maritbet girişmaritbet
Bayrak Towers'ın bir kulesi Arapların...

Bayrak Towers'ın bir kulesi Arapların...

AB Grup Holding’in patronu Muhsin Bayrak, ‘Bayrak Towers’ projesinin bir kulesi için Arap yatırımcılarla 50 milyon Euro’luk ön anlaşma imzaladı.

İstanbul'da üç şantiyede proje inşaatı sürdüren AB Grup Holding'in patronu Muhsin Bayrak, Basın Ekspres Yolu üzerinde, Atatürk Havalimanı'na çok yakın mesafede satın aldığı 74 dönümlük arsa için 4 kuleden oluşan Bayrak Towers Projesi'yle ilgili çalışmaları hızlandırdığını, dört ülkede mimarların projeye son şeklini vermek için çalıştığını söyledi. Bayrak, “Projemizde bir kulenin satışı için ön anlaşma imzaladık. Suudi Arabistanlı yatırımcı grupla 50 milyon Euro karşılığı el sıkıştık” dedi. Muhsin Bayrak şöyle konuşuyor:

TEPESİNDE DİJİTAL TÜRK BAYRAĞI OLACAK

1600 konutluk bir proje olacak. New York'ta projesi çiziliyor. ABD'li, Kanadalı, Suudi Arabistanlı ve Türk mimarlar birlikte şekillendiriyor. Projenin Türkiye için sembol bir proje olmasını istiyoruz. Lansmanını 2016'nın başında yaparız inşallah. Yatırım tutarının 350 milyon dolar olmasını bekliyoruz. Toplamda 270-300 bin metrekare inşaat çıkacak. Proje Küçükçekmece sınırlarında kalıyor. Dört kule olacak. Kulelerden birinin tepesinin dış yüzeyinde dijital, çok büyük bir Türk bayrağı olacak. İstanbul'a gelen, giden Türk bayrağını görecek. Zaten projenin ismini de hem bu nedenle hem de soyadımız olduğu için Bayrak Towers koyacağız. Bir blok home ofis, diğerleri konut olacak. Altında alışveriş merkezi olacak ama cadde tarzında ve lüks markaların yer aldığı bir merkez olacak. İki etap halinde üç yılda bitirmeyi planlıyoruz.

700 DÖNÜM ARSA ALDIK

Önümüzdeki 10 yıl boyunca yeni projeler yapabileceğimiz arsa stokumuz da var. Hadımköy çevresinde 700 dönüm yer aldık ki oralar da imara açılacak. Biz bugüne kadar hiç kat karşılığı proje yapmadık. Arsayı satın alıp öyle inşaata başladık.  Temkinli ve özkaynakla yürüyoruz. Bodrum'da da 27 dönüm arsamız var.  Bayrak Towers ile eş zamanlı olarak Bodrum'da da inşaata başlayabiliriz. Bizde şu anda bütün işlerde 1050 kişi daimi çalışıyor. İnşaatlara dönemsel çalışanlar ayrı.

KAZMA KÜREĞİMİZLE 13 KARDEŞ GELDİK

AB Grup Holding Başkanı Muhsin Bayrak, şirketinin ve kendisinin kısa öyküsünü de şöyle özetliyor: “Biz bir anneden 13 kardeşiz. Bitlisliyim. İstanbul'a 1990'larda geldim. Köyde çiftçiydik. Babamın 7 tane köyü vardı, ağaydı ama 1190'larda hepsini bıraktık ve coğrafyamızdaki ciddi sıkıntılar nedeniyle İstanbul'a geldik. Gelirken de kardeşlerimle ‘inşaatlarda çalışırız' diye kendi kazma küreklerimizi de aldık geldik. Bu ülkede gördük ki insan çalıştığı zaman her şey olabilir. Çok şükür o günlerden bu günlere geldik. AB Grup Holding'te patron benim. Kardeşlerimin hepsinin ayrı şirketleri var. Ben yapabildiklerimle Doğu Güneydoğu'daki gençlere rol model olmak istiyorum. Biz devletimizi çok seviyoruz ve her zaman devletimizin yanında olduk. Hep gençlerimize iş bulma ve okutma derdindeyiz.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

‘Emin adımlarla güzel şeyler yapacağız’
  • 05.11.2015 15:56

‘Emin adımlarla güzel şeyler yapacağız’

AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, CNR Emlak Fuarı’nda basınl ...

'Gayrimenkul almanın şu an tam zamanı'
  • 04.11.2015 14:11

'Gayrimenkul almanın şu an tam zamanı'

AB Grup Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, CNR Emlak Fuarı'nda Eml ...

Kamala Harris’in evine Muhsin Bayrak talip oldu!
  • 12.04.2021 10:18

Kamala Harris’in evine Muhsin Bayrak talip oldu!

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in satışa çıkardığı evi için AB Grup Başkanı ...

Cezayir’den AB Grup Holding’e yatırım daveti
  • 25.03.2021 17:02

Cezayir’den AB Grup Holding’e yatırım daveti

Cezayir Türkiye Büyükelçisi Mourad Adjabi, AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkan ...

AB Grup, KOBİ'lerin ofis standardını yükseltecek
  • 30.11.2015 09:56

AB Grup, KOBİ'lerin ofis standardını yükseltecek

AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, Bayrak Tower projesi ile K ...