maritbet girişmaritbet
Rönesans, Rusya’da Aura AVM’yi açtı

Rönesans, Rusya’da Aura AVM’yi açtı

Rönesans Gayrimenkul Yatırım, Rusya’nın üçüncü büyük şehri, Sibirya’nın gözde yerleşim alanı Novosibirsk kentinde 145 bin metrekarelik alana sahip “Aura” isimli AVM projesini tamamlandı

Rönesans Gayrimenkul Yatırım, Rusya'nın üçüncü büyük şehri, Sibirya'nın gözde yerleşim alanı Novosibirsk kentinde 145 bin metrekarelik alana sahip “Aura” isimli AVM projesini tamamlandı. Sibirya'nın en büyük ve görkemli ticaret ve eğlence merkezi olarak tanımlanan Aura'da 211 mağaza faaliyet gösterecek.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım'ın Amerikan yatırım fonu ile birlikte yaklaşık 110 Milyon Euro ile hayata geçirdiği Rusya'nın en büyük alışveriş merkezi olan “Aura” AVM'nin ön açılışı 18 Mart Cuma günü gerçekleşti. Toplam 145 bin metrekarelik alana inşa edilen AVM'nin 60 bin 517 metrekarelik kiralanan alanında 211 mağaza faaliyet gösterecek. İlk aşamada günde 30 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen AVM'de önümüzdeki aylarda bu sayının 60-70 bine ulaşması bekleniyor. 

Bölgenin en büyük AVM'si olarak kabul edilen Aura 1600 adet kapalı, 400 adet açık otopark alanına sahip. AVM'de O'Key hipermarket, MediaMarkt, Detskiy Mir çocuk mağazası, Zara, Bershka, Massimo Dutti, Mothercare, New Yorker gibi dünyaca ünlü markalar yer alıyor. Alışveriş merkezinde ayrıca LC Waikiki ve KOTON gibi Türk perakendecilerin mağazaları da bulunuyor.

Rönesans'ın Rusya'daki yatırım projelerinin Yönetim Direktörü Elhan Kerimli AVM'nin ön açılışını gerçekleştirdiklerini, kapsamlı açılışın ise Nisan ortasında yapılacağının bilgisini verdi. AVM ile ilgili açıklamada bulunan Elhan Kerimli: “İnşaata sadece kriz döneminde bir yıl ara verdik. Neticede, toplam 145 bin metrekarelik alana Aura'yı inşa ettik. AVM'nin yüzde 98'i kiralanmış durumda ve bugün 130 mağaza müşterilere kapılarını açtı bir hafta içinde bu rakamın 160'ye çıkmasını bekliyoruz” dedi. Rusya pazarında halen yatırım planları olduğuna değinen Kerimli, 2013 yılına doğru Surgut ve Tyumen'de olmak üzere toplam 2 AVM daha inşa etmeyi planladıklarını söyledi.  

  • Etiketler:

Yorum Yaz