maritbet girişmaritbet
Prefabrik Yapı yüksek katlı hafif çelik yapı üretimine başlıyor!

Prefabrik Yapı yüksek katlı hafif çelik yapı üretimine başlıyor!

Prefabrik Yapı, yüksek katlı hafif çelik yapı üretimine yoğunlaştı. Firmalarının yeni fabrika inşaatının Adapazarı-Hendek 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde devam ettiğini bildiren Prefabrik Yapı Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tolunay, yüksek katlı hafif çelik yapı üretimine bu yıl içinde başlanacağını duyurdu

Prefabrik Yapı, yüksek katlı hafif çelik yapı üretimine yoğunlaştı. Firmalarının yeni fabrika inşaatının Adapazarı-Hendek 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde devam ettiğini bildiren Prefabrik Yapı Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tolunay, yüksek katlı hafif çelik yapı üretimine bu yıl içinde başlanacağını duyurdu. Geçtiğimiz yıl mevcut sistemlerinde iyileştirmeler yapıldığını kaydeden Tolunay, bu yıl ise devreye alacakları yüksek katlı hafif çelik teknoloji yatırımlarına ait projelendirme çalışmalarının devam ettiği yönünde açıklamada bulundu. Yüksek katlı hafif çelik teknolojisiyle ilgili Yapı Fuarı'nda ön bilgilendirme yapacaklarını dile getiren Mustafa Tolunay, bu teknolojiyi Türkiye'de ilk kez gerçekleştireceklerini iddia etti. Bu teknolojide kullanılan yapı malzemelerinin yüzde 90 geri dönüşümlü olması sayesinde, binaların doğası gereği çevre dostu ve sürdürülebilir mimarlık ürünü olduğunu vurgulayan Tolunay, yeşil bina, ekolojik bina kriterleri çerçevesinde oluşturulacak tasarımların maksimum verimlilikte gerçekleştirileceğini söyledi. Tolunay, kullanıcıların bilinçlendirilmesiyle çelik bina kullanımının artacağını ifade etti.

Kentsel dönüşüm sürecinde, yüksek katlı hafif çelik yapı teknolojisinin kullanımının önemli  bir fırsat olarak değerlendirileceğini dile getiren Tolunay, bu fırsatın özellikle arsa değerinin çok yüksek olduğu arazilerde tercih edileceği öngörüsünde bulundu. Geleneksel yapım sistemleriyle karşılaştırıldığında bu sistemin üç kat daha hızlı inşa edildiğini ifade eden Tolunay, mimaride sağladığı esnek tasarım kriterleri sayesinde, kullanıcılara konfor koşullarının sağlanmasına imkan verdiğinin ve maksimum enerji performansı olan yapılar üretilebileceğinin altını çizdi. Gereksiz malzeme kullanımının ortadan kaldırılarak etkinlik ve verimliliğin artırılacağını bildiren Tolunay, kullanıcılara daha yüksek kaliteli ve daha düşük maliyetli ürünlerin sunulacağını kaydetti Tolunay, “Bu teknoloji sadece konutlar için değil, okul yapıları, öğrenci yurtları, askeri yapılar, sağlık yapıları gibi birçok kamu binası için de ideal şartları sağlıyor. Olağanüstü haller durumları olan afet, seferberlik, mülteci yerleştirilmesi, afet sonrasında itfaiye, hastane, karakol ve askeri tesisler için yeni ürün gruplarımız acil yapım imkanı sağlıyor. Bu gibi durumlarda arazinin küçük olması ve altyapının çok fazla yer kaplamaması nedenleriyle hafif çelik yüksek yapı sistemi idealdir” dedi.

“2012'de %25'lik ciro artışı yakaladık”

Geçtiğimiz yılı yurtiçi ve özellikle yurtdışı projelerindeki artışlar ile toplam yüzde 25'lik ciro artışıyla tamamladıklarını söyleyen Mustafa Tolunay, “Geçtiğimiz günlerde yayınlanan Türkiye'nin yüzde 2.2'lik büyüme oranına rağmen, hazır yapı sektörünün faaliyet gösterdiği alanların çeşitliliği sayesinde, gelen talepler 2012'de hedeflediğimiz performansı yakalamamızı sağladı” ifadesini kullandı. Tolunay, Van depremi sonrası kalıcı yapı taleplerinin devam etmesi ve Türkiye'nin içinde bulunduğu diğer özel şartlar nedeniyle talep edilen  mülteci kamp yapılarının, toplam satışlarının yüzde 60'ından fazlasının yurtiçi olarak gerçekleşmesine neden olduğunu dile getirdi. Ürün grubu bazında özellikle konteyner ve prefabrike bina üretimlerinin tercih edildiğini belirten Tolunay, yurtdışı taleplerinde özel paketleme sistemiyle birlikte konteyner satışlarında da belirgin bir artış yaşandığını bildirdi.

Bu yıl için daha iyimser olduklarını aktaran Tolunay, gerek yurtiçi gerekse yurtdışı pazarlarında önemli fırsatlar olduğunu belirterek, yurtiçinde kentsel dönüşüm projeleri, yerel seçim hazırlıkları, sürdürülebilir bina kavramının gelişimi gibi faktörler ile hazır yapı sektörünün belirgin bir ivme kazanacağı öngörüsünde bulundu. Afrika kıtasının geçmiş yıllarda olduğu gibi yeni fırsatların sunulduğu bir coğrafya olduğuna değinen Mustafa Tolunay, “Bunun yanı sıra savaş sonrası yeniden yapılanma süreci devam eden Irak, kalıcı binaların yapım sürecine girmiş olup yeni talepler ile karşımıza çıkmaktadır. Yine bu bölge her daim hazır yapı ihtiyaçları olan gaz firmaları açısından son derece önemlidir” şeklinde konuştu. Tolunay, bunun yanı sıra Türkmenistan, Kazakistan ve Rusya için de yeni talepler ile karşılaşacağına işaret ederek, “Dolayısıyla bu yılı gerek yurtiçinde gerekse yurtdışı pazarlarında 2012'nin yüzde 10-15 üzerinde ciro ve hedef kârlılığı ile geçireceğimiz düşüncesindeyiz” dedi. Firma olarak 2013'ün yatırım yapmaya devam ettikleri bir yıl olacağını dile getiren Tolunay, yeni yatırımlarının da bu yıl içinde tamamlanması hedeflediklerini bildirdi.

Prefabrik Yapı'nın Hekim Holding şirketler grubunda yer aldığını söyleyen Mustafa Tolunay, firmanın 1989 yılında Dr. Öner Hekim ve Nafiz Hekim kardeşler tarafından kurulduğunu anlattı. 160 bin metrekareye sahip üretim tesislerinde hizmet verdiklerini aktaran Tolunay, 20 binden fazla yerli ve yabancı müşteriye hizmet ettiklerini ve 60'tan fazla ülkeye ihracat yaptıklarını kaydetti. Prefabrik bina ve konteyner ürün grupları ile hızlı, ekonomik ve kaliteli ürün ihtiyacı olan inşaat firmaları, müteahhitler, gaz firmaları, maden firmaları gibi çok farklı sektörlere hizmet ettiklerinin altını çizen Tolunay, ekonomik ve lüks segment konut ürün gruplarıyla da nihai tüketicilerle buluştuklarını belirtti.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ferhat Çakmak, prefabrik konut ihracatının şövalyesi ilan edildi
  • 14.12.2018 14:08

Ferhat Çakmak, prefabrik konut ihracatının şövalyesi ilan edildi

20 yıldır prefabrik sektöründe üretim gerçekleştiren iş adamı Ferhat Çakmak, Mal ...

Karmod, Avrupa ülkelerine olan ihracatını artırıyor
  • 16.08.2018 09:43

Karmod, Avrupa ülkelerine olan ihracatını artırıyor

Hazır yapı sektörü markalarından Karmod, Avrupa ülkelerine olan ihracatını artır ...

'Türkiye prefabrik sektöründe dünyada önemli bir oyuncu'
  • 09.08.2018 09:42

'Türkiye prefabrik sektöründe dünyada önemli bir oyuncu'

Prefabrik Yapı Genel Müdürü Tolunay, "Türkiye, prefabrik sektöründe dünyada önem ...

'Çelik aksamlı prefabrik konutlar daha güvenli'
  • 03.08.2018 14:50

'Çelik aksamlı prefabrik konutlar daha güvenli'

Karmod Genel Müdürü Hakan Durmaz, prefabrik konutlarla ilgili bilgiler verdi. ...

Vekon, Ruanda'da sosyal tesis binaları inşa etti
  • 16.07.2018 12:38

Vekon, Ruanda'da sosyal tesis binaları inşa etti

Vefa’nın ön üretimli yapı markası Vekon, Ruanda’da termik santral yöneticileri i ...