maritbet girişmaritbet
Yerel seçimlerden sonra konut satışları hızla yükselişe geçecek

Yerel seçimlerden sonra konut satışları hızla yükselişe geçecek

Beyttürk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, 31 Mart yerel seçimleri sonrasında konut satışlarında hızla yükseleceğini belirtti.

Körfez ülkelerinde bir marka oluşturmak amacıyla yola çıkan Beyttürk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, 31 Mart yerel seçimleri sonrasında konut satışlarında hızla yükselişin başlayacağını belirtti. Barman, “Kamu bankalarının tüketici kredi faizlerini düşürmesiyle ve seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla yılın ikinci çeyreğinde konut satışlarında artış yaşanacağını düşünüyorum. Bu noktada faizlerin psikolojik sınır olan yüzde 1'in altında indirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Faizler yüzde 1'in altına indirilirse beklemede olan yerli yatırımcı konut alımına geçecektir. Hem yabancı yatırımcı hem de yerli yatırımcı alış yönlü harekete geçerse konut satışlarında önümüzdeki dönemde ciddi artış yaşanacaktır.” dedi. 

Şirket olarak, Türkiye'de konut sektörüne büyük ilgi gösteren Arap yatırımcılar için amaçlarının her daim müşteri memnuniyeti ve kaliteli hizmet anlayışı olduğunun altını çizen Beyttürk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, 2019 yerel seçimleri sonrasında konut satışlarında arrtış yaşanacağını belirtti. Tüketici kredi faiz oranlarında düşüşün devam etmesiyle mevduat faizinde yerli yatırımcının bekleyen paralarının gayrimenkule yöneleceğinin altını çizen Barman, hem konut kredisi kullanarak ev almak isteyen yerli yatırımcı sayısının artacağını hem de mevduat faizinin cazibesini yitirmesiyle birlikte konut alımının yeniden canlanacağını belirtti. 

TUİK tarafından açıklanan konut satış rakamlarını da değerlendiren Barman, Şubat ayı satış rakamlarında yıllık bazda düşüş olmasına rağmen, aylık bazda artış yaşanmasında düşen faiz oranlarının etkisinin olduğunu dile getirdi. 

 “Arap yatırımcılar mülk için Yalova ve Bursa'yı tercih ediyor” 

Muhammet Uğurcan Barman, başta Kuveyt olmak üzere Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden Yalova ve Bursa modern evlerine büyük ilgi olduğunu söyledi. Barman, Arapların bu şehirlerin havasını ve yemeklerini çok sevdiklerini, tarihi ve turistik mekânlara büyük ilgi duyduklarını ifade etti.  

Konut sektörünün Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden biri olduğuna dikkat çeken Barman: “Hükümetin son dönemlerde yaptığı düzenlemeler ile hem ihracat yapıyoruz hem de mal bizde kalıyor. Buraya gelenler ülkeye döviz getiriyor, alışveriş yapıyor. Kısacası bu işten herkes karlı çıkıyor. 2019 yılında belirlediğimiz satış hedeflerini tutturacağımıza inanıyoruz" dedi. 

  • Etiketler:

Yorum Yaz