maritbet girişmaritbet
Yurtdışındaki 100'üncü mağaza için Mostar’dan 'Dalya' dedi

Yurtdışındaki 100'üncü mağaza için Mostar’dan 'Dalya' dedi

Yurtdışındaki 100’üncü mağazasını Mostar’da açan LC Waikiki 2023’te toplam 1500 mağazaya ulaşmayı hedefliyor

Yönetim Kurulu Başkanı Küçük, bakir pazarlara odaklandıklarını belirterek, “Nam olsun diye Paris'e Londra'ya açacak paramız yok” dedi.

Pazardaki yüzde 16'lık payıyla Türkiye'de hazır giyim sektörünün önde gelen firmalarından olan LC Waikiki, global marka olma yolunda ilerliyor. Bu kapsamda özellikle uluslararası alanda mağazalaşma atağına kalkan şirket, 100'üncü yurtdışı mağazasını Bosna Hersek'in Mostar kentinde açtı. LC Waikiki'nin 2023'te toplam 1500 mağazaya ulaşmayı hedeflediğini bildiren Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, bakir pazarlara odaklandıklarını vurguladı. Küçük “Yeni bir pazara, perakende sektörü şekillenirken girince oyun kurucu oluyorsunuz. Örneğin 4-5 yıl sonra Çin ve Hindistan'a girmek çok zor olacak. Biz 2015'te Afrika'ya, 2016'da ise Çin'e girmeyi planlıyoruz. Nam olsun diye Paris'te, Londra'da mağaza açacak paramız yok” diye konuştu. LC Waikiki Uluslararası Mağazacılık Genel Müdürü Yenal Gökyıldırım da 4 milyar doları yurtiçinden, 6 milyar doları da yurtdışından, 10 milyar dolar hedefine giden yolun özellikle yurtdışında mağazalaşmadan geçtiğini anlattı. Yüzde 16'lık pazar payıyla Türkiye'de hazır giyim sektörünün lider firması konumunda bulunan LC Waikiki, yurtdışında da büyüyerek global marka olma yolunda ilerliyor. Bu kapsamda özellikle yurtdışında mağazalaşma atağına kalkan şirket, yurtdışındaki 100'üncü mağazasını Bosna Hersek'in Mostar kentinde açtı.

LC Waikiki Uluslararası Mağazacılık Genel Müdürü Yenal Gökyıldırım, Mostar Büyükşehir Belediye Başkanı Ljubo Beşliç, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay ve LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük bir araya geldiler.

Şirketin yurtdışındaki büyüme planları özellikle ‘bakir pazarlar' üzerine kuruluyor. Hedef pazarlar arasında Karadağ ve Moldova'nın yanı sıra Afrika, Çin, Hindistan ve Endonezya da var. LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük bu konuda şu bilgiyi verdi: “Bir pazara perakende sektörü şekillenirken girince oyun kurucu oluyorsunuz. Örneğin 4-5 yıl sonra Çin ve Hindistan'a girmek çok zor olacak. Biz 2015'te Afrika'ya, 2016'da ise Çin'e girmeyi planlıyoruz. Avrupa ise doymuş bir pazar. Nam olsun diye Paris'te, Londra'da mağaza açacak paramız yok!”

Vahap Küçük, “2023 vizyonumuz Avrupa'nın en başarılı 3 firmasından biri olmak” dedi. Bu kavramın içini dolduracak 7 kriter belirlediklerini anlatan Küçük, bunlardan çalışan ve tedarikçi memnuniyetinde, EBİTDA karlılığında, sosyal sorumlulukta ve ekolojik duyarlılıkta Avrupa'daki hazır giyim firmalarının üzerinde olduklarını, müşteri memnuniyetinde de yine Avrupa'da hazır giyim alanında ilk 3'te bulunduklarını söyledi. Bir diğer kriteri ise ciroda 10 milyar dolar eşiğini aşmak olarak belirlediklerini ifade eden Küçük, “Şu anda bunun yüzde 25'ini yakaladık” dedi.

5 mağazanın üstüne merkezden para çıkmıyor

LC Waikiki Uluslararası Mağazacılık Genel Müdürü Yenal Gökyıldırım da 4 milyar doları yurtiçinden, 6 milyar doları da yurtdışından sağlanmak üzere 10 milyar dolar hedefine giden yolun özellikle yurtdışında mağazalaşmadan geçtiğini anlattı. Gökyıldırım'ın verdiği bilgilere göre, LC Waikiki'nin halen 387'si yurtiçinde, 100'ü de yurtdışında olmak üzere toplam 487 mağazası bulunuyor. Şirket 2023 yılında mağaza sayısını 500 yurtiçi ve 1000 yurtdışı olmak üzere 1500'e çıkarmayı planlıyor. Bir mağazanın bugünkü yatırım değeri 1.5 milyon dolar olarak belirtiliyor, dolayısıyla LC Waikiki yeni mağazalar için 9 yılda toplam 1.5 milyar doların üzerinde yatırım yapacak. Vahap Küçük, bu yatırımın finansman kaynağının ne olacağını şöyle açıkladı: “Şimdiye kadar yatırımlarımızı hep özkaynakla yaptık. LC Waikiki nakit yönetimi çok güçlü bir şirket. Yurtdışında bir ülkeye girdiğimiz zaman ilk 4-5 mağazayı merkezden yatırımla açıyoruz. Sonra o ülkedeki birimimiz kendi kazandığıyla yatırıma devam ediyor.”

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

LC Waikiki’nin mega konseptli ilk mağazası Tepe Nautilus’ta!
  • 10.08.2021 11:45

LC Waikiki’nin mega konseptli ilk mağazası Tepe Nautilus’ta!

Tepe Nautilus, zengin marka karmasına LC Waikiki’nin mega konseptli ilk mağazası ...

Fiba CP ile LC Waikiki'den yeni iş birliği!
  • 30.12.2020 10:45

Fiba CP ile LC Waikiki'den yeni iş birliği!

FİBA Commercial Properties; moda perakende sektörünün lider markası LC Waikiki i ...

Samsung QLED TV özellikleriyle maksimum seviyede 4K!
  • 19.09.2020 15:28

Samsung QLED TV özellikleriyle maksimum seviyede 4K!

Samsung yeni amiral gemisi QLED serisi televizyonlar, sahip olduğu özellikleriyl ...

LC Waikiki’ye Aksaray OSB’de 522 bin m2 arsa tahsisi edildi
  • 04.09.2020 10:43

LC Waikiki’ye Aksaray OSB’de 522 bin m2 arsa tahsisi edildi

47 ülkede 1022 mağazada faaliyet gösteren LC Waikiki’ye, Aksaray OSB’de 522 bin ...

İBB, Zincirlikuyu metrobüs durağındaki mescide kilit vurdu
  • 09.07.2020 11:03

İBB, Zincirlikuyu metrobüs durağındaki mescide kilit vurdu

İBB, her gün on binlerce insanın kullandığı Zincirlikuyu Metrobüs durağı içerisi ...

Yurtdışındaki 100'üncü mağaza için Mostar’dan 'Dalya' dedi
  • 27.09.2014 11:56

Yurtdışındaki 100'üncü mağaza için Mostar’dan 'Dalya' dedi

Yurtdışındaki 100’üncü mağazasını Mostar’da açan LC Waikiki 2023’te toplam 1500 ...