maritbet girişmaritbet
ATS Ateş Tuğla, 2012 yılında büyümesini sürdürdü!

ATS Ateş Tuğla, 2012 yılında büyümesini sürdürdü!

Yurtdışına soba satan üreticilerin artan ateş tuğlası talebi karşısında 2012 yılında yüzde 10 oranında büyüdüklerini anlatan Kerem Sidal, anılan dönemde yükselen doğalgaz fiyatlarının da soba talebini artırdığını belirtti

 

ATS Ateş Tuğla Sanayi Genel Müdür Yardımcısı Kerem Sidal, sektöre soba tuğlaları, standart ateş tuğlaları ve klinker kaplama tuğlaları üretimiyle hizmet veren firmalarının 2012 yılını büyüme ile kapattığın söyledi. Başta soba sanayisi ve yapı sektörlerine hizmet verdiklerinin altını çizen Sidal, “Müşterilerimiz Türkiye'nin sayılı büyük soba üretici firmalarının yanı sıra çok sayıda mimar, müteahhit, kamu kuruluşları ile orta ve küçük ölçekli yapı malzemeleri satıcılarından oluşuyor” dedi. 2012 yılında ATS'nin 6 bin 500 tonluk üretim yaptığını anlatan Sidal, bu dönemde yüzde 10'luk bir büyüme yakaladıklarının altını çizdi. Büyümelerinin nedenlerini de sıralayan Sidal, “Her sene azalan soba tuğlası talebi bu yıl arttı. Soba fabrikalarının yurtdışı satışlarının artması bize olumlu yansıdı. Yine geçtiğimiz yıl özellikle doğalgaz fiyatlarındaki artış diğer ülkelerde de soba talebini yükseltti. Bu durum bizim gibi kaliteli iş yapan soba tuğlası üreticilerine de olumlu yansımış oldu” dedi.
 
Yeni ürünler geliyor
 
Klinker kaplama tuğlalarındaki artışların ise ağırlıkla devletin finanse ettiği büyük yapılarda, özellikle okulların deprem güçlendirme çalışmaları, hastaneler ve adalet sarayları gibi inşaat projelerinde kullanıldığını anlatan Kerem Sidal, bu dönemde cephe kaplama ürünlerine olan talepten memnun olduklarını vurguladı. Sidal, “Bu tip şantiyelerde de kalite çok ön planda olduğu için çok sayıda projede güvenle kullanılan ürünlerimizin talebinin artmasını öngörüyoruz. Sektörde ürünlerine garanti verebilen tek firma olmamız da tercih edilme sebeplerimiz arasında gösterilebilir” şeklinde görüş bildirdi.
 
Bu yıla ilişkin hedeflerini de büyüme üstüne kurduklarının altını çizen Sidal, “Özellikle hızla gelişen ve büyüyen dış cephe pazarında bu yıl da farklı tasarım ve ürün geliştirme çalışmalarımızla katma değeri yüksek ürünler sunma ve tutundurma arzusundayız. Firmamızın güçlü yönleri olan hızlı karar verme ve sektörel değişimlere anında cevap verebilme özelliklerimizi kullanarak, büyüme hedeflerimizi dış cephe faaliyetleriyle de destekleyeceğiz” ifadesini kullandı.
 
Yıllık cirolarının yüzde 20'sini ihracattan karşıladıklarının da bilgisini veren Sidal; İran, Irak, Türk cumhuriyetleri ve  Doğu Avrupa ülkelerinde doğrudan ihracatlarının bulunduğunu bildirdi. İhracat kapsamında daha çok klinker tuğlası gönderdiklerini dile getiren Sidal, ürünlerinin dolaylı ihracata da konu olduğuna işaret etti.
 
“Ekos Ekoton'a haksız patent iddiaları yapıldı”
 
“Ateş tuğlası konusunda Türkiye piyasası için sürpriz çalışmalarımız var” diyen Kerem Sidal, bu alanda Ar-Ge çalışmalarının sonuna geldiklerini söyledi. Buna ilave giydirme cephe sistemleri olan Ekos Ekoton ürününü parlak bir geleceğin beklediğini iddia eden Sidal, bu ürünü ekstrüzyonla şekillendirdiklerini bildirdi. Kullandıkları pişirme teknikleri sayesinde bu ürünün birçok projede tercih edildiğini anlatan Sidal, ürüne yapılan haksız patent iddialarını da eleştirdi. Sidal, “Önümüzdeki dönemlerde farklı ölçü ve renklerde ürünlerimizin daha çok sayıda binanın cephelerini süsleyeceğini öngörüyoruz. Fakat bazı rakiplerimiz tarafından gerçekçi olmayan iddialar sonucu Ekos Ekoton'a yapılmış olan haksız patent iddiaları da yakın geçmişte yargı kararı ile lehimize sonuçlandı. Buradan bilgi sahibi tedarikçi ve müşterilerimize bu iddiaların haksız olduğunu ispatladığımız duyurmak isterim” ifadelerini kullandı.
 
Ateş tuğlasında daha güzel bir yüzey, çeşitli renk ve ebatların müşteri kanadında sürekli istendiğini anlatan Sidal, uygun fiyat seçeneğinin de işletmeleri rekabette öne çıkardığını dile getirdi. Bununla beraber cephelerde enerji tasarrufu sağlayan Ekoterm adlı sistemlerinin de müşteri beklentilerini karşılayacağını anlatan Sidal,  şöyle devam etti: “Sektörümüzün ürünleri renk ve ebatları itibarıyla genellikle birbirine benzer olmak durumunda. Bizler ürünlerimizi yüksek kalite (dayanıklılık, uzun kullanım ömrü) ve renk, ebat çeşitliliği ile daha ileriye götürmeyi kendimize görev edinmiş bir firmayız. Her ne kadar bazı firmalar rekabet etmek yerine sektöre haksız patent gibi kanallar ile tekel olmayı ana gündemlerine taşımış olsalar da, bizler rekabet ile tüketicilere daha uygun fiyatlarla mümkün mertebe en yüksek kaliteli ürünleri vermeye çalışıyoruz.” Son olarak artan enerji maliyetlerine karşın devletten herhangi bir teşvik almamalarını eleştiren Sidal, sektördeki denetimsizliğin de firmaları sekteye uğrattığını söyledi. Sidal, kısa ömürlü ateş tuğlalarının sadece fiyat odaklı rekabet etmesini sektöre uzun vadede zarar vereceğini savundu.
 
Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

ATS Ateş Tuğla, 2012 yılında büyümesini sürdürdü!
  • 13.03.2013 14:04

ATS Ateş Tuğla, 2012 yılında büyümesini sürdürdü!

Yurtdışına soba satan üreticilerin artan ateş tuğlası talebi karşısında 2012 yıl ...