maritbet girişmaritbet
Yabancı Konuklar Köşkü ihalesi ertelendi

Yabancı Konuklar Köşkü ihalesi ertelendi

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünün Esenboğa Havalimanı’na yeni "Yabancı Konuklar Köşkü" yapımı için çıktığı ihalede, ön yeterlilik alan firma listesi revize edildiği için teklif tarihi 30 Eylül 2010’a ertelendi

 

 
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünün Esenboğa Havalimanı'na yeni "Yabancı Konuklar Köşkü" yapımı için çıktığı ihalede, ön yeterlilik alan firma listesi revize edildiği için teklif tarihi 30 Eylül 2010'a ertelendi.
 
"Yabancı Konuklar Köşkü" ihalesinde ön yeterlilik alan firma sayısı 11'den 12'ye yükseldi.

Türkiye'ye gelen yabancı devlet adamlarının karşılandığı ve uğurlandığı, ayrıca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt içi ve yurt dışı seyahatlerinde kullandığı Esenboğa Havalimanı'ndaki mevcut "Yabancı Konuklar Köşkü"nün yetersiz kalması üzerine, DMHİ Genel Müdürlüğü yeni "Yabancı Konuklar Köşkü" yapılması için Mart ayında ihaleye çıkmıştı. 33 firmanın ön yeterlilik başvurusunda bulunduğu ihalede, 11 firmaya ön yeterlilik verilmişti.
 
DHMİ Genel Müdürlüğü, bir firmanın itirazının uygun bulunmasıyla ön yeterlilik değerlendirmesini yeniden yaptı.        
Sonuçta ön yeterlilik alanlar listesine Pakaydınlar-Erya İnşaat ortak girişimini de ekleyerek, firma sayısını 12'ye yükselten DHMİ, şirkete hazırlık süresi tanımak amacıyla 18 Ağustos 2010 olarak belirlediği teklif tarihini erteledi. DHMİ Genel Müdürlüğü, firmalara yaklaşık 45 günlük ek süre verdi ve teklif tarihini 30 Eylül 2010 olarak belirledi.
Buna göre, "Yabancı Konuklar Köşkü" İhalesinde önyeterlilik alan firmalar şöyle:

         -Akm Yapı-Öztaş İnşaat
         -YDA İnşaat A.Ş.
         -Kazova İnşaat
         -Mön İnşaat
         -Gestaş A.Ş-Durmaz Ortak Girişimi
         -Türkseven İnşaat A.Ş.
         -Oyak İnşaat A.Ş.
         -Depar İnşaat Ltd.
         -Utay İnşaat A.Ş.
         -Nuhoğlu İnşaat A.Ş.
         -Sera Yapı Ticaret A.Ş.
         -Pakaydınlar-Erya İnşaat Ortak Girişimi
 
Firmaların mali tekliflerinin alınmasının ardından DHMİ yeni değerlendirme sürecine başlayacak. Yapım süresi 400 takvim günü olarak belirlenen projede, bu yıl içinde inşaat çalışmalarına başlanması bekleniyor.
"Yabancı Konuklar Köşkü"nün Esenboğa Havalimanı'ndaki CIP Salonunun yanına yapılması planlanıyor.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz