maritbet girişmaritbet
Yabancılara ev satarak, 100 milyon dolar döviz getirdiler!

Yabancılara ev satarak, 100 milyon dolar döviz getirdiler!

İzmir’de 50 m2’lik dükkanda emlakçılıkla sektöre adım atan iki genç girişimci, yabancılara gayrimenkul satarak 100 milyon dolar ciro yaptı!

    •    Avrupa'da ki ekonomik kriz, sektörü zorunlu olarak  yeni pazarlara yöneltti.
    •    Mütekabiliyet, sektörün önünü açtı, İstikrarlı yönetim olduğu sürece, Arap pazarı sürecektir!
    •    Ege Bölgesi'ni Araplar'a sevdirdile!
    •    100 Yabancı acenta ağıyla bu yıl, Uluslararasi Tüketici Zirvesinde “Yılın En Geniş Uluslararası Acenta Ağına Sahip Yatırım Organizasyon'u” seçildi.
    •    Hedef 1 milyar dolar ciro!

50 m2 ofisten, 100 milyon dolar ciroya!

Hakan ve Serkan Yürek kardeşler 2002 yılında gayrimenkul sektörüne, İzmir'de 50 m2'lik bir emlak ofisiyle başlamışlar. Yabancıya satış konusunda sektörün ilklerinden olan Yürek kardeşler Londra'da ofis açarak, özellikle İngilizler'e Ege'den bol bol ev satmışlar. Fethiye, Didim, Bodrum, Datça, Kusadasi, Antalya ve Marmaris'te ki yabancı satışında önemli rol oynayan firma; Avrupa'da katıldıkları fuarların yanısıra en çok emlak satışını, web sitesi sayesinde yaptıklarını ifade ediyorlar. Yarattiklari myvillaturkey.com markasıyla ilk 8 Yıl ağırlıklı olarak İngiltere başta olmak üzere, bir çok Avrupa ülke vatandaşına gayrimenkul satarak hem büyümüşler hem de yabancıya satış konusunda sektörün öncüsü olmuşlar. 

yürek kardeşler

Bugün ise 100 milyon dolar ciroya ulaşan firmanın yönetim kurulu başkanı  Serkan Yürek konuyla ilgili şunları söyledi; “İngilizler'in  yanısıra Rus pazarı da bizim icin önemli. Rus pazarı bence bitmeyecek bir pazar. Biz yıllardır Ingilizlerle yoğun olarak calışsak da Ruslar, Güney Afrikalılar, Amerikalılar, Hollandalılar ve Almanlarla hatırı sayılır işler yaptık. Ruslar, Norvecliler, Isveçliler genelde Antalya sahillerinde yer alırken, Ingilizler çoğunlukla Ege bolgesini tercih ediyorlar. Ayrıca yabancılara sadece tek villa ya da daire değil, büyük yatırımcılara toplu satışlar da yaparak, hem büyüdük hem ülkemize döviz girdisi sağladık hem de zaman içinde yabancıların ihtiyaçlarini daha iyi kavradık.” dedi. 

Yabancıya ev satmanın en büyük sırrı; satış sonrası hizmet!

Özellikle satış sonrası hizmeti öne çıkararak başarıyı yakalayan firma, her ev sattığı yabancıyla yıllardır iletişimini sürdürmüş. Serkan Yürek; “Yabancıya ev satarken hiç bir zaman o bireyin bir yabancı olduğunu unutmuyor ve ev aldıktan sonra ki ihtiyaclarini karşılama konusunda düzenli bir asistanlık hizmeti veriyoruz. Satışı yaparken en büyük sırrımız bu. Öte yandan güven ve şeffaflık zaten olmazsa olmaz. ” dedi. Ayrıca firma çeşitli ülkelerde her yil en az 15 fuara katılıyor. Pazarlama odaklı çalışan firma, daima müşterisinin ayağına gitmeyi tercih ediyor. 

Avrupa'da ki kriz, gayrimenkul sektörünü yeni pazarlara yöneltti!

Uzun yıllar özellikle Ege Bölgesinde çok sayıda İngiliz konut satın almıştı. Başta İngilizler olmak üzere Avrupalı satışının, Avrupa ekonomisinin küçülmeye başlamasıyla birlikte zaman içinde giderek azaldığını ifade eden Yürek; “2008 Yılında Avrupa ekonomisindeki küçülme bizi mecburen yeni pazar arayışlarına yöneltti. Arapları biz keşfetmedik, onlar bizi buldu. Bir çok dilde yaptığımız web sitemizde zaten Arapca da vardi mutekabiliyetle birlikte bir anda telefon ve e-mail yagmuruna tutulduk. Son 4 yıldır calıştığımız Arap pazarı da en yoğun ilgiyi Marmara ve cevresine gosteriyorlar. “Dedi.

Mütekabiliyet yasası Türkiye'de sektörün önünü açtı!

Bilindiği gibi 2012 yılında yürürlüğe giren mütekabiliyet yasası ile birlikte bazı ülkeler hariç, Libya, Suriye, Sudi Arabistan, Katar, Birleşik Araş Emirlikleri, Türki Cumhuriyetler gibi bir çok ülkeler yasa ile birlikte Türkiye'den mülk sahibi olabiliyor. Bu yasayla birlikte sektörün yeni pazarlara özellikle de Ortadoğu pazarına hızla açıldığını ifade eden Yürek şunları söyledi.

“Arzın fazla olduğu ülkemizde, azalan Avrupa pazarıyla beraber ekonomik gücü yüksek yeni pazarlar gerekiyordu. Bu yasa, ekonomik gücü yüksek ve ülkemize sempati duyan Arap pazarının önünü açarak, sektörü yüksek satış cirolarına ulaştırdı. Araplar yatirim konusunda cok deneyimlilerç nereye yatirim yapacaklarını inanin cok iyi biliyorlar. Ülkemizde istikrarlı bir  ekonomi ve yonetim olduğu sürece, arap pazarınin hiç bitmeden sürecegine inaniyorum, dedi.

Araplar İstanbul'dan sonra şimdi Ege'ye yönelmeye başladılar!

Araplar gayrimenkul alırken en çok İstanbul'u tercih ediyorlar. İstanbul'un dışında Yalova, Bursa, Sapanca ve Trabzon da tercih ettiği bölgeler arasında. Yabancıya satışta sektörün öncülerinden olan Serkan Yürek; “Bizim şirket merkezimiz Ege'de olduğu için, Arap müşterilerimiz bizim davetimizle Egeye'e gele gide, bölgeyi çok sevdiler. Son aylarda artık Araplara Ege Bölgesinden ev satmaya başladık. Bence Ortadoğu pazarı yavaş yavaş Ege Bölgesi'ne kayacaktır” dedi.

Yılın En Geniş Uluslararası Acenta Ağına Sahip Yatırım Organizasyon'u!

SHY Yatirim A.Ş. 15 Mart Pazar günü Çırağan Sarayında düzenlenen 28.Uluslararasi Tüketici Zirvesinde myvillaturkey.com markasıyla “Yılın en geniş uluslararası acenta ağına sahip yatırım organizasyonu” seçildi. Ödülü Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Yürek teslim aldi. Ödülden duyduğu mutluluğu dile getiren Yürek, “Daha yolun çok başındayız, böyle kaliteli bir organizasyonda böyle önemli bir ödüle layık görülmemiz bizi çok duygulandırdı. Başta ağabeyim ve ortağım  Hakan Yürek'e ve tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim.” dedi. 

Yabanci yatırımın Türkiye için çok önemli olduğunu vurgulayan Yürek '' Türkiye istikrarli duruşu sayesinde artık yabancı yatırımcıların sığınılan güvenli limani haline gelmiştir.  Daha güçlü bir Türkiye için spekülatif gündemleri bir kenara bırakıp bu istikrarlı duruşumuzu kesinlikle korumalıyız. Son 3 yıldır yurt dışında 30'un üzerinde fuar duzenledik ve Turkiyemiz'i en iyi sekilde tanıtmak icin elimizden geleni yapiyoruz. Bu süreçte ülkemize 100 Milyon Dolarlık doviz girdisi sağladık. İnşallah bu rakami önümüzdeki yillarda 1 Milyara Dolara kadar cıkarmayı hedefliyoruz.'' dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yabancılara ev satarak, 100 milyon dolar döviz getirdiler!
  • 26.03.2015 13:48

Yabancılara ev satarak, 100 milyon dolar döviz getirdiler!

İzmir’de 50 m2’lik dükkanda emlakçılıkla sektöre adım atan iki genç girişimci, y ...