maritbet girişmaritbet
Hamamcıoğlu’nun Şişli’deki binası rezidans oluyor

Hamamcıoğlu’nun Şişli’deki binası rezidans oluyor

Aktaş İnşaat, Şişli-Büyükdere Caddesi’nde Hamamcıoğlu’na ait olan binanın bulunduğu alana rezidans yapıyor. Bin 500 metrekare alan üzerinde yer alan rezidans 10 katlı olacak

 

Kaynak: Kezban GEBETAŞ


Konut projeleriyle adını duyuran Aktaş İnşaat'ın patronu Mehmet Aras'la kardeşi Burhan Aras, Şişli'de rezidans yapıyor. Aras kardeşler rezidans yatırımını, Büyükdere Caddesi üzerinde Hamamcıoğlu'na ait binaların bulunduğu bin 500 metrekare alan üzerinde gerçekleştiriyorlar.

Mehmet Aras'la birlikte rezidans yatırımı yaptıklarını doğrulayan Burhan Aras, “Açıklama yapmak için çok erken” diyerek başka bilgi vermekten kaçınıyor. Öğrendiğimize göre Hamamcıoğlu'na ait binaların yaklaşık 3 ay önce yıkılarak üzerine temeli atılan rezidans projesi, toplam 10 katlı olacak. Binanın yerin altındaki dört katında otopark, zemin ve giriş katında mağaza, üst katlarda ise rezidans yer alacak. Konuşulanlara göre Aras kardeşlerin iki mağaza katının üstüne 8 katlı rezidans yapması yani toplam 14 katlı olması da ihtimal dahilinde.
 
İnşaatı devam eden rezidans projesi, Büyükdere Caddesi üzerinde Çukurova Grubu'na ait olan İskender Dilek ve ortaklarının üzerine Sheraton Otel'i yaptıkları inşaatın hemen çaprazında yer alıyor. Başka bir şekilde tarif edersek;
Üç cepheli olan rezidans projesinin bir tarafı Büyükdere Caddesi üzerindeki Hür Han'a, diğer kısmı, caddenin hemen yanında bulunan Şişli'deki İşkur'un da yer aldığı Palazoğlu Sokak'la onu dik kesen Nurettin Mahzar Öktel Sokak'a uzanıyor.
 
Hamamcıoğlu'dan 15 milyon dolara aldı
Üzerinde rezidans projesinin yükseldiği binalar Hamamcıoğlu'na ait olarak biliniyor. Her biri 5-6 katlı toplam 6 bloktan oluşan binalar bir dönem işyeri olarak hizmet vermişti. Binalar uzun süre hissedarlar arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle boş bir vaziyette bekliyordu. Hatta bir ara Öğer İnşaat'ın sahibi Azmi Öğer'in binaların bulunduğu alana kat karşılığı işyeri yapacağı konuşuluyordu.
 
Öğrendiğimize göre binanın Hamamcıoğlu'nun fertlerinin de yer aldığı 28 hissedarı buluyormuş. Binanın en büyük hissedarlarından olan Burhan Aras, diğer sahipleriyle anlaşarak burayı satın almış. Aras'ın binaları 15 milyon dolara satın aldığı
konuşulanlar arasında. Hemen belirtelim, Burhan Aras, kira geliri rekortmenleri(GMSİ) listesinin ilk sırasında yer alan isimlerden biri. En son 2009 yılının vergi rekortmenlerinin geçen nisan ayında açıklanan listesine göre Aras, 1 milyon 84 bin TL'yle  gelir vergisi tutarıyla, kira geliri vergi rekortmenleri listesinin altıncı sırasında yer alıyor. Burhan Aras bir dönem Tokat-Reşadiyeli işadamlarının kurduğu Reşadiye Tarım, Hayvancılık, Süt ve Doğal Ürünleri Resüt''ün ortakları arasında da bulunuyordu.
 
24 yıldır konut üretiyor
Mehmet Aras'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürüttüğü Aktaş İnşaat ise, 24 yıldır sektöründe konut projeleri üretiyor. 1996 yılında kurulan  Aras Mutfak ise ithal mutfak, banyo alanında faaliyet gösteriyor. 329 daireden oluşan Boğaziçi Kandilli Evleri, Ümraniye'de 112 konuttan oluşan Aktaş Sitesi, 60 konutluk Etiler TRT Blokları, 252 konuttan oluşan Devlet Bakanlığı Manisa Göçmen Konutları İnşaatı, Büyük Çamlıca Aktaş Villaları tamamladığı projelerden bazıları. Halen Bodrum'da Aktaş Gümüşlük Evleri, Üsküdar'da Aktaş Boğaziçi Evleri, Silivri'de Aktaş Gümüşyaka Villaları ise Aktaş İnşaat'ın devam eden projeleri arasında yer alıyor.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz