maritbet girişmaritbet
Cem Kara Aydınlar Köyü'ne imar planlarını anlattı!

Cem Kara Aydınlar Köyü'ne imar planlarını anlattı!

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara önceki akşam Aydınlar köyündeydi. Aydınlar köyü düğün salonunda vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Cem Kara burada Aydınlar köyünün 1/5000 Nazım İmar Planı’nı vatandaşlara anlattı. Toplantıya Aydınlar köyü Muhtarı Bedri Çüven ile Binkılıç Fatih Mahallesi Muhtarı Cemil Ürkmez, Çatalca Belediye Başkan Yardımcıları Ufuk Akın ve Erhan Güzel de katıldı

 

Başkan Cem Kara'nın göreve geldiği gün itibariyle; 27 köyü 9 mahallesi bulunan Çatalca'da Binkılıç'ın Fatih ve Atatürk Mahalleleri ile Çiftlikköy Mahallesi; Yalıköy ve Gümüşpınar köyleri dışında hiçbir yerde imar planı olmayan Çatalca'da şimdi planlar tek tek çıkmaya başlıyor. İlçe genelinde imarsızlığı bitirmek parolasıyla yola çıkan Belediye Başkanı Cem Kara verdiği sözü yerine getiriyor ve çalışmalarının meyveleri de askıya çıkan planlar oluyor.
 
Köy ve mahallelerde imar planları birer birer çıkmaya başlarken, Başkan Cem Kara da planları detaylarıyla beraber vatandaşlara aktarıyor. 28 Eylül 2012 ve 30 Ekim 2012 tarihleri arasında askıya çıkartılan Aydınlar köyü 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Aydınlar köyü halkına anlatıldı. 
 
Sosyal sorumluluk gereği planı çıkan her köy ve mahallede bu toplantıları yaptığını söyleyen Belediye Başkanı Cem Kara; “5000 ölçekli planları yapma yetkisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndedir. Eğer bu plana itiraz edilecekse itirazlarınız da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yapılacaktır. Ama herkes planı bilecek diye bir kaide yok. Buradan çıkıp İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gidip muhatap bulmak da zor olur. O yüzden size bir personelimi beş gün boyunca görevlendireceğim. Parselinizi söylediğinizde durumuna burada bakacak ve itirazlarınızı sizin yerinize İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne göndereceğiz. İtirazlarınız 30 Ekim tarihine kadar yapılmalıdır. O günden sonra yapılan itirazlar geçersiz olacaktır.” dedi. 
 
BU PLANA UYGUN PLANI YAPMAK ÇATALCA BELEDİYESİ'NİN GÖREVİ
 
5000 ölçekli planları yapma yetkisinin İBB'de olduğunu söyleyen Başkan Cem Kara, bu aşamadan sonra Çatalca Belediyesi'nin olaya dahil olduğunu sözlerine ekledi. Başkan Cem Kara; “Bu plana uygun olarak uygulama imar planı Çatalca Belediyesi tarafından yapılacaktır.” dedi. Askıya çıkan planlar hakkında en doğru bilgilerin kendisi tarafından verildiğine de dikkat çeken Belediye Başkanı Cem Kara, “Ben burada bir kamu görevlisi olarak bulunuyorum ve birinci ağızdan bilgi veriyorum. Buraya başkaları da gelip ‘senin parselindeki sorunu çözeriz', ‘sana parselin için yardım ederiz' diyebilir. Ama verdiğim bilgilerin dışında bir şey yapılması mümkün değil” dedi. 
 
KİMSEYE ÖZEL OLARAK PLAN YAPILMAZ
 
Yapılan planların bir ya da birkaç kişinin kafasına göre hareket ettiği bir olgu olmadığını da açıkça belirten Başkan Cem Kara, “28 Eylül 2012 günü askıya çıkan 1/5000 öçlekli Aydınlar köyü Nazım İmar Planı için 29 kurum ya da kuruluştan görüş alınmaktadır. Bu görüşler değerlendirilerek plan yapılır. Yani birkaç personel bilgisayarın başına geçip planı yapmaz. Kimseye özel olarak da plan yapılmaz. Planlar için kurum görüşleri önemlidir ama bunların birkaçı ciddi anlamda planı etkiler. Bu kurumlar Çevre, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, İSKİ ve DSİ, İl Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü görüşleridir. Çünkü ilçemizin yüzde 90'ı İSKİ koruma havzasında, yüzde 39'u orman alanları içinde, yüzde 37'si de mutlak tarım alanları içindedir. 
 
AĞIR İŞLEYEN BÜROKRASİ PLANI GECİKTİRİYOR
 
Aydınlar köyü planının çıkmasındaki kronolojiyi de vatandaşlara aktaran Başkan Cem Kara, “Aydınlar köyü 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı 11 Nisan 2012 tarihinde İBB Meclisinde onaylanarak geçti. Bundan yaklaşık ancak üç ay sonra 3 Temmuz 2012 tarihinde İBB Başkanı'nca onaylandı. Onaydan yine iki ay sonra askıya çıkartıldı. Şimdi bu plan askıdan indikten sonra Çatalca Belediyesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı'nı yapacak. Çatalca Belediye Meclisine sunulacak, oradan geçtikten sonra İBB'ye gönderilecek. İBB'de komisyonlar tarafından plan incelenecek ve İBB Meclisine sunulacak. Orada kabul edilen plan yine İBB Başkanı'nca onaylandıktan sonra askıya çıkacak. Aydınlar köyünde planların açılmasındaki asıl aşama ise 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı'nın askı sürecidir. Plan askıdan indikten sonra köyde imarlar açılmış olacaktır.” dedi.
 
Aydınlar köyü 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı'nın 3.518 hektarlık bir alanda yapıldığını da söyleyen Başkan Cem Kara, bu büyük plan sınırı içinde 99,35 hektarlık alanın yerleşme alanı olarak gösterildiğini de sözlerine ekledi. 1990 yılında 1.168 olan Aydınlar köy nüfusunun 2011 yılında 1.016 olduğunu da söyleyen Başkan Cem Kara, “Yıllardan bu yana fazla bir nüfus değişikliği gösterilmemiş. Bu plana göre de 1997 kişilik, İSKİ Mevzuatına göre de 2484 kişiye kadar çıkabilecek bir planı askıya çıkartılmıştır.” dedi. Daha sonra vatandaşlardan gelen soruları cevaplayan Başkan Cem Kara, toplantı sonrasında Aydınlar köyü halkıyla bir süre sohbet etti. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cem Kara gümrük inşaat sahasında incelemelerde bulundu
  • 17.09.2014 14:23

Cem Kara gümrük inşaat sahasında incelemelerde bulundu

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Halkalı Gümrüğü’nün inşaat sahasında inceleme ...

Cem Kara gümrük sahası inşaatı hakkında bilgi aldı
  • 13.05.2014 14:39

Cem Kara gümrük sahası inşaatı hakkında bilgi aldı

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara yapılan inşaat sahasında temaslarını sürdürüyo ...

Çatalca Balkan Anıtı 17 Kasım’da açılacak
  • 11.11.2013 13:28

Çatalca Balkan Anıtı 17 Kasım’da açılacak

Çatalca Belediyesi tarafından yapılan Balkan Anıtı 17 Kasım 2013 Pazar günü açıl ...

Cem Kara: Herşey Çatalca için Çatalcalı için!
  • 29.09.2013 11:46

Cem Kara: Herşey Çatalca için Çatalcalı için!

Çatalca Kent Konseyi 2013 yılı 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı Çatalca Halk ...

Cem Kara Çatalca’da müteahhit, mimar ve mühendislere toplantı yaptı!
  • 18.09.2013 09:43

Cem Kara Çatalca’da müteahhit, mimar ve mühendislere toplantı yaptı!

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ilçede faaliyetini sürdüren müteahhit, mimar v ...

Çatalca Belediyesi okulların eksikliklerini tamamladı!
  • 15.09.2013 13:24

Çatalca Belediyesi okulların eksikliklerini tamamladı!

Çatalca Belediyesi tarafından ilçe mahalle ve köylerdeki okulların bakım, onarım ...