maritbet girişmaritbet
Schneider Electric, Global 100 listesinde!

Schneider Electric, Global 100 listesinde!

Schneider Electric, Corporate Knights sürdürülebilir şirketler listesinde liderliğe yükseldi.

Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümüne liderlik eden Schneider Electric çevresel, sosyal ve yönetişimsel konuları faaliyetlerinin her aşamasına dahil etme ve müşterilerine ve iş ortaklarına kendi sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarında yardımcı olma şeklindeki uzun vadeli stratejisi konusundaki kararlılığını sürdürüyor. 

Schneider Electric, kurumsal sürdürülebilirlik performansına göre listeler ve mali ürün sıralamaları oluşturan Kanadalı medya ve araştırma şirketi Corporate Knights tarafından hazırlanan “dünyanın en sürdürülebilir şirketleri Global 100 listesinde” birinci sıraya yükseldi. Bir önceki yıl 29. sırada yer alan Schneider Electric, 2021 itibariyle listenin en üst yükselirken, Çevresel – Sosyal – Yönetişimsel konularında erken dönemdeki taahhütlerine bağlı kalması kurum dışından da takdir görüyor. Bu durum aynı zamanda şirketin, enerji verimliliği ve sürdürülebilirliğe destek olan dijital çözümlerin lider tedarikçisine dönüştüğünü gösteriyor.

Stratejilerinin temelini sürdürülebilir bir işletme ve şirket olmak olduğunu belirten Schneider Electric Başkan ve CEO'su Jean-Pascal Tricoire “Müşteri, çalışan, iş ortağı ve yatırımcılar şu anda Çevresel, Sosyal ve Yönetişimsel konularıyla hiçbir zaman olmadığı kadar ilgili. Bu konularla uzun süredir ilgilenen Schneider Electric, müşterileri ve iş ortakları için çıtayı yükseltiyor. 2005 yılında ilk sürdürülebilirlik barometresini oluşturduğumuzda bu konularda ilk taahhüt verenler arasındaydık. Ancak bu taahhütleri tek seferlik olamazdı ve biz de bunları üç yılda bir geliştirdik. Şirketler, hükümetler ve bireyler de dahil olmak üzere herkes dünyayı daha yeşil ve daha katılımcı hale getirmeye katkıda bulunabilir. Yeni taahhütlerimiz bu katkı için atacağımız yeni adımları tanımlıyor.” dedi.

Yeni Schneider Sürdürülebilirlik Etkisi (SSI) programı 2021 - 2025 dönemini kapsarken, önceki hedeflerin ciddi şekilde ivme kazandığını da gösteriyor. Programın temelini her Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Gelişme Hedefi ile ilişkili; iklim açısından pozitif bir dünya için eyleme geçme; kaynakları verimli kullanma; güven ilkelerine uygun hareket etme; adil fırsatlar oluşturma; tüm nesillerin gücünden faydalanma ve yerel toplulukları destekleme başlıklarından oluşan altı uzun vadeli taahhüt oluşturuyor. 

Dünyayı daha yeşil ve daha adil hale getirme becerisi ve isteğinin bir ahlaki sorumluluğun ötesinde, iş açısından da anlamlı olduğunu belirten Schneider Electric Strateji ve Sürdürülebilirlik Direktörü Olivier Blum ise şunları ifade etti: “COVID-19'un yanı sıra, iklim ile ilişkili doğal afetler ve Paris İklim Sözleşmesi'nin beşinci yıldönümü ile hatırlanacak olan 2020 yılı, acilen eyleme geçilmesi gerektiğini bir kez daha gösterdi. Bu yıl içinde ayrıca müşterilerimizin daha düşük karbonlu bir dünyaya geçişlerini hızlandırma isteklerinin arttığını gördük. Çözümlerimiz ile bu hedeflere ulaşmalarına yardımcı olacağız.” şeklinde konuştu.

2025 itibariyle ulaşılacak on bir iddialı hedef bu taahhütlerin altını çizerken, Schneider Electric'in de faaliyet gösterdiği 100'den fazla ülkeden önde gelen kurumlar, kendi yerel topluluklarının ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yerel hedefler belirleyecek. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Schneider Electric Türkiye İnovasyon Zirvesi tamamlandı!
  • 06.11.2021 10:12

Schneider Electric Türkiye İnovasyon Zirvesi tamamlandı!

Schneider Electric tarafından düzenlenen ve küresel iklim sorunlarının ele alınd ...

THY'nin İstanbul Havalimanı'ndaki binalarında Schneider imzası!
  • 09.10.2021 09:17

THY'nin İstanbul Havalimanı'ndaki binalarında Schneider imzası!

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul Havalimanı'ndaki binaları, Schneider Electr ...

Schneider Electric'ten doğayı koruyacak taahhüt!
  • 17.06.2021 09:20

Schneider Electric'ten doğayı koruyacak taahhüt!

Schneider Electric, 2030’a kadar operasyonlarında net sıfır biyoçeşitlilik kaybı ...

Schneider Electric, Mikro Veri Merkezi C Serisini genişletti
  • 31.05.2021 17:25

Schneider Electric, Mikro Veri Merkezi C Serisini genişletti

Schneider Electric, 43U ile birlikte EcoStruxure Mikro Veri Merkezi C Serisinin ...

Schneider, veri merkezlerinin sürdürülebilirliğine katkı sağlıyor
  • 27.05.2021 17:07

Schneider, veri merkezlerinin sürdürülebilirliğine katkı sağlıyor

Schneider Electric, Edge çözümü ile veri merkezlerinin Endüstri 4.0'a geçişlerin ...

Schneider Electric'ten Bursa OSB'ye enerji güvenilirlik desteği!
  • 24.03.2021 16:39

Schneider Electric'ten Bursa OSB'ye enerji güvenilirlik desteği!

Schneider Electric, Bursa OSB'nin 350'den fazla şirkete daha güvenli bir enerji ...