maritbet girişmaritbet
KKTC Ercan Havaalanı işletim ihalesi Taşyapı’nın oldu!

KKTC Ercan Havaalanı işletim ihalesi Taşyapı’nın oldu!

KKTC tatihi açısından büyük önem taşıyan Ercan Havalimanı'nın işletme hakkı 25 yılığına "Taşyapı İnşaat Taahüd Sanayi ve Ticaret A.Ş. Terminal Yapı ve Tic. Ltd. Şti"ye devredildi

 

KKTC tatihi açısından büyük önem taşıyan Ercan Havalimanı'nın işletme hakkı 25 yılığına "Taşyapı İnşaat Taahüd Sanayi ve Ticaret A.Ş. Terminal Yapı ve Tic. Ltd. Şti"ye devredildi.

KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Ercan Havalimanı ihalesinin yüzde 47,80 ciro paylaşım oranıyla "Taşyapı İnşaat Taahüd Sanayi ve Ticaret A.Ş. Terminal Yapı ve Tic. Ltd. Şti" tarafından oluşturulan girişime kalması sonrasında Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı'nda basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ile Maliye Bakanı Ersin Tatar da hazır bulundu.

Başbakan İrsen Küçük basın toplantısında yaptığı konuşmada, KKTC'de tarihi bir günün tamamlanmak üzere olduğuna işaret ederek, Ercan Havalimanı'nın yeni ve modern bir çehreye kavuşacağını söyledi.

Küçük, yapılan ihaleyle Ercan Havalimanı'nın yeni ve modern bir yapı yanında iki piste sahip olacağını, misafirlerin (yolcuların) körüklü sistemle hizmet alacağını anlattı. Küçük, Ercan'ın 1 milyon yolcu kapasitesi düşünülerek yapıldığını, bugün itibarıyla 2 milyon 500 bin yolcuya hizmet vermek durumunda olduğunu belirtti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, Ercan'ın KKTC'nin 20-25 yılın en büyük ihalesi olduğuna işaret ederek, 16-17 aydır ihalenin başarısı için çalıştıklarını söyledi. Saner, ihale sürecinde Türkiye'den ilgili bakanlardan destek aldıklarını belirterek, Ercan Havalimanı'nın 1975'de 150 bin yolcu kapasitesi öngörüsüyle inşa edildiğini, 2003'de 1 milyon yolcu kapasitesine göre yeniden düzenlendiğini ancak bu yıl yaklaşık 3 milyon yolcuya ulaşmayı öngördüklerini anlattı.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ise, Özelleştirme Yasası'nın 18'inci maddesine göre gerçekleştirilen ihalenin KKTC için son derece büyük proje olduğunu ifade etti.

Habertürk

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Taşyapı ile KKTC arasında Ercan Havalimanı gerginliği yaşanıyor!
  • 04.08.2013 16:12

Taşyapı ile KKTC arasında Ercan Havalimanı gerginliği yaşanıyor!

Taşyapı Ercan Havalimanı’nın ihalesini 650 milyon euro bedelle Taşyapı almıştı ...

KKTC Ercan Havaalanı işletim ihalesi Taşyapı’nın oldu!
  • 29.09.2012 10:00

KKTC Ercan Havaalanı işletim ihalesi Taşyapı’nın oldu!

KKTC tatihi açısından büyük önem taşıyan Ercan Havalimanı'nın işletme hakkı 25 y ...