maritbet girişmaritbet
Van Belediyesi kat karşılığı ticari ünite ve katlı otopark yaptıracak!

Van Belediyesi kat karşılığı ticari ünite ve katlı otopark yaptıracak!

Van Belediyesi mülkiyeti kendisine ait olan Şerefiye Mahallesi Demirciler Sokak üzerindeki 6 bin 682 metrekare yüzölçümündeki arsa üzerine kat karşılığı ticari ünite ve katlı otopark yaptırmak üzere ihale düzenledi

Van Belediyesi tarafından düzenlenen ihalenin tahmini fiyatı 2 milyon 793 bin 13 lira, geçici teminatı 83 bin 790 lira olarak kayıtlara girdi. İhale 27 Eylül 2013 tarihinde Cuma günü saat 13:30'da Van Belediyesi'nde gerçekleştirilecek.

Diğer ayrıntılar şöyle:

KAT KARŞILIĞI TİCARİ ÜNİTE + KATLI OTOPARK İNŞAATI YAPTIRILACAKTIR
Van Belediye Başkanlığı Mali Hizmetler Müdürlüğünden:
1. Van Belediyesi alanı içinde, mülkiyeti belediyemize ait Şerefiye Mahallesi Demirciler Sokak üzerinde ve imarın Ada;71 Parsel;71'de kayıtlı 6.682,42 m2 miktarındaki taşınmazda (Arsada) ihale şartnamesi, ilanda belirtilen şartlar ve sözleşme hükümleri gereği Kat Karşılığı Ticari Ünite + Katlı otopark inşaatının yaptırılması 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 37. maddesi uyarınca “Kapalı Teklif Usulü” ile ihaleye konmuştur.
2. İşin muhammen bedeli 2.793.013,20 TL olup, geçici teminat 83.790,40 TL'dir.
3. İhale 27.09.2013 Cuma günü saat 13:30'da VAN Belediyesi Encümen Toplantı Odasında yapılacaktır.
4. Van Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğüne ödenecek 1.000,00 TL' lik makbuz karşılığı ihale şartnamesi ve diğer evrakları Van Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü'nden temin edilebileceği gibi aynı Müdürlükte ücretsiz olarak da görülebilir.
5. İhaleye katılabilmek için isteklilerde aşağıda belirtilen belgeler aranır:
5.1. Türkiye'de tebligat için adres beyanı,
5.2. Ticaret ve/veya Sanayi Odası belgesi,
a. Gerçek kişi olması halinde Ticaret ve/veya Sanayi Odasına kayıtlı olduğunu gösterir belge.
b. Tüzel kişi olması halinde tüzel kişiliğin İdare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret veya Sanayi Odasından veya benzeri bir makamdan tüzel kişiliğin siciline kayıtlı olduğuna dair belge,
c. Ortak girişim olması halinde ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her birinin (a) ve (b)'deki esaslara göre temin edecekleri belge.
5.3. İmza sirküleri,
a. Gerçek kişi olması halinde noter tasdikli imza sirküleri.
b. Tüzel kişi olması halinde tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri
c. Ortak girişim olması halinde ortak girişimi oluşturan gerçek kişi veya tüzel kişinin her birinin (a) ve (b)'deki esaslara göre temin edecekleri belge.
5.4 . İstekliler adına vekâleten iştirak ediliyor ise istekli adına teklifte bulunacak  kimse/kimselerin vekâletnameleri ile vekâleten iştirak edenin noter tasdikli imza sirküleri,
5.5. Teklif Alma Şartnamesinde yazılı şartlara göre % 3 geçici teminatı vermesi.
5.6. Teklif ile birlikte verilecek olan ihale dosyasındaki tüm dokümanların her sayfasının imza edilmesi (bu imza, ihale dosyasındaki dokümanlarda yer alan tüm hükümler ile bu dosyaya bağlı diğer eklerdeki hükümlerin kabul edildiği anlamını taşır.)
5.7. Ortak girişim olarak teklif verilecekse, Ortak Girişim Beyannamesi (noter tasdikli -Örnek-2)
5.8. İhale Dokümanı Alındı Belgesi
5.9 . Bu şartnamenin 25 inci maddesinde istenmesi halinde, isteklilerin alt yüklenicilere yaptırmayı düşündükleri işlerin listesi.
5.10 . Mevzuat hükümleri uyarınca kesinleşmiş sosyal güvenlik prim borcu olmadığına dair ihale ilan tarihinden sonra düzenlenmiş belge,
5.11. Mevzuat hükümleri uyarınca kesinleşmiş vergi borcu olmadığına dair ihale ilan tarihinden sonra düzenlenmiş belge,
5.12. Van Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğünden alınacak borcu yok belgesi
5.13. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
5.13.1. İsteklinin teklif ettiği bedelin % 10'undan az olmamak üzere bankalar nezdindeki kullanılmamış nakdi veya gayrinakdi kredisi ya da üzerinde kısıtlama bulunmayan mevduatını gösteren banka referans mektubu sunması zorunludur. Banka referans mektubunun ilk ilan tarihinden sonra düzenlenmiş olması zorunludur.
Yukarıdaki kriter, mevduat ve kredi tutarları toplanmak ya da birden fazla banka referans mektubu sunulmak suretiyle de sağlanabilir.
İş ortaklığında, ortaklardan biri, birkaçı veya tamamı tarafından ortaklık oranına bakılmaksızın bu yeterlik kriteri sağlanabilir. Konsorsiyumda ise bu belgelerin her bir ortak tarafından, kendi kısmı için belirlenen yeterlik kriterini sağlayacak şekilde sunulması gerekir.
5.13.2. İsteklinin ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait yıl sonu bilançosu veya eşdeğer belgeleri.
a) İlgili mevzuatı uyarınca bilançosunu yayımlatma zorunluluğu olan isteklilerin, yıl sonu bilançosunu veya bilançonun gerekli kriterleri sağlandığını gösteren bölümlerini,
b) İlgili mevzuatı uyarınca bilançosunu yayımlatma zorunluluğu olmayan isteklilerin, yıl sonubilançosunu veya bilançonun gerekli kriterleri sağladığını gösteren bölümlerini ya da bu kriterlerin sağlandığını göstermek üzere yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir tarafından standart forma uygun olarak düzenlenen belgeyi (Standart Form: KİK024.1/Y)
sunmaları gerekmektedir.
Sunulan bilanço veya eşdeğer belgelerde;
a) Belli sürelerde nakit akışını sağlayabilmesi için gerekli likiditeye ve kısa dönem (bir yıl) içinde borç ödeme gücüne sahip olup olmadığını gösteren cari oranın (dönen varlıklar/kısa vadeli borçlar) en az 0,75 olması, (hesaplama yapılırken; yıllara yaygın inşaat maliyetleri dönen varlıklardan, yıllara yaygın inşaat hakediş gelirleri ise kısa vadeli borçlardan düşülecektir),
b) Aktif varlıkların ne kadarının öz kaynaklardan oluştuğunu gösteren öz kaynak oranının (öz kaynaklar/toplam aktif) en az 0,15 olması, (hesaplama yapılırken, yıllara yaygın inşaat maliyetleri toplam aktiflerden düşülecektir),
c) Kısa vadeli banka borçlarının öz kaynaklara oranının 0,50'den küçük olması,
ve belirtilen üç kriterin birlikte sağlanması zorunludur. Sunulan bilançolarda varsa yıllara yaygın inşaat maliyetleri ile hakediş gelirlerinin gösterilmesi gerekir.
Yukarıda belirtilen kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son üç yıla kadar olan yılların belgelerini sunabilirler. Bu takdirde belgeleri sunulan yılların parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerininsağlanıp sağlanmadığına bakılır.
İhale veya son başvuru tarihi yılın ilk dört ayında olan ihalelerde, bir önceki yıla ait belgelerini sunmayanlar, iki önceki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu belgelerde, yeterlik kriterini sağlayamayanlar ise iki önceki yılın belgeleri ile üç önceki ve dört önceki yılın belgelerini sunabilirler. Bu durumda, belgeleri sunulan yılların parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.
Bilanço veya bilançonun yukarıda belirtilen kriterlerin sağlandığını gösteren bölümlerinin ilgili mevzuatına göre düzenlenmiş ve yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir ya da vergi dairesince onaylanmış olması zorunludur. Yabancı ülkede düzenlenen bilanço veya bilançonun yukarıda belirtilen kriterlerin sağlandığını gösteren bölümlerinin ise o ülke mevzuatına göre düzenlenmesi ve bu belgeleri düzenlemeye yetkili merci tarafından onaylanmış olması gereklidir.
Yabancı ülkede düzenlenen yayımlanması zorunlu olmayan bilançoların veya bunların bölümlerinin ibraz edilmemesi durumunda, yukarıda belirtilen kriterlerin sağlandığı o ülke mevzuatına göre bu belgeleri düzenlemeye yetkili merci tarafından onaylanmış belge ile tevsik edilebilir.
İsteklinin ortak girişim olması halinde, ortakların her birinin istenen belgeleri ayrı ayrı sunması ve yukarıda belirtilen kriterleri sağlaması zorunludur.
5.14. Madde 27 de istenmesi halinde ekteki forma uygun olarak alınacak yer görme belgesi
6. İhaleye katılacak olanlar tekliflerini en geç 27.09.2013 Cuma günü saat 13:30'da kadar Van Belediyesi Başkanlığı Encümen Toplantı Odası'na vereceklerdir. Posta ile gönderilen teklifler kabul edilmeyecektir.
7. İhale komisyonu ihaleyi yapıp yapmamakta ve en uygun teklifi tespit etmekte serbesttir.
8. İlan olunur.
7842/1-1

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin büyük depremleri!
  • 02.03.2023 14:27

Türkiye'nin büyük depremleri!

1924'te Erzurum'da gerçekleşen depremden günümüzde Kahramanmaraş merkezli deprem ...

"Yüzen Otel"e dönüştürülen feribot, Van Gölü'nde turizmi canlandıracak
  • 01.09.2022 16:05

"Yüzen Otel"e dönüştürülen feribot, Van Gölü'nde turizmi canlandıracak

Van Edremit Belediyesi, yıllarca Van-Tatvan arasında yolcu ve yük taşımacılığı y ...

"Van yeniden inşa edildi"
  • 14.10.2018 14:20

"Van yeniden inşa edildi"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bugüne kadar TOKİ ile yaklaşık 3 milyar ...

Akşan Yapı’dan çelik kullanımı
  • 01.02.2012 16:42

Akşan Yapı’dan çelik kullanımı

Çelik üreticisi ve çelik yapı sistemleriyle konut üreticisi olan Akşan Yapı Kent ...