maritbet girişmaritbet
Ağrı’da 5 ilçede 804 konut ihaleye çıkıyor

Ağrı’da 5 ilçede 804 konut ihaleye çıkıyor

TOKİ ile 5 İlçe’de 804 dairenin ihalesine çıkıldığını belirten Vali Yerlikaya, "Önümüzdeki hafta afetzedelerimizle ev yapma ile ilgili çalışmalarımıza başlanacak. 6 ilçe merkezimizde 856 konutumuz yapılmış olacak" dedi

 

Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, Ağrı'da görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya gelerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ağrı'da yaşanan sel felaketinden dolayı hasar gören evlerin yapımı konusuna değinen Vali Yerlikaya, "Bilindiği üzere geçtiğimiz ay 32 bin ev kontrol edilerek hasar tespit çalışmaları sona ermişti. Bunlarla ilgili icmaller 26 Haziran'da ilan edildi. 30 günlük itiraz süresi de son buldu. 26 Haziran-26 Ağustos 2010 tarihleri arasında hak sözleşmesi imzalanması bitecek ve ihaleye çıkılacak" diye konuştu.

TOKİ ile 5 İlçe'de 804 dairenin ihalesine çıkıldığını belirten Vali Yerlikaya, "Önümüzdeki hafta afetzedelerimizle ev yapma ile ilgili çalışmalarımıza başlanacak. 6 ilçe merkezimizde 856 konutumuz yapılmış olacak. Köylerle ilgili ise yaklaşık 380 köyümüzde arsa tespit çalışmaları yapılmakta. 28 köyümüzde de yerleşimin devam edip etmeyeceği ile ilgili kontroller devam etmektedir. Afetzedeler için iki yıl ön ödemesiz 18 yıl sıfır faizli ödemeli TOKİ evleri yapılacak. Hedefimiz kaliteli ve ödenebilir ev yapmaktır. Vatandaşlarımızın bu konuda içleri rahat olsun" dedi.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz