maritbet girişmaritbet
Çetin Group, Somali Mogadişu'daki havalimanının kapasitesini artıracak!

Çetin Group, Somali Mogadişu'daki havalimanının kapasitesini artıracak!

Çetin Group, 15 milyon dolarlık yatırımla Somali'nin başkenti Mogadişu'daki havalimanının kapasitesini artırma işini yapacak

 

Kozmetik, inşaat, personel taşımacılığı ve elektronik sistemler gibi birçok sektörü bünyesinde barındıran Çetin Group, 15 milyon dolarlık yatırımla Somali'nin başkenti Mogadişu'daki havalimanının kapasitesini artırma işini yapacak.  
 
Çerkezköy'de, Türk Silahlı Kuvvetlerinde Su Altı Taarruz (SAT) Komandosu olarak görev yaparken, geçirdiği helikopter kazası sonucunda, harp malulü olarak emekliye ayrılan Ahmet Çetin tarafından kişi ve şirketlerin özel güvenlik ihtiyacını karşılamak amacıyla 1998'de Çetin Güvenlik adı altında kurulan firma, Çerkezköy'de açtığı ilk eğitim kurumunun ardından Trakya'da büyümeye başladı. Çorlu, Lüleburgaz ve İstanbul'da faaliyet gösteren ve bölge yapılanmalarının başlamasıyla Akdeniz, Ege ve Ankara'da güvenlik hizmeti veren firma, daha sonra kozmetik, inşaat, personel taşımacılığı ve elektronik sistemler gibi birçok sektörü de bünyesine katan bir grup şirketine dönüştü.
 
Çetin Group'un amiral gemisinin güvenlik olduğunu belirten Ahmet Çetin, Türkiye'de yaşam standartlarının artmasıyla güvenliğe verilen önemin de artığını, 2005'te yapılan yasal düzenlemenin ardından da yetişmiş personel sayısı artarak, sanayi kuruluşları, hastaneler, okullar, havalimanları gibi birçok kurum da güvenlik konusunda hizmeti en üst seviyeye çıkardıklarını söyledi.
 
Havalimanına 15 milyon dolarlık yatırım
 
Çetin, THY'nin birçok lokasyonuna, Türk işadamlarına güvenlik hizmeti verdiklerini,  yatırımlarla hem havalimanı güvenliği, hem de işletmeciliğinde büyüme hedeflerinin olduğunu söyledi. Çetin Group ile Kozuva Grup'un Türkiye ve Somali'de kurdukları Favori LLC adlı şirketin Somali'nin başkenti Mogadişu'daki havalimanının kapasitesini artırma işini aldıklarını bildirdi. Mevcut havalimanının 25 uçak kapasiteli olduğunu ve bunun yarısını yıkıp, kapasitesini önce 60, sonra da 150 uçağa çıkaracaklarını dile getiren Çetin, yolcu kapasitesinin de 400 binden, 2,1 milyona çıkaracaklarını bildirdi. Çetin, toplam 15 milyon dolara mal olacak havalimanı kapasite artırımı işinin yıl sonuna kadar tamamlanacağını kaydetti.
 
50 ülkeye kozmetik ihracatı
 
Çetin, firma olarak güvenlik eğitimine önem verdiklerini, eğitimi sevdirmek için personele dış kaynaklı eğitimlerin yanı sıra, farklı mekanlar tercih ederek personelin beklentilerini karşılamaya çalıştığını  vurguladı. Güvenlik eğitiminin yanı sıra farklı sektörlerde de yatırım yaptıklarını dile getiren Çetin,  2005'de kurduğu Atak Farma Cosmetics'in parfüm, kolonya, traş köpüğü, oda spreyi üretttiğini belirtti. Çetin, firmanın uluslararası anlaşmalarla distribütörlükler oluşturarak ürünlerini yurtdışındaki büyük mağazalarda sergilediğini belirterek, "Ürünlerin yüzde 99'u, Avrupa'dan Maldiv Adaları'na ve Güney Afrika'ya kadar toplam 50 ülkeye ihraç ediliyor. Gündemimizde ağırlıklı ihracat var ancak önümüzdeki yıllarda iç pazardaki yerimizi alacağız" dedi.
 
Kobiden.com

Yorum Yaz