maritbet girişmaritbet
Vefa Group helikopterden atılan ev yaptı!

Vefa Group helikopterden atılan ev yaptı!

6 marka ile üretim yapan Vefa Group, Vekon markasıyla ‘hızlı barınma’ ihtiyacına dönük 6 ayrı ürün geliştirdi. Üniteler depremde helikopterden atılabiliyor ve 10 dakikada kuruluyor.

6 marka ile üretim yapan Vefa Group, Vekon markasıyla ‘hızlı barınma' ihtiyacına dönük 6 ayrı ürün geliştirdi. Üniteler depremde helikopterden atılabiliyor ve 10 dakikada kuruluyor.

Türkiye hafta içinde yaşadığı sarsıntılarla deprem gerçeğini yeniden hatırlarken, girişimciler de boş durmuyor. Son olarak Vefa Group bünyesinde yer alan Vekon, katlanarak taşınan ve 10 dakikada kurulabilen yaşam alan ünitelerini piyasaya sürdü. Özellikle afet sonrası barınma başta olmak üzere kamp, şantiye ve benzeri durumlardaki konaklama ihtiyacının kolay ve hızlı bir şekilde giderilmesi amacıyla geliştirilen yaşam üniteleri katlanabilir olma özelliği ile de kullanıcılarına büyük kolaylık sağlıyor. Fiyatı 3-20 bin lira arasında değişen evlerin bir diğer özelliği ise bir afet anında helikopterden o bölgeye atılabilir olması.
 
Katlanabiliyor, kurulumu kolay
 
Vefa Group İcra Kurulu Başkanı Turan Koçyiğit, 1990 yılında kurulan Vefa Group'un Vekon, Steelife, Nestavilla, Prenta, Profacto ve Neopan olmak üzere altı farklı marka ile üretim yaptığını söyledi. Koçyiğit “2011 yılında dünyanın 27 farklı ülkesinde, Türkiye'nin 67 farklı şehrinde proje yürüttük. 2012 yılının ilk üç ayında ise 13 farklı ülke ve 25 farklı şehre ürünlerimizi ulaştırmayı başardık” dedi. Koçyiğit, Vekon'un pratik yaşam ünitelerinin; katlanabilme, hızlı kurulum, taşıma ve depolamada sunduğu maliyet avantajı sayesinde geçici konaklama ihtiyacına pratik ve güvenli çözümler getirdiğini anlattı.
 
Vekon markasının Satış Yöneticisi Özgül Yücel de Vekonada, Vekonoba, Vekonest, Vekonas, Vekonant ve Vekonar olmak üzere altı farklı üründen oluşan ‘Süper Pratik Yaşam Üniteleri'nin barınma ihtiyacına hızlıca cevap verdiğini söyledi. Yücel “Türkiye'de ve dünyada ilk defa Vekon tarafından geliştirilen, farklı boyutlara ve kullanım özelliklerine sahip üniteler, kamp, şantiye, ofis, lojman, sosyal tesis binaları ve hobi evleri gibi kullanım alanları sayesinde, başta afet sonrası konaklama olmak üzere tüm acil konaklama ihtiyaçlarını en hızlı ve en güvenli şekilde karşılıyor” diye konuştu. Yücel, ‘Süper Pratik Yaşam Üniteleri' içinde yer alan Vekonada'nın mevcut çadırlara alternatif olarak geliştirildiğini belirtti. Bu ürünün toplu kullanımlar için de uygun olduğunu söyleyen Yücel, katlanma özelliği ile depolama ve nakliyede avantaj sağlayan bu ürünün geliştirilen ayakları sayesinde her türlü zeminde kullanılabildiğini, ulaşımı zor olan bölgelere helikopterler vasıtasıyla taşınarak bırakılabildiğini ifade etti.
 
FİYATI 3-20 BİN LİRA ARASINDA DEĞİŞİYOR
 
BİR tıra normal şartlarda 2 konteynır sığarken, Vekonada ile 12 tanesinin sığdırılabildiğini söyleyen Özgül, ayrıca “Ürünlerimizi olası bir deprem anında helikopterden de atabiliyoruz” dedi. Özgü,l ürün fiyatları ile ilgili olarak da 3 bin ila 20 bin lira arasında değiştiğini söyledi.
 
Kaan Zenginli/Star

Yorum Yaz

Benzer Haberler

QNB Finansbank konut kredisi faizleri fırladı!
  • 04.12.2020 14:46

QNB Finansbank konut kredisi faizleri fırladı!

Konut kredisi faizleri Aralık 2020'de QNB Finansbank'ta yüzde 1,69 oldu. 500 bin ...

Gemlik'in yapı envanteri çıkarılıyor
  • 13.09.2020 08:30

Gemlik'in yapı envanteri çıkarılıyor

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, inşaat sektörünün temsilcileriyle ...

Pelin Karahan, Avrupa Yakası'ndan ev arıyor
  • 20.08.2020 10:27

Pelin Karahan, Avrupa Yakası'ndan ev arıyor

Avrupa Yakası'ndan ev arayan oyuncu Pelin Karahan, önceki gün Etiler, Ulus, Bebe ...

Vekon, Ruanda'da sosyal tesis binaları inşa etti
  • 16.07.2018 12:38

Vekon, Ruanda'da sosyal tesis binaları inşa etti

Vefa’nın ön üretimli yapı markası Vekon, Ruanda’da termik santral yöneticileri i ...

Vekon, Arjantin'de konut projesi yapıyor
  • 04.06.2018 12:26

Vekon, Arjantin'de konut projesi yapıyor

Ön üretimli yapı markası Vekon, Arjantin’e ilk ihracatını Patagonya’da bir konut ...

Vefa, 2. Expo Turkey by Qatar’da iş dünyasıyla buluştu
  • 12.02.2018 16:02

Vefa, 2. Expo Turkey by Qatar’da iş dünyasıyla buluştu

Expo Turkey By Qatar’a katılan Vefa Ön Üretimli Yapılar’ın markası Vekon, birçok ...