maritbet girişmaritbet
Ali Ağaoğlu, özel teknesinde yabancı fonlarla görüşme yapıyor!

Ali Ağaoğlu, özel teknesinde yabancı fonlarla görüşme yapıyor!

Fransa’daki dünyanın en büyük fuarı Mipim’in en büyük Türk katılımcısı olan Ali Ağaoğlu, özel teknesinde yabancı fonlarla görüşme yapıyor. 28 firmanın yer aldığı fuara Ali Babacan, Erdoğan Bayraktar ve Kadir Topbaş da katılıyor

 

Son yıllarda hızla gelişen Türk gayrimenkul şirketleri, dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı olarak kabul edilen MIPIM'e çıkarma yaptı. Bu yıl 28 Türk şirketinin stand açarak projelerini tanıttığı ve 500'ü şirket yöneticisi olmak üzere 670 kişinin Türkiye'den katıldığı fuarda, Türkler, Fransız ve İngiliz şirketlerinden sonraki en büyük katılımcı oldu. Fuarda gerçekleştirilen açılış galasına ise Kültür Bakanlığı ve Nef sponsor olurken, yaklaşık 7-8 bin kişinin katılacağı bu etkinlikle Türkler gövde gösterisi yapacak.
Geçen yıl 300 metrekarelik Türkiye çadırı bu yıl bin 200 metrekareye çıkarıldı. Bu sayede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın organizasyonuyla Türkiye'den katılım 4 kat arttı. Fransa'nın Cannes kentinde dün başlayan ve 15 Mart'a kadar sürecek olan fuarda, Türk şirketleri projelerini 4 bin 300 uluslararası yatırımcı ile 20 bini aşkın ziyaretçiye tanıtıyor. Dünyadan bin 850 şirketin katıldığı uluslararası gayrimenkul fuarı, 27 trilyon dolarlık pazarın zirvesi olarak değerlendiriliyor.
 
Horon teptirdi
MIPIM'de, bin 200 metrekarelik Türkiye çadırının yarısını kiralayan Ağaoğlu, horonla açılış yaptı. Fuarın en büyük Türk katılımcısı olan Ağaoğlu, Cannes'da özel teknesiyle yabancı fonlarla da görüşüyor. Özel davetlilerini kiraladığı teknesinde ağırlayan Ağaoğlu, burada İstanbul Finans Merkezi, Maslak 1453 ve Bodrum projeleri için de görüşmeler gerçekleştiriyor.
 
Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, yabancıya bin 300 daire satarak 350 milyon dolarlık döviz sağladıklarını kaydetti. Bu rakamı 2 yılda 2 milyar doların üzerine çıkaracaklarını söyleyen Ağaoğlu, “Bu hedefe ulaşırız. Çünkü Türkiye bu ilgiyi görüyor. Burada amacımız 50-100 daire satmaktan çok dünya çapında oyuncu olduğumuzu göstermek” dedi.
Ağaoğlu, İstanbul'un finans kenti olması için yabancı yatırımın önemli olduğuna değinirken “Biz inşaatları en iyi şekilde tamamlarız. Ama yabancının hukuksal açıdan rahatlaması lazım. Diğer finans merkezlerinde sağlanan vergi avantajları da sunulmalı” dedi.
 
100 milyon liralık satış yaptı
Emlak Konut GYO ile Varyap-Gap İnşaat Ortak Girişimi tarafından İstanbul uluslararası finans merkezi sınırları içinde hayata geçirilen Metropol İstanbul da fuardaki yerini aldı. Projenin tanıtımı maketin yanı sıra özel bir etkinlikle gerçekleştirilecek. Özel bir davetli gurubunun katılacağı toplantıda proje, yatırımcıların beğenisine sunulacak. Metropol İstanbul'un MIPIM'deki standını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da ziyaret etti. Metropol İstanbul MIPIM'de, Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği işbirliğinde Türk kahvesi ikramı yaptı.
 
Tahincioğlu, son projeyi tanıttı
Tahincioğlu Gayrimenkul, fuarın ilk gününde Nidakule Levent projesini ilk defa tanıttı. Ön lansmana çıkan yeni projenin temel özellikleri yabancı yatırımcılara anlatıldı. Nidakule ismiyle gerçekleştirilen 3'üncü proje olan ve inşasına 2013 yılında başlanacak Nidakule Levent'in 2015 yılında tamamlanması bekleniyor. Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, “MIPIM 2013 Fuarı'nda, Nidakule Levent projemizin kesinleşmeyen bazı detayları olmasına rağmen proje hakkında bilgileri yabancı yatırımcılarla şimdiden paylaşmak ve tanıtmak istedik” dedi.
 
Fikirtepe'de süre daralıyor
Fuarda gündemle ilgili açıklamalar yapan Kadir Topbaş, ruhsat iptalleri olan Esenyurt'ta çözüme gitmek için çalıştıklarını ifade ederek, “Mecliste görüşülüyor. Yeni planları değerlendireceğiz” dedi. Topbaş, Fikirtepe'de ise afet yasasından önce karar almaları nedeniyle orada yüksek emsalin geçerli olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Süreyi 5 yıl olarak sınırlandırmıştık. Sonundayız. Şu anda değerlendiremediler ve süreyi uzatmayacağız. Üstüne basa basa ‘TOKİ'yi ya da Kiptaş'ı istemiyorsanız istediğinizle anlaşın dedik' ama orada yüzde 60'larla anlaşma yapıldı. Verilen vaatler nasıl gerçekleştirilecek, endişeliyiz. O günün şartlarında doğru olanı yaptık. Oradakiler daha fazla isteyerek süreci başlatmadılar.”
 
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!
  • 29.06.2022 16:41

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!

Son dakika haberine göre Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi, Ataşehir'de özel bir ha ...

Tahincioğlu Gayrimenkul, Nidapark Göcek'te satışlara başladı!
  • 17.05.2022 14:33

Tahincioğlu Gayrimenkul, Nidapark Göcek'te satışlara başladı!

Gayrimenkul yatırım ve geliştirme sektörünün önde gelen liderlerinden Tahincioğl ...

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi MIPIM'de En İyi Sağlık Kompleksi Ödülü’nü aldı
  • 22.03.2022 15:48

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi MIPIM'de En İyi Sağlık Kompleksi Ödülü’nü aldı

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Uluslararası Gayrimenkul Fuarı (MIPIM) ...

Tahincioğlu, bu yıl toplam 4 yeni proje hayata geçirecek
  • 25.02.2022 09:08

Tahincioğlu, bu yıl toplam 4 yeni proje hayata geçirecek

Gayrimenkul sektörünün gelişimine yön veren, birçok prestijli projede imzası bul ...

Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa villa hediye etti!
  • 23.11.2021 10:34

Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa villa hediye etti!

Üçüncü kez dede olan Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa Çekmeköy’deki projesi Ağao ...