maritbet girişmaritbet
Cem Kara: Herşey Çatalca için Çatalcalı için!

Cem Kara: Herşey Çatalca için Çatalcalı için!

Çatalca Kent Konseyi 2013 yılı 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı Çatalca Halk Eğitim Merkezi tiyatro salonunda saat 13:00’da gerçekleştirdi

Toplantıya Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, AK Parti Çatalca İlçe Başkanı Selim Güçbilmez, CHP Çatalca İlçe Başkanı Abdullah Aslan, MHP Çatalca İlçe Başkanı Niyazi Uyar, sivil toplum kuruluşları başkan ve yöneticileri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

FAALİYET RAPORU OKUNDU

Çatalca Kent Konseyi 2013 yılı 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın bir ağızdan okunması ile başladı. İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Çatalca Kent Konseyi'nin faaliyet raporu okundu. Faaliyet raporunun okunmasının ardından faaliyet raporu ile ilgili söz alanlar kürsüye çıktı. Burada sırasıyla Çatalca Merkez Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Hüseyin Bükülmez, Çatalca Doğal Çevre ve Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı İsmail Tüfekçi, AK Parti Çatalca İlçe Başkanı Selim Güçbilmez, İş adamı Adnan Pelvanlar, CHP Çatalca İlçe Başkanı Abdullah Aslan, gazeteci Erhan Kızılyar, gazeteci Bahadır Sügür ve Çatalca Kent Konseyi'nin kurucu Başkanı Kasım Kolcuoğlu birer konuşma yaparak istek ve önerilerini dile getirdiler. 

YAPILAN KONUŞMALAR YEREL DEMOKRASİNİN ÖRNEĞİ

Yapılan konuşmaların ardından Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara da bir konuşma yaptı. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara konuşmasında, “Kent Konseyi kürsüsünde tek derdimiz var. O derdimiz de Çatalca'dır. Türkiye Cumhuriyeti ile belediye olan 90 yıllık Çatalca'da sivil toplum kuruluşu önderleri, siyasi parti başkanları rahatlıkla, özgürce görüşlerini söyleyebiliyorlar. Bu yerel demokrasinin bir örneğidir. Gelişimin göstergesidir. Komşu gezmelerinde, kahvehanelerde dedikodu olarak konuşulan her konu bu kürsüde özgürce ifade edilebiliniyor. Çatalca halkının önünde, basının önünde dile getiriliyor.” dedi.

ÇATALCA'NIN GELİŞİMİNE HEP BİRLİKTE KATKI SUNULUYOR

Çatalca'nın yüzölçümü olarak İstanbul'un en büyük ilçesi olduğunu da sözlerine ekleyen Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, “İstanbul'un en büyüğü biziz. Önümüzdeki yıllarda en güçlüsü de biz olacağız. Bunu sivil toplum kuruluşlarıyla, siyasi parti yöneticileriyle hep birlikte başaracağız. Çatalca'mızda orman, su, hayvancılık, tarih, plajlar ne istersek var. Sıkışmış bir coğrafyada yaşamıyoruz. Çatalca'da eğitim konusunda da, sağlık konusunda, sanayileşme konusunda da başarılı oluruz. Çatalca'daki çocuklarımıza, torunlarımıza bu ilçede yaşamaktan keyif alacak bir gelecek bırakmak için çalışıyoruz. Hep birlikte katkı sunuyoruz. Bu gücümüz var.” dedi.

CEM KARA: “ÇATALCA İNSANI TEŞVİKLENDİRİLMELİDİR”

Çatalca'nın İstanbul'a suyunu, ormanını verdiğini söyleyerek, Çatalca'nın teşvik edilmesi gerektiğinin de altını çizen Başkan Cem Kara, “İstanbul'un suyunu veriyoruz, ormanı paylaşıyoruz, plajlarımızı paylaşıyoruz. 66.000 kişilik Çatalca 15 milyon nüfuslu İstanbul'un suyunu veriyorsa ve su havzalarını koruyorsa, Çatalca suya para vermemelidir. Tarımda, hayvancılıkta Çatalca insanı üstüne teşvik edilmelidir. Ormandan makta ve torluk kullanmak istiyorsak, bu insanlarımız köylülerimiz faydalandırılmalıdır. Ormanımızı, suyumuzu güvenlik tedbirleri ile koruyamayız. Ancak bölgede bulunan insanımızı yerinde yurdunda yaşatmalıyız ve onlara her türlü imkanı sunmalıyız ki orman alanları, tarım alanlarını ve su havzalarını koruyalım.” dedi.

ÇATALCA DAHA DA İLERİ GİDECEK

Başkan Cem Kara sözlerinin sonun da ise, Çatalca'nın köylüsüyle, üreticisiyle birlikte ürettiği ürünleri de daha fazla pazarlayacağını belirterek, “Günümüzde Çatalca ürünlerini pazarlayamıyor gibi görünüyor olabilir. Ama yakın zamanda Çatalca ürünlerini İstanbul'a tanıtıp pazarlayacaktır. İnsanoğlu yemeden, üretmeden yaşayamaz. Bu konuda Çatalca daha da ileriye gidecektir.” diyerek, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bu ilçede doğudan, batıdan, kuzeyden ve güneyden gelen insanlarla bir mozaik oluşturuyoruz. Her şey Çatalca için, her şey Çatalcalı için, yolumuz açık olsun.” dedi.

Yapılan konuşmaların sonrasında okunan faaliyet raporu oylamaya sunularak kabul edildi. Kent Konseyi başkanı Ahmet Rasim Yücel de katılımlarından dolayı tüm davetlilere ve üyelere teşekkür ederek, Çatalca Kent Konseyi toplantılarının artık daha büyük katılımlarla gerçekleştiğini belirtti. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Trakya'daki arsalara ilgi katlandı, uzmanlar yatırımcıları uyardı!
  • 15.03.2023 12:23

Trakya'daki arsalara ilgi katlandı, uzmanlar yatırımcıları uyardı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Trakya bölgesinde arsalara ilgi yüzd ...

Kuzey Marmara Otoyolu’nun Çatalca bağlantısı havadan görüntülendi
  • 16.12.2019 13:34

Kuzey Marmara Otoyolu’nun Çatalca bağlantısı havadan görüntülendi

İstanbul’u çevre illerle bağlayan Kuzey Marmara Otoyolu’nun Çatalca bağlantısı d ...

Çatalca'daki arazide 22 yıllık yanlışlık düzeltildi
  • 10.01.2018 14:00

Çatalca'daki arazide 22 yıllık yanlışlık düzeltildi

Çatalca'nın İnceğiz Mahallesi’nde yaşayan Fedai Işık’a ait 30 dönümlük tarla 22 ...

Çatalca'ya metro, 9 mahalleye doğalgaz geliyor
  • 23.03.2017 08:47

Çatalca'ya metro, 9 mahalleye doğalgaz geliyor

Çatalca'nın 9 mahallesi için doğalgaz çalışmaları devam ederken, tren yolundan i ...

İstanbul'a 2017'de dev metro projesi
  • 21.12.2016 20:32

İstanbul'a 2017'de dev metro projesi

Çatalca - Küçükçekmece arasında yapılması planlanan raylı sistem projesi için ih ...

Çatalca’da 14 dönüm tarım arazisi müşteri bekliyor
  • 14.12.2014 14:15

Çatalca’da 14 dönüm tarım arazisi müşteri bekliyor

Çatalca Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu Muratbey Mahallesi’nde bir tarım ar ...