maritbet girişmaritbet
Antalya'da satılık sosyal tesis ve hazine arsaları!

Antalya'da satılık sosyal tesis ve hazine arsaları!

Antalya Defterdarlığı Antalya Manavgat İlçesi Çolaklı Beldesinde sosyal tesis ile Kepez ve Alanya ilçelerinde hazine arsalarını satılığa çıkardı.

Alanya İlçesinde bulunan 2 adet arsa da açık teklif usulü ile 09 Kasım 2010 Salı günü açık teklif usulu ile Alanya Malmüdürlüğü tarafından satışa çıkarılacaktır.

Gözüküçüklü Köyünde  bulunan 101 ada 51 parsel numaralı 16.842,40 m2 büyüklüğündeki arsa 340.000,00 TL değerinde olup taşınmaz planda tarım alanı  olarak ayrılmıştır.

Türktaş Köyü sınırları içinde kalan 167 ada 22 parsel numaralı, 8.062,90 m2 yüzölçüme sahip, 85.000,00 TL değerindeki arazi ise imar planı sınırları dışındadır.

Bilindiği üzere Hazine tarafından yapılan satışlarda, satış bedelinin en az ¼ ü peşin olarak tahsil edildikten sonra, geriye kalan bedele 24 ay içerisinde 8 eşit taksitle ödeme imkânı getirilmiş olup, bu taksitlere ise aylık % 0,75 oranında düşük bir faiz uygulanmaktadır. Hazineye ait taşınmaz malların satış ve devir işlemleri ile bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler ise her türlü vergi resim ve harçtan istisna olup, satışı yapılan taşınmaz mallar, satış tarihini takip eden 5 yıl süre ile emlak vergisine de tabi tutulmayacaktır.

Ekonomiye kazandırılması amacıyla ihalesi yapılacak olan Hazine taşınmazları hakkında bilgiler Antalya Defterdarlığı resmi web sitesinde (www.antalyadefterdarligi.gov.tr) yayınlanmıştır. Ayrıca vatandaşlarımız konuyla ilgili Antalya Defterdarlığı ( Batı Antalya Emlak Müdürlüğü ) ile Manavgat ve Alanya  Malmüdürlüğünden  ayrıntılı bilgi alabilirler.

Yorum Yaz