maritbet girişmaritbet
Mall of İstanbul, 500 milyon TL ciro yaptı!

Mall of İstanbul, 500 milyon TL ciro yaptı!

Torunlar GYO’nun Mahmutbey’de hayata geçirdiği Mall of İstanbul projesinde sona yaklaşıldı. İnşaatının yüzde 95’i tamamlanan projede teslimler kasımda başlıyor. Satışlar büyük ölçüde tamamlanırken, 500 milyon lira ciroya ulaşıldı

Torunlar GYO tarafından gerçekleştirilen ve rezidans, ofis, AVM ve otel olarak tasarlanan Türkiye'nin en büyük karma projelerinden Mall of İstanbul'un inşaatı hızla devam ediyor. Temelleri Mayıs 2011'de atılan projenin inşaatının yüzde 95'i tamamlanırken, Mall of İstanbul'da konut teslimlerine kasım sonunda başlanacak.

Projenin son durumuyla ilgili bilgi veren Torunlar GYO Yönetim Kurulu Üyesi Emre Torun, projedeki konutların yüzde 85'inin, ofislerin ise yüzde 70'inin satıldığını açıkladı. Torun, projedeki 1081 konutun yanı sıra 32 bin metrekareden oluşan 180 ofisin satışında iyi bir grafik yakaladıklarını belirterek, 500 milyon lira ciro elde ettiklerini söyledi.

Bu satış grafiğiyle birlikte ciroda hedeflerinin yüzde 15 üzerine çıkacaklarını ifade eden Torun, projenin yaptığı prime de dikkat çekti. İlk satışa çıktıklarında konutların metrekare fiyatlarının 3 bin liranın altında olduğunu hatırlatan Torun, “Şu anda konutların ortalama metrekare fiyatı 5 bin 600 lira. Yüzde yüze yakın prim yaptı. Ofislerin fiyatlarıysa KDV dahil 6 bin 400 lira” dedi.

35 ülkeye satış yaptı
Mall of İstanbul projesinin ulusal çapta olduğu kadar uluslararası arenada da büyük ilgiyle karşılandığının altını çizen Torun, “Projemizin yüzde 23'ü aralarında Amerika, Avusturya, Dubai, İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, İsviçre gibi ülkelerin de bulunduğu 35 farklı uyruktan kişi tarafından satın alındı” dedi.

Mall of İstanbul projesinden konut alanların hem yatırım hem de oturum amaçlı daire almayı tercih ettiklerini belirten Emre Torun, yabancı yatırımcıların en çok 3+1 ve 4+1 daire tipini tercih ettiğini söyledi. Emre Torun, GYO olmaları ve iyi bir lokasyonda bulunmaları nedeniyle yabancılardan ilgi gördüklerini anlatarak, “Yabancılar özellikle 3+1, 4+1 gibi büyük daireler istedi.  Burada oturmak için alım yaptılar” diye konuştu.

50 milyon TL'lik yol yatırımı
İstanbul Avrupa Yakası'nın en önemli kavşak noktalarından olan Basın Ekspres yolu ile TEM Atatürk Havaalanı sapağının kesiştiği noktada, Mahmutbey Başakşehir'de yer alan Mall of İstanbul kapsamında  Torunlar GYO önemli yol yatırımları hayata geçiriyor. Yeni yol yatırımlarıyla geleceğe yönelik bir çözüm hayata geçirdiklerini vurgulayan Emre Torun, “Günde yaklaşık 100 bin aracın bu yolları kullanması bekleniyor. Yol çalışmaları Ocak 2014'te tamamlanacak. Bu çalışmalar için proje maliyetinin yanı sıra 50 milyon TL'lik ek bir yatırım yapıyoruz” dedi.

‘Sektörün önü açık ama herkes için değil'
Emre Torun, gayrimenkul sektörünün gösterdiği performansı devam etmesini bellediklerini ve yeni projeleri de buna göre şekillendirdiklerini söyledi. Mall of İstanbul dışında Paşabahçe'deki arsalarında otel, Maltepe'de konut, Kiptaş ile ortak olarak da Alibeyköy'de 500 dönümlük arsada proje geliştireceklerini anlatan Torun şunları söyledi: “Sektörün geleceğini parlak görüyorum. Ekonominin de iyi gideceğini düşünüyoruz. Ama bu tablo her firma için geçerli olmayabilir. Makette satışta düzenlemeler yapmak gerek. Özellikle tüketiciyi yanıltanların önü kesilmeli. Yanlış yatırım yapanlar için de durum pek parlak olmaz. Şehir dışında sona gelindi artık, merkezlerde projeler yapmak gerek.”

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Torun Center maket görüntüleri - 2
  • 04.04.2014 09:56

Torun Center maket görüntüleri - 2

3 kule halinde yükselen Torun Center projesi zeminden 160 metre yüksekliğinde ol ...

Torun Center maket görüntüleri - 1
  • 04.04.2014 09:54

Torun Center maket görüntüleri - 1

Mecidiyeköy'de Ali Sami Yen Stad'ının yerine inşa edilen Torun Center, 353 birim ...

Torun Center basın toplantısı yayında
  • 03.04.2014 16:45

Torun Center basın toplantısı yayında

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Emre Torun, Meci ...

Emre Torun Mall of İstanbul projesini anlattı!
  • 04.10.2013 18:29

Emre Torun Mall of İstanbul projesini anlattı!

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Üyesi Emre Torun Mall of İStanbul projesinni detayla ...

Mall of İstanbul'un en yeni reklam filmi yayında!
  • 16.05.2013 16:32

Mall of İstanbul'un en yeni reklam filmi yayında!

Torunlar GYO imzası taşıyan Mall of İstanbul projesinin en yeni reklam filmi eml ...

Mall of İstanbul Nisan 2013 hava görüntüsü!
  • 12.04.2013 16:43

Mall of İstanbul Nisan 2013 hava görüntüsü!

Torunlar GYO imzası taşıyan Mall of İstanbul projesinin Nisan 2013 helikopter vi ...