maritbet girişmaritbet
Venezuela Başkanı Chavez TOKİ'yi ülkesine bekliyor

Venezuela Başkanı Chavez TOKİ'yi ülkesine bekliyor

'Petrol burada sizin. 2 milyon konuta ihtiyacımız var. TOKİ'yi acil olarak Venezuela'ya bekliyoruz. Seçeceğiniz iyi müteahhitlerle burada bir an önce iş yapmanızı bekliyoruz.''

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ı kabul etti. Devlet Başkanlığı Sarayı'nda gerçekleşen görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü. Basına kapalı olarak yapılan görüşmenin başında görüntü alınmasına izin verildi. Edinilen bilgiye göre, görüşmede, Chavez, nisan ayında Çin'e gideceğini, bu gezi kapsamında Türkiye'ye de uğramak istediğini söyledi.

Venezuela'nın zengin petrol rezervleri olduğunu bildiren Chavez, şöyle dedi:

''Petrol burada sizin. 2 milyon konuta ihtiyacımız var. TOKİ'yi acil olarak Venezuela'ya bekliyoruz. Seçeceğiniz iyi müteahhitlerle burada bir an önce iş yapmanızı bekliyoruz.''

Bakanla yaptığı görüşmenin ardından başka bir salonda bulunan Türk heyetini yanına gelen Chavez, heyettekilere ''işte Türk taburu burada'' deyip asker selamı verdi ve hepsiyle tokalaştı. Türk heyetiyle hatıra fotoğrafı çektiren Chavez, Başkanlık Sarayı'nın kapısına kadar heyeti uğurladı. Bahçede bulunan çadırı heyete gösteren Chavez, ''İşte Kaddafi'nin çadırı. Ben de burada yaşayacağım'' şeklinde espri yaptı.

MÜTEAHHİTLER İÇİN YENİ BİR ÜLKE OLABİLİR

Beraberindeki heyetle Venezuela'daki temaslarını tamamlayan Bakan Yıldız, gazetecilere ziyareti değerlendirdi. Venezuela'da son ziyareti Devlet Başkanı Hugo Chavez'e yaptığını hatırlatan Enerji Bakanı, Chavez'e Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajını ilettiğini ifade etti.

Chavez'in çok samimi ve yüreğinden geldiği gibi konuşan bir lider olduğunu, Venezuela'da yaptıkları temasların Devlet Başkanı Chavez tarafından yakından takip edildiğini ve Chavez'in Türkiye ile Venezuela arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde çok istekli olduğunu gördüğünü belirten Yıldız, ''Yaklaşık 2 milyon adet konuta ihtiyaçları var. Devlet Başkanı halkının ihtiyaçlarını karşılamak istiyor. Bizden de konut yapımına katkı vermemizi bekliyor'' dedi.

Chavez ve Venezuelalı bakanlarla yaptığı temaslarda Türk müteahhitlik hizmetlerinden bahsettiğini ve karşılıklı çıkarların oluşması halinde Türkiye'nin bu konuda ülkeye destek sağlayacağını anlattığını belirten Yıldız, ''Venezuela şimdiye kadar müteahhitlerimizin gitmediği bir ülke. Yeni ülkelere açılmak açısından potansiyel bir ülke olabilir diye düşünüyorum'' dedi.

 

TOKİ SICAK BAKIYOR

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in, ''TOKİ'yi acil olarak Venezuela'ya davetine'' Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar sıcak baktı.

Konuyla ilgili soruları yanıtlayan Bayraktar, TOKİ'nin, Türkiye'de yürüttüğü inşaat faaliyetlerinin metrekare olarak boyutunun 62 milyon metrekareye ulaştığını, bunun yüzde 55'ini konut, kalan bölümünü de sosyal tesis ve kamu kuruluşlarına yönelik inşaatlar oluşturduğunu belirterek, ''TOKİ, bu kadar iş hacmi ile aslında istihab haddini zorladı'' dedi.

Bu işleri yürütürken gösterilen başarının, hem yurtiçinde hem de yurtdışında dikkatleri çektiğini, şimdiye kadar 17 ülkeden yakın işbirliği teklifi aldıklarını, birçok ülkeden gelen temsilcilerin kendilerinden bilgi verdiğini anlatan Bayraktar, şöyle devam etti:

''İtiraf etmek gerekirse, şimdiye kadar biz bu işbirliği tekliflerine, iyi misafirperverlik yaparak ve bilgi vererek yanıt verebildik. Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in davetinden de büyük memnuniyet duydum. Yasamız, yurtdışında bu tür organizasyonlara olanak veriyor. Sayın Başbakan'ın bu konuda talimat vermesi, görevlendirmesi halinde yurtdışında böyle bir organizasyona girmemez mümkün. Bunun hem Türkiye'nin tanıtımına, hem de uluslararası pozisyonuna ve ilişkilerine faydası olur. Türk müteahhitlerinin yurtdışında çok büyük tecrübesi var. Ama bu işte önemli olan organizasyon. O zaman işi biz şekillendireceğiz, hak edişi biz ödeyeceğiz. Başbakan'ın talimat vermesi halinde böyle çalışmak mümkün.''

Kaynak: Habertürk

  • Etiketler:

Yorum Yaz