maritbet girişmaritbet
Turizm sektörü artık ölçülebilir olacak!

Turizm sektörü artık ölçülebilir olacak!

Ekin Grubu Araştırma Birimi tarafından Akbank’ın desteğiyle Türkiye Otelciler Birliği (TÜROFED) için hazırlanan ve üç ayda bir yayınlanacak olan “Turizm Raporu”, günümüzde artık seyahat endüstrisi olarak tanımlanan turizm sektörünü her yönüyle daha ölçülenebilir kılıyor

 


Ekin Grubu Araştırma Birimi'nin, Türkiye Otelciler Birliği (TÜROFED) için hazırladığı “Turizm Raporu”, sergilediği gelişme ile son yılların gözde sektörlerinden biri olan turizm alanındaki faaliyetleri her yönüyle daha ölçülebilir kılıyor. Akbank'ın desteği ile hazırlanan raporun, üç ayda bir yayınlanması planlanıyor.  


Ekin Grubu Araştırma Birimi tarafından Akbank'ın desteğiyle Türkiye Otelciler Birliği (TÜROFED) için hazırlanan ve üç ayda bir yayınlanacak olan “Turizm Raporu”, günümüzde artık seyahat endüstrisi olarak tanımlanan turizm sektörünü her yönüyle daha ölçülenebilir kılıyor. Turizm ile ilgili önemli bir veri bankası olma niteliği taşıyan rapor, sektör oyuncularına daha sağlıklı değerlendirme yapmak için ihtiyaç duyduğu güncel verileri sunuyor.
 
Raporun haziran ayında yayımlanan ilk sayısında Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısı arttığı halde turizm gelirlerinin düşmesi, Türkiye genelindeki fiyat enflasyonunun konaklama tesislerine yansımasını gösteren “Otel Enflasyon Sepeti”, Türkiye'nin turizmde rakip ülkelerle karşılaştırılmasını içeren veriler, istihdam ve vergi gibi önemli konular, sektörün GSMH'deki payı ve yatırım projeleri yer alıyor. Raporda ayrıca, Türk turizminin sergilediği gelişim süreci de ilgi çekici konular eşliğinde inceleniyor.
 
TÜROFED Başkanı Ahmet Barut, rapor hakkındaki görüşlerini şöyle dile getiriyor: “Turizm, istihdam yaratmaktan cari açığın kapatılmasına kadar birçok alanda önemli rol oynuyor. Ancak ne yazık ki bugüne kadar ülkemizdeki turizm verileri neredeyse havaalanı giriş ve çıkışlarından ibaretti. Dolayısıyla turizm sektörünün ülke ekonomisine ve istihdama sağladığı önemli katkılar yeterince görülememekteydi. Ekin Grubu Araştırma Birimi tarafından hazırlanan bu rapor, bu anlamda önemli bir ihtiyacı gideriyor ve başta finans sektörü olmak üzere yabancı yatırımcılar, yazılı ve görsel basın, ekonomi bürokrasisi ve tur operatörleri gibi farklı kesimler için bir referans noktası teşkil ediyor. Kendisi ile birlikte 54 sektörle mal ve hizmet alışverişinde bulunan turizm sektörünün hem mevcut durumunun değerlendirilmesi hem de geleceğe ilişkin öngörülerde bulunmaya olanak tanıyacak verilerin sağlaması açısından ‘Turizm Raporu'na büyük önem veriyoruz.”
 
Akbank Genel Müdür Yardımcısı Ferda Besli ise konu hakkındaki düşüncelerini şöyle ifade ediyor: “Akbank olarak Türkiye'nin turizm sektöründeki hedeflerine ulaşabilmesi için sektörü desteklemeye devam ediyoruz. Bu kapsamda TÜROFED ile işbirliğine giderek Turizm Raporu'nun hazırlanmasına katkıda bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Söz konusu rapor, en güncel verileri ve sektöre ilişin özel araştırmaları içerecek, sektördeki gelişmeleri yansıtarak geleceğe ilişkin planlama ve öngörüler için yol gösterici olacaktır.”
 
Ekin Grubu Araştırma Birimi Yöneticisi Fehmi Köfteoğlu da raporla ilgili bilgiler aktarıyor: “Hızla gelişen ve her gün yeni bir gelişmenin yaşandığı turizm sektörü ile ilgili olarak sağlıklı değerlendirme yapmak için güncel verilere ihtiyaç duyuluyor. ‘Turizm Raporu' da bu ihtiyacı karşılamaya yönelik olarak hazırlandı. Titiz bir çalışmanın ürünü olan raporumuz DPT, TÜİK, Hazine Müsteşarlığı ve ilgili diğer kamu kurum ve kuruluşlara, sektörle ilişkili kesimlere ve araştırma ve danışmanlık şirketlerine dağıtılıyor.”
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz