maritbet girişmaritbet
Rize, 2018 yılında 1 milyon turist hedefliyor!

Rize, 2018 yılında 1 milyon turist hedefliyor!

Doğal güzellikleriyle turistleri cezbeden Rize; Suudi Arabistan, Dubai, Katar, Kuveyt gibi ülkelerden gelen yerli ve yabancı birçok turisti ağırlıyor.

Doğa ve kültür turizminin yanı sıra yeşilin binbir çeşidinin bir arada bulunduğu, kendine has kültürel değerleriyle dikkati çeken Rize, eşsiz manzarası ile turistlerin ilgi odağı oluyor.

Günlük yaşamın yoğunluğundan uzaklaşmak isteyenlerin adresi olan kent, ziyaretçilerine doğal güzelliklerinin yanı sıra her mevsim farklı alternatifler sunuyor.

Mıhlamanın yanı sıra yöresel lezzetlerinden de söz ettiren Rize, yerli ve yabancı turistlere bu eşsiz lezzetleri tatma fırsatı da sağlıyor. 

Turizm potansiyelini sürekli artıran ve geçen yıl 800 bin ziyaretçi ağırlayan Rize, bu yıl ise 1 milyon yerli ve yabancı turisti misafir etmeyi hedefliyor.

"Ziyaretçi rakamları çok daha ileri noktalara ulaşmış olacak"

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ri·ze'de her geçen yıl turist sayısının arttığını söyledi. Geçen yıl 800 bini aşkın bir kişinin Rize'ye geldiğine işaret eden Hocaoğlu, bu artışın yaklaşık 10 yıldır devam ettiğini aktardı.

İl genelinde yeni otel yatırımlarının devam ettiğini belirten Hocaoğlu, şunları söyledi:

"Bu yıl iki 5 yıldızlı otelimiz hizmete girecek. Bu iki otel ile 500 yatak kapasitesi olacak. Bununla birlikte ilimizde yatak sayısında bin küsur rakamına ulaşmış olacağız. Bu ilimiz açısında çok önemli bir arz. Bu yıl yaklaşık 1 milyon ziyaretçiyi ilimizde ağırlayacağız. Bu Rize turizmi adına büyük bir gelişme. Kış turizmi konusunda da çok güzel çalışmalara ev sahipliği yapacağız. Doğal turizmde yakaladığımız ivmeyi önümüzdeki yıllarda yeni yatırımların hayata geçmesiyle birlikte 12 ay turizmden istifade etmiş olacağız. Ziyaretçi rakamları çok daha ileri noktalara ulaşmış olacak." 

Hocaoğlu, son yıllarda Rize'ye Körfez ülkelerden ziyaretçi akını olduğunu vurgulayarak "Başta Suudi Arabistan olmak üzere Dubai, Katar, Kuveyt ve son dönemlerde İran'dan önemli oranda sayıda ziyaretçi gelmektedir. Komşu ülkeler Gürcistan ve Azerbaycan'dan da ilimize ziyaretçi gelmektedir." dedi.

Hocaoğlu, Rize-Artvin Havalimanı'nda hizmete girmesiyle birlikte gelen Arap ziyaretçi sayısının daha fazla olacağını kaydetti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Güneysu, turizm destinasyonu oldu
  • 15.05.2018 09:39

Güneysu, turizm destinasyonu oldu

Rize'nin Güneysu ilçesindeki turistik bölgeler yerli ve yabancı turistlerin ilg ...

Rize, 2018 yılında 1 milyon turist hedefliyor!
  • 17.01.2018 16:25

Rize, 2018 yılında 1 milyon turist hedefliyor!

Doğal güzellikleriyle turistleri cezbeden Rize; Suudi Arabistan, Dubai, Katar, K ...

Rize İkizdere, yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor
  • 24.04.2014 16:00

Rize İkizdere, yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor

Ülke turizminin parlayan yıldızlarından olan Rize’nin İkizdere ilçesi, yerli ve ...