan fazla taahhüt gerçekleştirmiştir. Şu anda müteahhitlerimizin Libya'da devam eden 18,5 milyar dolarlık inşaatları var " dedi.

Çağlayan, önümüzdeki hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Mısır'a, ardından Tunus'a ve Libya'ya gideceklerini hatırlattı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Altensis, AB’ye yapı ürünleri ihracatında söz sahibi olacak
  • 11.12.2013 13:34

Altensis, AB’ye yapı ürünleri ihracatında söz sahibi olacak

Yapı malzemeleri ihracat ve ithalatında çevreci ürünleri esas alan Avrupa Birliğ ...

Avrasya Yapı Ürünleri Fuarı kapılarını açtı
  • 09.09.2011 15:57

Avrasya Yapı Ürünleri Fuarı kapılarını açtı

Avrasya Yapı Ürünleri Fuarı MEGABUILD'in kapıları 11 Eylül tarihine kadar açık o ...