maritbet girişmaritbet
TOKİ'nin 2+1 konutları bir haftada bitti

TOKİ'nin 2+1 konutları bir haftada bitti

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından satışa çıkarılan 5.641 adet 2+1 şeklindeki alt gelir grubu konut için, 7 günde 38.060 kişi başvurdu

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından satışa çıkarılan 5.641 adet 2+1 şeklindeki alt gelir grubu konut için, 7 günde 38.060 kişi başvurdu. Kayseri'de satışa çıkarılan 602 konut için 8400 aile başvururken, Bingöl'de 160 konut için 3.730, Aksaray'da 160 konuta 2.800, Düzce'de 320 konuta 3.505 ve Sivas'ta 468 konut için 3.805 başvuru yapıldı.

4 bin TL'den başlayan peşinatlar ile 15 yıl (180 ay) vadeli olarak satışa çıkarılan konutların aylık taksitleri 225 TL'den başlıyor. Taksitleri teslimden soma başlayacak konutlardan almak isteyenler 4 Mart Cuma güne kadar illerde valilikler, ilçelerde ise kaymakamlıklara başvurabiliyor. TOKİ'nin satışa sunduğu konutlardan almak isteyenler, noter huzurunda çekilecek kura ile belirlenecek.

TOKİ'nin 19 ilde satışa çıkardığı ucuz konutlarından almak isteyenlerden, alt gelir grubu konut satışlarında istenen tüm şartlar aranıyor. Alt gelir grubu konut satışlarında başvuru sahibinde aranan şartlar şunlar: 1. T.C. vatandaşı olması, 2. Projenin bulunduğu ü /ilçe sınırlan içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması, (Şehit Aileleri, Maluller ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 5 yıldır ikamet ediyor olması veya il/üçe nüfusuna kayıtlı olması) gerekmektedir.

3. Toplu Konut İdaresi'nden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresi'nden konut kredisi kullanmamış olması, (Şehit Aileleri, Maluller ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç) 4. Kendisine, eşine ve/veya velayeti alandaki çocuklara ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir gayrimenkulun olmaması, (Şehit Aüeleri, Maluller üe Dul ve Yetimleri kategorisi hariç) 5. 25 yaş ve üzerinde olması gerekmekte olup, eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.

6. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 2.600 TL olması (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıklan yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 2.600 TL olması gerekmektedir.) (İstanbul ilinde gelir şartı 3.100 TL olarak uygulanacaktır.)

7. Ayrıca, yukandaki başvuru şartlarına sahip olan-,
¦ 1. Kategori olan "Şehit Aileleri, Maluller ile Dul ve Yetimlernin''
¦ 2. Kategori olan "İstiklal Savaşı Gazisi, Kore Gazisi, Kıbns ve Vatani Hizmet Gazilerinin"
¦ 3. Kategori olan "En az yüzde 50 Özürlü Vatandaşlarımızın"
¦ 4. Kategori olan "Diğer ahcı adaylarının" Başvurulan ayrı olarak 4 kategoride kabul edilecektir.
8. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti alandaki çocuklan adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.

  • Etiketler:

Yorum Yaz