maritbet girişmaritbet
Başakşehir’de 30 milyon TL’ye arsa!

Başakşehir’de 30 milyon TL’ye arsa!

Başakşehir Belediye Başkanlığı Bahçeşehir 2. Kısım Mahallesi’nde 5 bin 938 metrekare arsayı, satış karşılığı gelir paylaşımı ihalesine çıkardı

Başakşehir Belediye Başkanlığı Bahçeşehir 2. Kısım Mahallesi'nde 5 bin 938 metrekare arsayı, satış karşılığı gelir paylaşımı ihalesine çıkardı.

Yapılan açıklamalara göre Başakşehir Belediyesi, gelir paylaşımı ihalesine çıkardığı arsanın tahmini fiyatını 30 milyon lira, geçici teminatını ise 900 bin lira olarak belirledi. İhale 7 Haziran 2012 tarihinde saat 14:00'te Başakşehir Belediye Başkanlığı Emlak ve İstimlak Müdürlüğü Başak Mahallesi 5. Etap 1. Kısım Akşemseddin Caddesi No: 3 Başakşehir İstanbul adresinde gerçekleştirilecek

Detaylar şöyle:

BAŞAKŞEHİR BELEDİYESİ BAHÇEŞEHİR II. KISIM MAHALLESİ 228 ADA 4 PARSEL SAYILI TAŞINMAZA AİT ARSA SATIŞI KARŞILIĞI GELİR PAYLAŞIMI İHALESİ

BaşakşehirBelediye Başkanlığından:

Başakşehir İlçe sınırlarında yer alan Belediyemiz mülkiyetindeki 228 ada 4 parsele ait arsa satışı karşılığıgelir paylaşımı ihalesi, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 37. maddesine göre "Kapalı Teklif Usulü" ile ihale edilecektir. İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır.

1) İdarenin Adı-Adresi ve İletişim Bilgileri:

a) Başakşehir Belediye Başkanlığı

b) Başak Mahallesi, 5. Etap 1. Kısım Akşemseddin Cad. No: 3 Başakşehir/İSTANBUL

c) Telefon ve Faks numarası: 0 (212) 444 06 69 ve 0 (212) 692 55 32

2) İşin Adı:“Belediye Mülkiyetinde Bulunan 228 Ada 4 Parsele Ait Arsa Satışı KarşılığıGelir Paylaşımı İhalesi” işidir.

3) İşin Niteliği: Başakşehir ilçesi sınırları içinde mülkiyeti Başakşehir Belediyesine ait olan Bahçeşehir II. Kısım Mahallesi 228 ada 4 parseldeki 5.938,24 m² arsa üzerinde idarece uygun görülecek projelerin yapılması, her türlü teknik altyapı ve çevre düzenlemesinin yapılması, pazarlanması ve satışıile idare (Belediye) gelir payının ödenmesidir.

4) Muhammen Bedel : 30.000.000,00-TL+ KDV (Otuzmilyon– Türk Lirası)

5) Geçici Teminatı     : 900.000,00-TL (Dokuzyüzbin - Türk Lirası)

6) İhalenin Yeri ve Zamanı:

a)YapılacağıYer: Başakşehir Belediye Başkanlığı Encümen ToplantıSalonu, Başak Mahallesi 5. Etap 1. Kısım AkşemseddinCad. No: 3 Başakşehir/İSTANBUL

b) Tarihi ve Saati: 07.06.2012 - 14:00

7) Son Teklif Verme Tarihi ve Saati: 07.06.2012 - 12:00

8) Tekliflerin Verileceği Yer: Başakşehir Belediye Başkanlığı Emlak ve İstimlak Müdürlüğü Başak Mahallesi 5. Etap 1. Kısım Akşemseddin Cad. No:3 Başakşehir/İSTANBUL

9) İhaleye Katılma Şartları ve İstenilen Belgeler:

a) Adres Beyanı : Türkiye'de tebligat için adres beyanı.

b) İkametgah Belgesi: Kanuni ikametgah sahibi olduğunu gösteren belge.

c) Ticaret ve/veya Sanayi Odası Belgesi:

- Gerçek kişi olması halinde ilgisine göre Ticaret, Sanayi Odası veya Esnaf ve Sanatkarlar siciline kayıtlı olduğunu gösterir belge.

- Tüzel kişi olması halinde, mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve /veya Sanayi Odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içerisinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge.

d) İmza Sirküleri:

- Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza sirküleri/beyannamesi.

- Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi veya bu hususları tevsik eden belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri.

e) Teklif Mektubu: (2886 sayılı yasanın 37. maddesine uygun).

f) Geçici Teminat: (2886 sayılı yasaya uygun).

g) Vekâletname ve imza sirküleri: İstekliler adına vekaleteniştirak ediliyor ise istekli adına teklifte bulunacak kimselerin noter tasdikli vekâletname ile vekaleten katılanın noter tasdikli imza sirküleri.

h) Ortak Girişim Beyannamesi ile Ortaklık Sözleşmesi: Ortak girişim olması halinde Noter tasdikli Ortak Girişim Beyannamesi ile Ortaklık Sözleşmesi (ihale üzerine kaldığında noter tasdiki yapılacaktır). Ortak girişimi oluşturan gerçek kişi veya tüzel kişilerin her birinin (c) ve (d) fıkralarına göre temin edecekleri belgeler.

i) Mali Durum Belgeleri: İstekli firmaların bu işi yürütebilecek mali kapasiteye sahip olduğunu gösteren Mali Durum belgesi verecektir. Bunun için hem banka referans mektubu hem de toplam ciro durumlarını gösteren belgeleri sunmak zorundadırlar.

Banka Referans Mektubu: Bankalardan (katılım bankaları dahil) veya finans kurumlarından alacakları ilgili bankanın genel müdürlüğünden veyaşubesinden teyitli Banka Referans Mektuplarının bankalar nezdindeki kullanılmamış nakit kredi toplamlarının 15.000.000,00-TL (OnbeşmilyonTürk Lirası)'den az olmadığını, ortaklık olması halinde ortaklardan birinin yukarıda belirtilen tutarın enaz %50 sini, geri kalanını da diğer ortakların sağlayabildiklerini belgelemeleri gerekmektedir. Ortaklığı teşkil eden firmalardan en az birinin yukarıdaki şartıkarşılayabilmesi durumunda diğer ortaklardan bu şart aranmaz. Bu kriter birden fazla banka referans mektubu sunularak kullanılmamış nakit kredi tutarları toplamlarıyla sağlanabilir.

Toplam Ciro:İhalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait toplam cirosunu gösteren gelir tablolarının yeminli mali Müşavir veya Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ya da Vergi dairelerince onaylanmış nüshalarını verecektir. Toplam cironun enaz 10.000.000,00-TL (OnmilyonTürk Lirası) olması gerekmektedir. Bu kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son iki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu takdirde son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanamadığına bakılır.

j) İşDeneyim Belgeleri: Kamu ya da özel sektörde son onbeşyıl içinde kendilerine ait ve tek bir iş kapsamında en az toplam 10.000 m²komple bina inşaatını tamamlamış olduklarını gösteren ilgili belgelerin aslıveya noter tasdikli sureti iş deneyim olarak kabul edilecektir.

Benzer İşOlarak Kabul Edilecek İşler: Komple bina, Konut, Hastane, Ticaret Merkezleri, Turistik Tesisler, Kültür, Eğlence ve Dinlenme Tesisleri, İmalathane, Fabrika vb. tamamlanmış inşaat işleri benzer iş olarak kabul edilecektir.

k) Teknik Personel Taahhütnamesi: İsteklinin, iş kapsamında teknik personeli temin edeceğine veya çalıştıracağına dair taahhütname.

l) Makine, Araç Taahhütnamesi: İsteklinin, iş kapsamında araç ve iş makinalarını temin edeceğine veya bulunduracağına dair taahhütname.

m) YasaklıOlmadığına Dair Taahhütname: 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 6. maddesinde yer alan yasaklılık durumunda olmadığına dair taahhütname.

10) Şartname ve Eklerinin Temin Edileceği ya da Görüleceği Yer: Şartname ve Ekleri, Başakşehir Belediye Başkanlığı Emlak ve İstimlak Müdürlüğü Başak Mahallesi 5. Etap 1. Kısım Akşemseddin Cad. No: 3 Başakşehir/İstanbul adresinde görülebilir ve 500,00-TL (Beşyüz-Türk Lirası) karşılığı aynıadresten temin edilebilir.

11) Teklif Dosyalarının Teslimi: İhaleye katılmak isteyenlerin, yukarıda belirtilen belgelerle birlikte ihale şartnamesinde belirtildiği şekilde hazırlayacaklarıteklif mektuplarını da içeren kapalı zarflarını en geç ihale günü (07.06.2012 Perşembe) saat 12:00'ye kadar BaşakşehirBelediye Başkanlığı Başak Mahallesi 5. Etap 1. Kısım AkşemseddinCad. No: 3 Başakşehir/ İSTANBUL adresindeki Emlak veİstimlak Müdürlüğü'ne sıra numaralı alındılar karşılığında verilebileceği gibi, iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir. Belirtilen tarih ve saatten sonra verilen teklifler ve postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

İlan olunur.

4205/1-1

Hüseyin Belibağlı/emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde 2 bin 68 sismik izolatör var
  • 13.02.2023 16:08

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde 2 bin 68 sismik izolatör var

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Prof. Dr. Nuretti ...

Başakşehir Belediyesi’nden 506 milyon liralık arsa ihalesi!
  • 13.09.2022 09:59

Başakşehir Belediyesi’nden 506 milyon liralık arsa ihalesi!

Başakşehir Belediyesi, İkitelli-2 bölgesi sınırlarında kalan konut alanı imarına ...

Bakanlıktan 32 ilde 385 adet satılık arsa!
  • 04.06.2022 11:49

Bakanlıktan 32 ilde 385 adet satılık arsa!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 32 ilde 385 muhtelif nitelikte ...

İsra Holding'den 'V' serisi
  • 24.03.2022 14:37

İsra Holding'den 'V' serisi

İsra Holding, 2022 Vizyonunu ve Yeni Projelerini düzenlediği basın toplantısıyla ...

Bakan Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü'nde incelemelerde bulundu
  • 15.11.2021 14:58

Bakan Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü'nde incelemelerde bulundu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi kapsamın ...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 25 ilde 235 arsayı satışa çıkardı
  • 16.09.2021 10:03

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 25 ilde 235 arsayı satışa çıkardı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul ve Ankara dahil Türkiye'de 25 ilde 235 a ...