maritbet girişmaritbet
'Turizm, Türkiye’de milli gücü en yüksek sektördür'

'Turizm, Türkiye’de milli gücü en yüksek sektördür'

AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, 7. Uluslararası Resort Turizm Kongresi'nin açılış konuşmasını yaptı.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB)'nin yayın organı Resort Dergisi'nin AKTOB ile düzenlediği Uluslararası Resort Turizm Kongresi'nin 7'ncisi Concorde De Luxe Resort Otel'de başladı. 
Açılış konuşmasını yapan AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, “Turizm, Türkiye'de milli gücü en yüksek sektördür” diyerek 2016 yılında yaşanan krizin ardından Türkiye turizminin 2017 ile birlikte yeniden büyüme evresine geçtiğini belirtti. ''Türkiye turizm tarihine bakıldığında, sektördeki hiçbir krizin 2 yıldan fazla sürmediği görülüyor. Açıklanan ziyaretçi verileri, Türkiye turizminin yeniden büyüme trendine girdiğini gösteriyor.'' sözleriyle 2016 krizinin iyi analiz edilmesi gerektiğini ve turizme verilen teşviklerin ve desteklerin önümüzdeki yıllarda da devam etmesinin son derece önemli olduğunu belirtti.

Ankara'da düzenlenen III. Tuizm Şurası'nın sektörün geleceğine ışık tutacağını ifade eden Erkan Yağcı, şuraların 5 yılda bir yapılması gerektiğini, hükümetin turizm sektörü için iş yapma kararlılığında olmasının da son derece önemli olduğunu ifade etti.

Türel: Bu kadar kısa sürede toparlanmak büyük bir başarı 

Açılış konuşmasına devam eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Rusya ve Avrupa halkına karşı iyi niyetimizi gösterdiğimizi belirterek Rusya pazarını tamamen geri kazandığımızı söyleyebilirim ifadeleriyle sektörü değerlendirdi. İran ve İsrail gibi alternatif pazarlarda da oldukça iyi gelişmelerin kaydedildiğini söyleyen Türel, Avrupa'da da 2018 yılında ciddi toparlanma olacağına işaret etti.

Konuşmasına “2018 özellikle Almanya pazarı ve Benelüks ülkeleri ile ilgili oldukça umutluyum. Turizmde aslında yolun başındayız. Antalya turizmini deniz turizminden ibaret bırakmayacağız. Antalya hala keşfedilmemiş pek çok değere sahip. Bunların üzerinde çalışıp ürün konseptlerini geliştirmemiz gerekiyor.” diyerek devam eden TÜREL, 2018'in 217'den de güzel geçeceği yönünde ciddi beklentileri olduğunu belirtti.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu ise turizmde yaşanan sıkıntıların ardından bu yıl büyük bir yükselişe geçtiklerini ve geçen yıl ile bu yıl arasında yüzde 60'lık bir artışa imza attıklarını söyledi.

Bunu başaran turizm sektörünü ayakta alkışladıklarını kaydeden Karaloğlu, önlerindeki iki yılın bugüne kadar yaşadıkları en iyi iki sezon olacağına inandığını vurguladı.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Turizmde beklenti 30 milyar dolar gelir!
  • 26.03.2018 17:41

Turizmde beklenti 30 milyar dolar gelir!

AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, Türkiye’nin turizmden 30 milyar dolarlık gelir elde e ...

'Turizm, Türkiye’de milli gücü en yüksek sektördür'
  • 02.12.2017 15:23

'Turizm, Türkiye’de milli gücü en yüksek sektördür'

AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, 7. Uluslararası Resort Turizm Kongresi'nin açılış kon ...