maritbet girişmaritbet
Marmaris'teki Turgut Şelalesi'ne turistler akın etti!

Marmaris'teki Turgut Şelalesi'ne turistler akın etti!

Muğla Marmaris'teki Turgut Şelalesi, Kurban Bayramı'nda turistlerin gözdesi oldu.

Marmaris'te bulunan Turgut Şelalesi, etrafını kaplayan dev çınar ile sığla ağaçlarının gölgesi ve soğuk suyuyla, Kurban Bayramı'nda da çok sayıda turisti ağırlıyor.

Yaz aylarında binlerce turistin geldiği Turgut Şelalesi'ni ziyaret edenlerin sayısı, Kurban Bayramı'nda arttı. Günlük safari turlarına katılan turistler, Turgut Mahallesi'nde 3 hektarlık arazideki şelaleye, ahşap köprü ve patika yollardan geçerek ulaşıyor. Turistler, şelalenin soğuk suyunda yüzerek serinleme imkanı buluyor.

Etrafını çeviren dev çınar ve sığla ağaçları nedeniyle güneş ışığının çok fazla giremediği şelaleye gelenler, burada doğayla iç içe olmanın tadını çıkarıyor.

Turgut Mahallesi, cip safarilerine katılmak isteyen turistlerin de uğrak yerleri arasında bulunuyor.

Sıcaklık dışarıda 45, şelalede 20 derece

Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik, AA muhabirine, safari yapmak ve serinlemek isteyen tatilcileri, Turgut Şelalesi'ne beklediklerini söyledi.

Şelaleyi ziyaret eden turistlerin kendilerini "ayrı bir dünyada gibi" hissettiğini belirten Çelik, "Açık alanda 45 dereceyi bulan hava sıcaklığı, şelalede 20'li derecelere kadar düşüyor." diye konuştu.

Şelale, mahallenin tanıtımına katkıda bulunuyor

Turgut Mahallesi Muhtarı Ümit Kaya ise yaz aylarında binlerce turistin şelaleyi ziyaret ettiğini bildirdi. Özellikle bayram tatillerinde ziyaretçi sayısının ikiye katlandığını ifade eden Kaya, "Şelale, mahallemizin tanıtımına katkıda bulunuyor. Mahallemiz, plajı, şelalesiyle güzel bir uğrak ve dinlenme yeri. Sıcaktan bunalan tatilcilerin serinlediği, denize girdiği güzellikleri barındırıyoruz." dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Marmaris'teki Turgut Şelalesi'ne turistler akın etti!
  • 15.09.2016 14:19

Marmaris'teki Turgut Şelalesi'ne turistler akın etti!

Muğla Marmaris'teki Turgut Şelalesi, Kurban Bayramı'nda turistlerin gözdesi oldu ...