maritbet girişmaritbet
Antalya’nın otogarları kiraya verilecek!

Antalya’nın otogarları kiraya verilecek!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı şehirlerarası otobüs, kırsal terminali ile bunlara bağlı dükkanları, otoparkı ve eklerini kiraya verecek.

 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı şehirlerarası otobüs, kırsal terminali ile bunlara bağlı dükkanları, otoparkı ve eklerini kiraya verecek.
 
Antalya Büyükşehir Belediyesi mülkiyeti kendisine ait Yenidoğan Mahallesi'ndeki şehirlerarası otobüs ve kırsal terminal ile bunlara ait dükkanlar, otopark ve eklerinin temizlik, güvenlik ve peyzaj işinin de yapılması şartı ile kiraya verecek.
 
1.07.2012- 01.07.2015 tarihleri arasını kapsayan 3 yıllık dönemini kapsayacak ihalenin tahmini fiyatı 5 milyon 520 bin lira (KDV Hariç), geçici teminatı ise 165 bin 600 lira olarak belirlendi.
Ayrıca istekliler, yıllık 5.520.000.00.-TL (KDV hariç) den az olmamak kaydı ile yıllık kira bedeli teklif edebilecek.
 
Detaylar şöyle:
 
ŞEHİRLERARASI OTOBÜS, KIRSAL TERMİNAL İLE BUNLARA BAĞLIDÜKKANLAR, OTOPARK VE EKLERİNİN KİRAYA VERİLMESİ İŞİ İHALE EDİLECEKTİR
 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığından:
 
1 - İHALE KONUSU: Mülkiyeti Belediyemize ait, Yenidoğan Mahallesi, 28157 Ada 1 parsel'debulunan, şehirlerarası Otobüs ve kırsal terminal ile bunlara ait dükkanlar, otopark ve eklerinin temizlik, güvenlik ve peyzaj işinin de yapılması şartı ile kiraya verilmesi işi'nin01.07.2012- 01.07.2015 tarihleri arası 3 (Üç) yıl süre ile 2886 sayılı Yasanın 35/a Maddesine göre işletilmek üzere Kapalı Teklif (Arttırma) usulü ile kiralanması ihalesidir.
 
2 - İŞİN TAHMİN EDİLEN BEDELİ:
Muhammen Bedel 5.520.000.00,-TL (KDV Hariç) dir.
İstekliler yıllık 5.520.000.00.-TL (KDV hariç) den az olmamak kaydı ile yıllık kira bedeli teklif edeceklerdir. İhale şartnamelerine uygun olarak en yüksek teklifi veren üzerine iş ihale edilecektir.
 
3 - İŞİN SÜRESİ:. Kira süresi 01.07.2012 - 01.07.2015 tarihleri arası 3 (Üç) yıldır.
 
4 - TEMİNATA İLİŞKİN ESASLAR:
 
Geçici teminat
4.1. Geçici teminat, tahmin edilen bedel 5.520.000.00 TL'nin %3'ü olan 165.600.00.TL (yüz altmış beş bin altı yüz) dür.
 
Kesin Teminat
4.1.2. Kesin Teminat, kesinleşen ihale sonucuna göre oluşan yıllık ihale bedelinin %6 oranında alınacaktır.
 
Ek Teminat
4.1.3. Ayrıca, kesinleşen ihale sonucuna göre oluşan yıllık ihale bedelinin % 20 oranında Ek Teminat, alınacaktır.
 
4.2. Geçici ve kesin teminat olarak kabul edilecek değerler aşağıda gösterilmiştir.
4.2.1. Tedavüldeki Türk Parası.
 
4.2.2. Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığınca belirlenecek Bankaların verecekleri süresiz ve 2886 sayılı yasanın 27. maddesine uygun olarak düzenlenmiş teminat mektupları, (Teminat mektubu verilmesi halinde, teminat mektubu menşei ülkede muteber yabancı bir bankanın garantisine dayanan ve Türkiye'de muteber bir Türk Bankasınca düzenlenmiş limit dâhili ve süresiz olacaktır.)
 
4.2.3. Devlet tahvilleri ve hazine kefaletine haiz tahviller.
 
4.3. İhaleye kabul edilmeyen veya çekilen ya da kazanamayanların geçici teminatları, yetkilinin dilekçe ile müracaatında iade edilir. İhaleyi kazananın geçici teminatı, kesin teminatla değiştirilinceye kadar KİRALAYAN İDARE tarafından tutulacaktır.
 
4.4. Her ne suretle olursa olsun idarece alınan teminatlar haczedilemez ve üzerine ihtiyatı tedbir konulamaz.
 
4.5. Geçici ve Kesin Teminatların, nakit olarak verilmesi halinde; verilecek teminat, İdarenin T.C. Ziraat Bankası Antalya Merkez Şubesinde bulunan TR 40 0001 0000 3636 7159 0450 01 IBAN numaralı hesabına veya İdarenin adresinde bulunan Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veznesine yatırılacak ve alınacak alındı belgeleri, Geçici Teminatlarda Zorunlu Belgeler içinde, Kesin Teminatlarda ise sözleşme imzalamadan önce doğrudan doğruya idareye verilecektir
 
4.6. İstekli kesin teminat mektubunu idareye sunmadan önce bir örneğini idareye yazılı olarak sunmak ve uygundur onayını almak zorundadır.
 
4.7. Teminat kesin kat'i ve süresiz olmak zorundadır
 
4.8. Teminat mektuplarının İdareye hitaben ve işin adına düzenlenmesi şarttır.
 
4.9. Takip eden yıllara ilişkin kira artışı üzerinden kesin teminat tamamlattırılacaktır.
 
5 - İHALE YERİ VE TARİHİ: İhale 24.05.2012 Perşembe günü saat 16.00 da Antalya Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası Belediye Encümeni toplantı Salonunda yapılacaktır.
 
MADDE : 6. İHALEYE GİREBİLME KOŞULLARI :  
                                         
İhaleye katılmak isteyen isteklilerde aşağıdaki koşullar aranır.
 
6.1. Yasal ikametgah olması,
 
6.2. Türkiye'de tebligat için adres beyanı ve ayrıca irtibat için telefon, faks numarası,elektronik posta adresi.
 
6.3. İhaleye katılanın gerçek kişi olması halinde; cumhuriyet savcılığından alınmış sabıka kaydı. İhaleye katılanın şirket olması durumunda; yönetim kurulu üyelerinin her birine ait sabıka kaydı. Ortak girişim olması halinde; tüm ortakların her birine ait sabıka kaydı. (ortak girişim şirket olması halinde şirket yönetim kurulu üyelerinin her birisi için son 15 gün içinde alınmış sabıka kaydının aslı).
 
6.4. Ticaret ve/veya Sanayi Odası belgesi verilmesi.(2012 yılına ait)
 
6.4.1. Gerçek kişi olması halinde ilgisine göre Ticaret ve/veya Sanayi Odası Siciline kayıtlıolduğunu gösterir belge. (2012 yılına ait)
 
6.4.2. Tüzel kişi olması halinde, Tüzel kişiliğin siciline kayıtlıolduğu Ticaret veya Sanayi Odasından veya idare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya benzeri bir makamdan 2012 yılı içinde alınmış, tüzel kişiliğin siciline kayıtlı olduğunu gösterir belge.(Türkiye'de şubesi bulunmayan yabancı Tüzel kişiliğin belgelerinin, bu tüzel kişiliğin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğu veya Türkiye Dışişleri Bakanlığınca onaylanması gerekir.)
 
6.5. İmza sirküleri.
 
6.5.1. Gerçek kişi olması halinde noter tasdikli imza sirküleri.
 
6.5.2. Tüzel kişi olması halinde; Tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri (Türkiye'de Şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişiliğin sirkülerinin bu tüzel kişiliğin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğunca veya Türkiye Dışişleri Bakanlığınca Onaylanmış olması gerekir.)
 
6.6. İstekliler adına vekaleten ihaleye katılınıyor ise; İstekli adına teklifte bulunacak kimselerin vekaletnameleri ile birlikte vekaleten iştirak edenin ihale tarihinden en fazla iki ay önce alınmış noter tasdikli imza sirküleri.
(Türkiye'de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişilerin vekâletnamelerinin bulunduğu ülkedeki Türk konsolosluğunca veya Türkiye Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış olması gerekir.)
 
6.7. Bu şartnamenin 8. Maddesindeki yazılı miktarda geçici teminat verilmesi.
 
6.8. İsteklilerin ortak girişim olması halinde, ortak girişim beyannamesi ile ortaklarca imzalı ortaklık sözleşmesinin verilmesi.(İhale üzerinde kaldığı takdirde noter tasdikli ortaklık sözleşmesini verir. Ayrıca, gurubun bütün ortakları KİRALAYAN İDARE ile yapacakları ihale sözleşmesini şahsen veya vekilleri vasıtası ile imzalayacaklardır.)
 
6.9. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından alınan geçerli T1 yetki belgesi ile Büyükşehir Belediye Sınırları içerisinde Otogar İşletmeciliği işini yapmış olmak ve yetki belgesinin geçerlilik süresi boyunca faaliyetine sürekli olarak 1 yıldan fazla ara vermemiş olmak.İstekliler bu durumlarını belgeleyecek ve Ek1'de sunulan formu, ilgili Büyükşehir Belediyesine imzalatarak ihale dosyasına sunacaklardır.
 
6.10. İhaleye katılacak olanların, son üç yıllık kar, zarar durumunu gösterir bilançoları. Ortaklık halinde; her bir ortağın son üç yıllık kar, zarar durumunu gösterir bilançoları.
 
6.11. İhale Dosyası alındı makbuzu.
 
6.12. İhaleye katılacak olanların ortak girişimci olması halinde: 6.1, 6.2, 6.3, 6.4, 6.4.1,6.4.2, 6.5, 6.5.1, 6.5.2, 6.6, 6.9,6.10. her bir ortak girişimcinin bu maddelerde istenilen belgelere sahip olması gerekir.
 
6.12.1. İhaleye katılacak olanların ortak girişimci olması halinde 6.7,6.11. maddelerinde yazılan belgeleri ortaklardan birinin vermesi yeterlidir.
 
6.13. Bu şartnamede yazılı esaslara göre hazırlanacak tekliflerin(ortak girişim olması halinde tüm ortaklarca imzalanan) verilmesi.
 
7- TEKLİFLERİN HAZIRLANMASI:
 
7.1. İÇ ZARF :
Kapalı teklif usulünde Teklifler yazılı olarak yapılır. Teklif mektubu, bir zarfa konulup kapatıldıktan sonra zarfın üzerine isteklinin adı soyadı ve tebligata esas olarak göstereceği açık adresi yazılır. Zarfın yapıştırılan yeri istekli tarafından imzalanır veya mühürlenir.
Teklif mektubunun istekli tarafından imzalanması ve bu mektuplarda şartname ve eklerinin tamamen okunup kabul edildiği belirtilecek. Teklif edilen fiyatın rakam ve yazı ile açık olarak yazılması zorunludur.Şartnameler ve eklerinde belirtilen esas usul ve şekil şartlarına uygun olmayan veya karşı şartlar taşıyan veya üzerinde kazıntı silinti veya düzeltme bulunan teklifler reddolunur.
 
7.2. DIŞ ZARF:
İç zarf, geçici teminata ait alındı veya banka teminat mektubu, 6. maddede istenilen diğer belgelerle birlikte ikinci bir zarfa konularak kapatılır.
Dış zarfın üzerinde isteklinin adı ve soyadı ile açık adresi ve teklifin hangi işe ait olduğu (ihalenin ismi) yazılır. 
 
MADDE 8 - TEKLİFLERİN VERİLMESİ :
 
8.1. Teklifler usulüne uygun ve Türk Lirası olarak hazırlanarak, tahmini yıllık kira bedeli olan 5.520.000.00 TL (beş milyon beşyüz yirmi bin) TL den aşağı olmamak üzere verilecektir.
Teklifler en geç 24/05/2012 Perşembe günü saat 16.00'ya kadar sıra numaralı alındılar karşılığında Antalya Büyükşehir Belediyesi Encümen Başkanlığına (Antalya Büyükşehir Hizmet Binası-07078 Antalya) verilecektir.
 
8.2. Teklifler iadeli taahhütlü olarak da gönderilebilir. Bu takdirde dış zarfın üzerine komisyon başkanlığının adresi ile hangi işe ait olduğu, isteklinin adı ve soyadı ile açık adresi yazılır.
 
8.3. Posta ile gönderilecek tekliflerin ilanda belirtilen saate kadar komisyon başkanlığına ulaşması şarttır. Postadaki gecikme nedeniyle işleme konulmayacak olan tekliflerin alınış zamanı bir tutanakla tesbit edilir. Komisyon başkanlığına verilen teklifler herhangi bir sebeple geri alınamaz.
 
9 - ŞARTNAME VE EKLERİNİN NEREDEN VE HANGİ ŞARTLARLA ALINACAĞI:
 
İhale şartname ve ekleri 5.000(Beş bin) TL karşılığı,Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı'ndan mesai saatleri içinde alınabilir.
 
10 - İhale saatinde hazır bulunmayan veya noterden tasdikli vekâletnameyi haiz bir vekil göndermeyen istekliler ihalenin yapılış tarzına ve sonucuna itiraz edemezler.
 
11 - İhale komisyonu ihaleyi yapıp yapmamakta ve uygun bedeli tespitte serbesttir.
İlan olunur.
 
3830/1-1
 
Hakan Paker/emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kartal Muhcı, 22,5 saat süren teleferik kurtarma operasyonunu anlatıyor!
  • 17.04.2024 12:59

Kartal Muhcı, 22,5 saat süren teleferik kurtarma operasyonunu anlatıyor!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Arama ve Kurtarma Daire Başkanı Ka ...

Sıvası dökülen yapıda Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen figürler ortaya çıktı
  • 09.11.2023 16:13

Sıvası dökülen yapıda Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen figürler ortaya çıktı

Antalya Muratpaşa ilçesi Haşimişcan Mahallesi'nde kentsel sit alanındaki bir yap ...

Patara Köprüsü'nün nisanda bitirilmesi planlanıyor
  • 30.03.2023 12:40

Patara Köprüsü'nün nisanda bitirilmesi planlanıyor

Antalya'nın Kaş ile Muğla'nın Seydikemer ilçelerini turizm, tarım ve tarih alanı ...

 Antalya Şehir Hastanesi'nin yapımında sona gelindi
  • 14.03.2023 09:52

Antalya Şehir Hastanesi'nin yapımında sona gelindi

1100 yataklı hastanede 40'ın üzerinde ameliyathane ve 250'nin üzerinde yoğun bak ...