maritbet girişmaritbet
Regnum İnşaat’ın Bodrum golf tesisi beklemeye alındı

Regnum İnşaat’ın Bodrum golf tesisi beklemeye alındı

Bodrum Belediye Meclisi, Regnum İnşaat Şirketi'nin Çamköy'deki 1400 dönümlük arazisine golf tesisi ve konut için yaptığı imar tadilatı başvurusuyla ilgili olarak, çevrecilerin açtığı davalar nedeniyle dördüncü kez bekleme kararı aldı. Yargı sürecinden sonra konu karara bağlanacak

 


 
 
Bodrum Belediyesi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda, Çamköy'deki Regnum İnşaat Limited Şirketi'ne ait arazilerde golf tesisi ve konut yapılabilmesi için yatırımcı tarafından talep edilen imar plan tadilatı önerisi görüşüldü. Sivil toplum örgütlenin, yatırımcı firma yetkililerinin de katılıp, görüşlerini bildirdiği toplantıda bir karar çıkmadı. Meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri tarafından açılan davanın, mahkeme kararını beklemeye karar verdi. Dokuz maddenin görüşüldüğü toplantıda, sıra golf tesisi ile ilgili maddeye geldiğinde, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve yatırımcı firma yetkilileri söz aldı.
 
Konuşmaların ardından Belediye Meclisi'nin CHP'li 9 üyesi ile meclise başkanlık eden Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon'un oylarıyla golf tesinin imar tadilatıyla ilgili olarak, çevrecilerin açtığı davaların sonucunun beklenmesi yönünde karar alındı. Belediye meclisinin DP'li diğer altı üyesinden 3'ü çekimser kalırken, 3'ü de mahkeme kararını beklemeye gerek olmadığı yönünde oy kullandı. Belediye meclisini toplam 16 üyesi bulunuyor.
 
GOLF SAHASINA BAŞKANDAN DESTEK
Meclise de başkanlık eden Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, toplantıdaki konuşmasında, Çamköy'deki bin 400 dönümlük alana golf sahası yapılıp yapılmayacağı konusunda mahmekede olduğunu ve kararın mahkeme tarafından verileceğini söyledi. Belediye meclisinin de “yargı sürecinin beklenmesi” yönünde karar aldığını belirten Kocadon, “Bodrum medeni bir yer. Uluslararası bir bölgedir. Belediye meclisinde herkes hür düşüncelerini ifade etti. Golf yatırımcıları konuştu. Meclis üyeleri yargı kararının beklenmesini istedi. Belediye olarak sadece sivil toplum kuruluşlarının görüşüne bağlı kalarak karar alamayız. bizim için önemli olan Bodrum Yarımadası,  halkı ve esanafıdır” diye konuştu.
 
Kocadon, alternatif turizm konularına her zaman sıcak baktığını da ifade edip, “Eğer bugün mecliste oylama yapsaydık. Benim oyum ‘evet'ten yani golf sahası yapılmasından yanaydı. Bu konuda yatırım yapacak arkadaşları da destekliyorum. Golf sahası yapılacak arazi bin 400 dönüm. Yatırımcıların çok güzel taahütleri var. Bunlardan bir tanesi de asla yeraltı suyu kullanmayacak olmaları. Deniz suyunu arıtacaklar. İkincisi hiç bir ağaç kesmeyecekler. Mümkün olduğu kadar kimyasallardan uzak bir golf sahası yapacaklar. 3.5-4 dönümlük parsel başına ev yapacaklar. Gerçekten hem doğayı koruyor hem yeraltı sularımızı kullanmıyor hem de Bodrum ekonomisine turizm yönünden büyük katkı sağlıyor” dedi.
Kocadon, Bodrum'un alternatif turizm çeşitliliğine ihtiyacı olduğunu, binin jeotermal, spor, yelken ya da tarih turizmi ile yapılabileceğini, bu turizm çeşitlliğinin içenin kalitesini artıracağını da kaydetti.
 
KUŞ TÜRLERİ YOK OLUYOR İDDİASI
Bodrum Çevre Gönüllüsü Cüneyt Karaloğlu ise golf alanlarının yarattığı çevre tahribatının göz önünde tutulması gerektiğini savunarak, “5 yıl öncesinde tuzla sulak alanına 242 tür farklı kuşun geldiğini biliyoruz. Geçen kış tuzla sulak alanına gelen yaklaşık 3 bin flamingo gecikmeyle geldi ve çok kısa bir süre sonra sulak alandan ayrıldı.  Bunun yanında balıkçılığa da çok büyük zararı olduğunu düşünüyorum. Çünkü sulak  alanlar balık neslinin devamı için hayati öneme sahip. Oradaki ekolojik bozulma balıkçılığa da etkisini gösterdi. Bodrum'un ünlü dil balığına rastlanmaz oldu. Pek çok balık türünde de azalma meydana geldi.  Tuzla Sulak Alanı, çevresine golf sahası yapılması anlamında Türkiye'de ilk  örnek. Orada kısa zamanda geriye dönülmez çevre sorunları yarattığını  gözlemledik. Pek çok kuş türü kayboldu. Sulak alana gelmez oldular” dedi.
 
Yatırımcı firma Elitkent Emlak Pazarlama İnşaat Sanayi Şirketi Genel Müdürü Tolga Ozan ise yapılması düşünülen tesis ile ilgili bilgi verdi. Ozan, Antalya bölgesinde bir tesisleri daha olduğunu belirterek, golf tesislerinin hastalık yaptığı yönünde ortaya atılan yaygın iddiaların asılsız olduğunu söyledi. Ozan, Çamköy'deki golf sahası yapılacak arazinin tapusunun kendilerinde olduğunu hatırlatıp, yargı sürecinden sonra konunun karara bağlanacağını kaydetti.
 

 
  • Etiketler:

Yorum Yaz