maritbet girişmaritbet
Gaziantep’e Hilton geliyor

Gaziantep’e Hilton geliyor

Uluslarası otel zinciri Hilton’la işbirliğine giderek Türkiye’nin değişik kentlerinde otel yatırımı yapan Kosifler Grubu, Gaziantep’te otel açıyor


Uluslarası otel zinciri Hilton'la işbirliğine giderek Türkiye'nin değişik kentlerinde otel yatırımı yapan Kosifler Grubu, Gaziantep'te otel açıyor. Gaziantep – İpek Yolu üzerinde bin 500 metrekare oturumlu 10 katlı bir binayı kiralayan grup, yaklaşık 6 ay sonra Hilton'un dört yıldızlı markası Garden Inn adıyla otel olarak hizmete açacak.

Otomotiv sektörünün ardından uluslararası otel zinciri Hilton'la işbirliğine giderek, otelcilik alanında yatırıma soyunan Kosifler Grubu, bu alandaki yatırımlarına bir yenisi daha ekliyor. Hilton'un alt markası Garden Inn adıyla Türkiye'nin kilit 24 şehrinde yatırım planlayan Kosifler, Gaziantep merkezde otel açacak. Gazi Muhtarpaşa Bulvarı'yla İpek Yolu'nun kesiştiği nokta üzerinde inşaat halindeki, bin-bin 500 metrekare oturum olanı bulunan bir binayı kiralayan grup, buraya Hilton'un dört yıldızlı markası olan Garden Inn adıyla otel açacak.

400 milyon dolar yatırım yapacak
Öğrendiğimize göre kaba inşaatı bitmiş olan bina, bodrum zemin ve asma katların yanı sıra 7'si de normal kat olmak üzere toplam 10 katlı. Kosifler'in otel yapmak istediği bina, daha önce mülk sahibi tarafından iş merkezi yapılmak üzere inşa edilmiş. Hatta binanın alt kısmı Ziraat Bankası'nın şubesine kiraya verilmiş. Fakat Kosifler'in binanın tamamına kiracı olarak talip olması üzerine bina sahibi Ziraat Bankası'na vermekten vazgeçmiş. Otelin inşaatın bitmesinin ardından yaklaşık 6 ay sonra hizmete gireceği belirtiliyor.

Anadolu'nun değişik kentlerinde Garden Inn adıyla 24 otel açmayı planlayan Kosifler, bunun için toplam 400 milyon dolar yatırım yapacak. Grup her bir otel için ortalama 16 milyon dolar civarında yatırım gerçekleştirecek.  İlk otelini Mart 2010'da Kütahya'da açan grubun Konya, Mardin ve Şanlıurfa'daki otellerin inşaatı devam ediyor. Kosifler önümüzdeki dönemde İstanbul-Bostancı, Trabzon ve Edirne'de de otel inşaatına başlayacak.
Kaynak: Hürriyet Emlak
  • Etiketler:

Yorum Yaz