maritbet girişmaritbet
Uşak Kentsel Dönüşüm Projesi Türkiye'ye örnek olacak

Uşak Kentsel Dönüşüm Projesi Türkiye'ye örnek olacak

Uşak’a gelen TOKİ Başkanı Ergün Turan, Uşak'taki Kentsel Dönüşüm Projesi’ni inceledi.

Uşak'a yapılan en büyük devlet yatırımları arasında yer alan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin incelemeleri için Uşak'a gelen TOKİ Başkanı Ergün Turan, Belediye Başkanı Nurullah Cahan ile bir araya geldi. Başkan Cahan'dan çalışmalar hakkında bilgi alan ve birlikte alanı gezen Turan, önemli değerlendirmelerde bulundu. Uşak Kentsel Dönüşüm Projesi'nin tüm detayları ile çok gelişmiş bir proje olduğunu belirten Turan “Uşak'ta yaklaşık 450 Milyon TL'lik bir yatırımla hayata geçen kentsel dönüşüm projesi Türkiye'ye örnek olacak bir proje. Geçmişiyle bugünü kıyaslandığında Uşak için gerçekten çok büyük bir yatırım oldu. Uşak'ın özellikle bölge içerisinde ön palana çıkartacak başarılı bir çalışma gerçekleşti.430 bin metrekarelik yeni merkezin kentteki ticari faaliyetlere önemli ölçüde katkı sağlayacağına inanıyoruz. Birkaç yıl içerisinde civar vilayetlerinde veya Anadolu'nun başka vilayetlerinde bu projenin öncelikle gelinip gezileceği kanaatindeyim.” dedi.

Teslimatlar başlıyor

Uşak'ı çevre vilayetlerden sıyıran bir projeye imza atıldığını belirten TOKİ Başkanı Ergün Turan, teslimatların yıl sonuna kadar tamamlanmış olacağını söyledi. Projenin hayata geçmesindeki en önemli mimarlardan olan Turan, şu açıklamayı yaptı: “Bu proje artık Uşaklıların projesi. TOKİ'ye ait iş yerlerinin açık arttırma ile satışına halktan çok yoğun bir talep geldi. 300 tane esnaf gelip buradan dükkan almışsa burası zaten Uşak'ın malı olmuş demektir. Buradaki işlerimiz de bitti ve yakın zamanda burada teslimler yapılacak. Yıl sonuna kalmadan hem dükkan sahiplerine, hem de konut sahiplerine teslimler yapılacak.”

Bölge ekonomisi büyüyecek

Türkiye'de örnek projeler arasında gösterilen Uşak Kentsel Dönüşüm Projesi'nin bölgede ciddi bir ekonomi doğuracağını belirten Ergün Turan, “Buraya dükkanlar gelecek, vatandaşlar yerleşecek, bu şehrin ekonomisi açısından da düşündüğünüzde çok büyük bir ekonomik canlılık getirecek. Önümüzdeki 3 ila 6 ay içerisinde buradaki hareketlilik Uşak'ın ekonomisine de hareketlilik katacak.” dedi.

Örnek projede Başkan Cahan'ın payı büyük

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'a özel bir teşekkür sunan Turan, “Belediye Başkanımız Nurullah Bey, Toplu Konut İdaresi ile çok yakın diyaloğa girdi. Bu proje için birlikte yoğun bir çaba gösterdik. Gayretimiz ve çabalarımızdan dolayı güzel işler gerçekleşti. Defterdarlık binasının projesi de bitmek üzere. Dolayısı ile Uşak'ta bölgeye örnek olacak, Türkiye'ye örnek olacak yeni bir kent merkezi doğdu. ”dedi.

Nurullah Cahan: “Bir ilki daha gerçekleştirdik”

2 yıl önce başlanılan serüvenin sonuna geldiklerini ifade eden Başkan Nurullah Cahan, “İlkler şehri Uşak'ta da yine bir ilki gerçekleştirerek sanayi bölgesinden konut ve ticari alana dönüşümü içeren bir projeyi gerçekleştirdik. Yaptığımız incelemelerde merkezimizin hazır hale geldiğini gördük. Yılsonuna kalmadan burada hem sosyal hayat hem de ticari hayatın başlamasını planlıyoruz. Tabi bunun yanında biz Belediye binamızı da buraya taşıyacağız. Bu konuda hükümet yetkililerimize, Devlet Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu'na da desteklerinden dolayı ayrıca çok teşekkür ediyorum. Tamamıyla güzel bir çehreye bürünen bir alan ortaya çıktı. Dokuzsele Deresi de alanımıza ayrı bir güzellik kattı. Bin 51 konut, 923 işyerinin ve birçok sosyal donatıların bulunduğu her şeyiyle düşünülmüş olan Uşak'ın yeni merkezini inşa etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

Başkan Cahan, konutu olmayan, dar gelirli ve emeklilere yönelik bin konutluk bir TOKİ projesinin yapılacağının da müjdesini verdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ, 178 bin riskli evi dönüştürdü!
  • 16.11.2021 10:55

TOKİ, 178 bin riskli evi dönüştürdü!

2012'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Esenler'den başlattığı ke ...

TOKİ Uşak kentsel dönüşüm projesi
  • 03.08.2018 15:59

TOKİ Uşak kentsel dönüşüm projesi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Uşak'da yapılan kentsel dönüşü ...

TOKİ Başkanı Turan, Beyoğlu Büyük Dönüşüm Toplantısı'nda!
  • 01.12.2017 15:27

TOKİ Başkanı Turan, Beyoğlu Büyük Dönüşüm Toplantısı'nda!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Beyoğlu Büyük Dönüşü ...

TOKİ, 1 milyon konut hedefini yükseltti!
  • 19.03.2015 15:47

TOKİ, 1 milyon konut hedefini yükseltti!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Kayaşehir'de satışa açılan 1500 konutla birlikt ...

Mandarin Oriental Bosphorus'un yönetiminde değişiklik
  • 01.10.2020 11:37

Mandarin Oriental Bosphorus'un yönetiminde değişiklik

Mandarin Oriental, Bodrum’un genel müdürü olarak göreve başlayan Harun Dursun, M ...

Tunç Soyer'in kaçak villa yaptırdığı ortaya çıktı
  • 16.09.2020 10:02

Tunç Soyer'in kaçak villa yaptırdığı ortaya çıktı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Seferihisar Ulamış'ta sıkma ve i ...