maritbet girişmaritbet
Sabuncuoğlu Kimya, yeni bir fabrikada faaliyet gösterecek!

Sabuncuoğlu Kimya, yeni bir fabrikada faaliyet gösterecek!

Karabağlar'daki üretim tesisi yetersiz kalan Sabuncuoğlu Kimya, yıl sonunda İTOB Organize Sanayi Bölgesi'nde yeni bir fabrikada üretime geçecek

Sabuncuoğlu Kimya, Türkiye'de büyüklüğü yaklaşık 6 milyar dolara ulaştığı tahmin edilen halı yıkama sektörüne, Era111 markasıyla halı şampuanı sunuyor. 

İzmir'de doğan halı yıkıma sektöründe ürettikleri Era111 markasıyla sektörün en çok bilinen markası olarak pazarda güçlü bir yere sahip olduklarını ifade eden Sabuncuoğlu Kimya Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Genel Müdür Yardımcısı Aslı Aslan, "Kadınların gittikçe daha çok iş hayatına katılması, halı yıkayacak yerlerin kalmaması gibi etkenler, temizlik sektörünü büyüttü.
 
Halı yıkama sektörü de 10 yılda yeni bir sektör olarak ortaya çıktı ve günümüzde yıllık yaklaşık 6 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaştı. Sektörde faaliyette bulunan firmaların çoğu da küçük işletmelerden oluşuyor. Sabuncuoğlu Kimya'da daha önce halı yıkama sektöründe farklı alanda faaliyet gösteriyordu. Ancak, halı şampuanı konusunda bir eksiklik görünce bu ürüne yöneldik. Üretimini yaptığımız Era111, şu anda sektörde en iyi bilinen marka durumunda. Halı şampuanı sektördeki pazar payının yüzde 60'ı firmamıza ait" diye konuştu.
 
Kozmetik üretimine de başlayacak
 
Aslan, sektördeki büyümeye paralel olarak Sabuncuoğu Kimya'nın da hızlı bir büyüme trendi yakaladığını, Karabağlar'daki mevcut üretim tesisinin yetersiz kalması nedeniyle İTOB Organize Sanayi Bölgesi'nde yeni bir fabrika yatırımına başladıklarını ve yıl sonunda tesisin tamamlanacağını bildirdi. Aslan, fabrika için 1 milyon TL yatırım yapacaklarını belirterek, "Şu anda yıllık üretim kapasitemiz 50 bin ton. İTOB'daki tesisimiz ile üretim kapasitemiz yıllık 100 bin tonu bulacak. Bin 250 metrekare kapalı alana sahip bu tesiste kozmetik ürünler ve endüstriyel kimyasallar da üretmeye başlayacağız. Bizim lokomotif ürünümüz olan halı şampuanı yine en önemli ürünümüz olacak. Bu tesiste 40 kişiyi istihdam edeceğiz" dedi.
 
Halı şampuanında hammadde olarak yeşil kimyasallar olarak bilinen çevre dostu ürünler kullandıklarını vurgulayan Aslan, ürünle ilgili şu bilgileri verdi: "Era 111 halı şampuanı iyi köpürür ve kolay durulanır. Halıda yapışkan bir kalıntı bırakmaz. Ürünümüz antibakteriyeldir ve alerji yapmaz." 
 
Sabuncuoğlu Kimya'nın geçtiğimiz yıl Kuşadası'nda gerçekleştirdiği 'Türkiye 1. Halı Yıkama Platformu'nu, bu 20-22 Şubat tarihleri arasında İzmir'de düzenlediğini vurgulayan Aslı Aslan, Türkiye genelinde faaliyet gösteren 500'ün üzerindeki halı yıkama firmasını ve bunlara ürün sağlayan 13 tedarikçiyi buluşturduklarını kaydetti.
 
Avrupa'ya da halı yıkama şampuanı satıyor
 
Halı yıkama sektörünün Türkiye'de doğduğunu, Avrupa'da yaşayan Türklerin girişimleriyle sektörün son yıllarda eski kıtada da hızlı bir büyüme içine girdiğini belirten Aslan, "Avrupa'dan da sipariş alıyoruz. Norveç, Almanya, Fransa, Makedonya, Arnavutluk, Hollanda satış yaptığımız ülkeler" dedi.
 
Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sabuncuoğlu Kimya, yeni bir fabrikada faaliyet gösterecek!
  • 07.04.2013 14:58

Sabuncuoğlu Kimya, yeni bir fabrikada faaliyet gösterecek!

Karabağlar'daki üretim tesisi yetersiz kalan Sabuncuoğlu Kimya, yıl sonunda İTOB ...

İzmir'de 56 milyon lira otopark hesabında yıllardır bekletiliyor!
  • 10.02.2013 17:46

İzmir'de 56 milyon lira otopark hesabında yıllardır bekletiliyor!

İzmir'de otapark yapımında için toplanan 70 milyon liranın sadece 13.5 milyon li ...

İZTO ve İTO kentsel dönüşüme destek veriyor!
  • 29.07.2012 11:13

İZTO ve İTO kentsel dönüşüme destek veriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü ...

İzmir'deki Uçan Yol projesi yeniden ihaleye çıkıyor!
  • 25.07.2012 10:26

İzmir'deki Uçan Yol projesi yeniden ihaleye çıkıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karayolları'nın Konak Tüneli sebebiyle iptal ettiği ...