maritbet girişmaritbet
Akg Gazbeton,  ADM Capital ile anlaşma imzaladı

Akg Gazbeton, ADM Capital ile anlaşma imzaladı

Türkiye’nin lider gazbeton üreticisi AKG Gazbeton, dünya çapında büyük yatırımlarla adından söz ettiren ADM Capital ile ortaklık anlaşması imzaladı. İki firma arasında yapılan anlaşmaya göre ADM Capital, 15 Milyon Avro ile AKG Gazbeton’un azınlık ortağı oldu.

Türkiye'deki gazbeton üreticileri arasında lider konumda bulunan AKG Gazbeton, uluslararası yatırım şirketi ADM Capital ile el sıkıştı. Tüm dünyada büyüme potansiyeli olan firmalara ve pazarlara yatırım yapan ADM Capital, %45,7 pay ve 15 milyon Avro ile AKG Gazbeton'a azınlık ortak oldu.

Gelişen piyasalardaki on altı ülkede yaklaşık 1,6 milyar Dolar düzeyindeki fonu yöneten, dünya çapındaki yedi ofisiyle faaliyet gösteren ve bugüne kadar Türkiye'de 400 milyon Dolar'ın üzerinde yatırım gerçekleştiren ADM Capital'ın katılımıyla mevcut yönetim kurulu yapısı korunmakla birlikte, Yönetim Kurulu Görevli Üyeliği Levent Akgerman tarafından yürütülmeye devam edecek ve ADM Capital finansal ortak olarak konumlanacak.

Ortaklıkla birlikte, AKG Gazbeton, rakipleriyle arasındaki pazar payını yüzde 45'e yükseltmeyi, diğer yandan gazbeton malzemesinin duvar malzemeleri içindeki payını yüzde 25'e çıkarmayı hedefliyor.

İzmir ve Kırıkkale fabrikalarına ek olarak Çorlu Fabrikası ile kapasitesini yıllık 1,5 milyon metreküpün üzerine çıkaracak olan AKG Gazbeton, Marmara Bölgesi'ndeki yatırımın tamamlanmasıyla, Türkiye'de en büyük üç kentte lider üretici konumuna gelecek.

İki yüze yakın yetkili satıcısı ve on yedi ülkede distribütörlük ağı bulunan AKG Gazbeton, yaratacağı 500 kişilik doğrudan ve dolaylı istihdamının yanı sıra, güçlenen finansal yapısıyla sadece iç pazarda değil, Doğu Avrupa'da da sektörün en değerli firması olmayı hedefliyor. 

  • Etiketler:

Yorum Yaz