maritbet girişmaritbet
Gaziantep Kuzey Şehir projesinin ilk etabı tamamlanıyor

Gaziantep Kuzey Şehir projesinin ilk etabı tamamlanıyor

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde hayata geçirilen "Kuzey Şehir" projesinin ilk etabını oluşturan 3 bin 500 konutun inşaatı büyük oranda tamamlandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı iş birliğinde Şehitkamil ilçesinde 8,5 milyon metrekare alan üzerinde kurulacak, yaklaşık 250 bin kişinin yaşayacağı Kuzey Şehir, Türkiye'nin en büyük toplu konut alanlarından olacak.

Kuzey Şehir'de yaşayacak vatandaşlar, eğitimden sağlığa, sosyal yaşamdan ulaşıma, tüm fiziki ve sosyal ihtiyaçlarını kent merkezine gitmeye gerek duymadan karşılayabilecek.

Mahallenin yeşil alanla çevrelenmesi, farklı ölçeklerde meydanların oluşturulması, araç yollarının sınırlandırılması, engellilerin kullanımını da içeren otoparklarla, ulaşım ağının ağırlıklı olarak yaya öncelikli ele alınması, projenin temel tasarım ilkelerini oluşturuyor.

Projede cami, mahallenin merkezinde ticari ve diğer fonksiyonlarla ilişki içinde kurgulanırken, zemin katlarda manav, kasap, bakkal gibi esnafın hizmet vereceği geleneksel sokak yaşamından esinlenilen alışveriş alanları yer alıyor.

"Burada herkes kazanacak"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 8,5 milyon metrekare alanda yaklaşık 250 bin nüfuslu bir yerleşim alanı olması planlanan "Kuzey Şehir" projesinin Türkiye'nin en büyük toplu konut projelerinden biri olduğunu söyledi.

Projenin ilk etabını oluşturan 3 bin 500 konutun inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu bildiren Şahin, 3,5 yıl önce yola çıkarken "Gaziantep'te çok büyük bir konut açığı olduğunu ve geçmişle geleceği birleştiren bir şehir kurulması gerektiğini" söylediğini anımsattı.

Öncelikle nasıl bir şehir kurulması gerektiğiyle ilgili planlamaların yapıldığını anlatan Şahin, şöyle devam etti:

"Burada 5 katlı, 2+1, 3+1 ve 4+1 evleri içeren güzel bir tasarım yapıldı. Bu tasarımdan sonra Büyükşehir Belediyesi olarak biz yol, altyapı hizmetlerine başladık. TOKİ ilk ihalesini yaptı, çalışmalar başladı ve şu anda 3 bin 500 konut büyük oranda tamamlandı. Başkanımızla konuştuğumuzda 2019'un sonunda 10 bin konut yapılacak şekilde projenin hızlandırılacağını söyledi. Çünkü bizden hızlı bir şekilde yolu açmamızı talep ettiler. Bu da ciddi bir yatırım. Biz 30 milyon liralık viyadükleriyle 17 kilometrelik yeni bir yol açıyoruz. Bir taraftan 5. Organize Sanayi Bölgesinden (OSB) diğer taraftan da Araban-Yavuzeli hattını Kuzey Antep'e, Kuzey Antep'i Aktoprak'a bağlıyoruz."

Şahin, OSB'de çalışan 150 bin kişinin evleriyle iş yerleri arasında her gün 2'şer saat yol kat etmek zorunda kaldığını belirterek, bunun hem yakıt hem zaman kaybı hem de hava kirliliğine neden olduğuna dikkati çekti. Şahin, "Hem konut ihtiyacını gidereceğiz hem de OSB'de çalışan 150 bin kişiyi her gün sabah akşam 2'şer saat taşınmaktan kurtulacağız. Şu anda mevcut durumun kazananı yok. O nedenle bu model, hem organizenin çalışma hayatının verimliliği açısından, ulaşım açısından hem de kentin sağlıklı büyümesi açısından çok doğru bir şehircilik modeli oldu." diye konuştu. 

Kuzey Şehir projesi tamamlandığında 50 bin konutta yaklaşık 250 bin kişinin yaşayacağını dile getiren Şahin, "Yeni bir şehir kuruyoruz. Evler hızla ilerliyor. İnşallah altyapı çalışmaları 6 ay içinde bitince, bu güzelliği bütün halkımızın görmesi sağlanacak. Önümüzdeki ay TOKİ gelip burada ödeme planını ve şartlarını açıklayacak, talep toplayacak. Çok yüksek bir talep bekliyoruz. Burada herkes kazanacak. Biz de trafik sorununu kendi alanında çözüme kavuşturmuş olacağız." dedi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'ye model olacak projeler hayata geçti!
  • 29.08.2018 11:23

Türkiye'ye model olacak projeler hayata geçti!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin döneminde hayata geçirilen pro ...

Kuzey Şehir’de 913 konuta 11 bin başvuru yapıldı
  • 01.07.2018 02:19

Kuzey Şehir’de 913 konuta 11 bin başvuru yapıldı

TOKİ tarafından Gaziantep’in Şehitkamil İlçesi’nde “Kuzey Şehir Projesi” kapsamı ...

Kuzey Şehir projesi kitap haline getirilecek
  • 07.06.2018 11:55

Kuzey Şehir projesi kitap haline getirilecek

Gaziantep'te 8,5 milyon metrekare alan üzerinde hayata geçirilen "Kuzey Şehir" p ...

TOKİ'nin yatay mimari konseptiyle inşa ettiği projeye yoğun talep
  • 06.06.2018 10:24

TOKİ'nin yatay mimari konseptiyle inşa ettiği projeye yoğun talep

TOKİ tarafından Gaziantep’te hayata geçirilen 50 bin konutluk dev Kuzey Şehir Pr ...

Gaziantep Kuzey Şehir projesinin ilk etabı tamamlanıyor
  • 11.12.2017 12:10

Gaziantep Kuzey Şehir projesinin ilk etabı tamamlanıyor

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde hayata geçirilen "Kuzey Şehir" projesinin ilk ...

İzmir'in kuzeye doğru büyüyen geleceği kazandıracak!
  • 30.01.2017 14:51

İzmir'in kuzeye doğru büyüyen geleceği kazandıracak!

"Böyle bir projeyi, bu fiyatlara bulamazsın" şeklinde tanıtılan İzmir Kuzey Şehi ...