maritbet girişmaritbet
Uluslararası Yatırım Zirvesi'nde milyar dolarlık sözler verildi

Uluslararası Yatırım Zirvesi'nde milyar dolarlık sözler verildi

Serhat Çeşmeci, zirve sürecinde 20 milyon dolar ile 1 milyar dolar arası yatırım sözü aldıklarını açıkladı

İstanbul Uluslararası Yatırım Zirvesi Genel Müdürü Serhat Çeşmeci, emlaktasondakika.com mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu. 10-12 Nisan 2014 tarihlerinde gerçekleştirilen zirve yoğun ilgi gördü. 

Uluslararası Yatırım Zirvesi 2014'ün güzel başladığını ve kontenjanların 4-5 gün önceden dolduğunu belirten Serhat Çeşmeci ‘İlk günün açılış konuşmasını Maliye Bakanı Mehmet Şimşek gerçekleştirdi. 75 kadar Körfez yatırımcıları, patronları, CEO'ları bu zirvede yer alırken yerli yatırımcılarda büyük ilgi gösterdi. Ülkemizin verdiği teşvikler, yatırım sağlama açısından verdiğimiz kolaylıklar yoğun ibr yatırım talebi olarak bize geri dönüyor' dedi.

Minimum yatırım sözü 20 milyon dolar

Basının zirveye büyük ilgi gösterdiğini ve buradaki katılımcıları birçok basın mensubuna röportaj verdiğini belirten Çeşmeci ‘Bu zirvede 20 milyon dolardan başlayan ve 1 milyar dolara kadar çıkan yatırımların sözünü aldık. Bu yatırımların yoğun olarak gayrimenkul, arazi geliştirme ve inşaat partnerliği alanında olması bekleniyor. Ayrıca enerji sektöründen de birçok yatırımın sözünü almış bulunmaktayız' şeklinde konuştu.

Serveti 80 milyar dolarlık konuşmacı

Buraya gelen yatırımcıların Türklerle işbirliğini artırmak istediklerini belirten Serhat Çeşmeci ‘Özellikle inşaat sektörü Türkiye'de çok önemli bir noktada. Körfez yatırımcıları kendi ülkelerinde özellikle inşaat alanında partnerlik istiyor. Burada sadece bir konuşmacımızın serveti 80 milyar dolar. Kendisinden hemen hemen ilk bir yıllık dönemde 500 milyon dolar yatırım sözü aldık' diye konuştu.

Gayrimenkulde yatırımlar başladı

Bahsedilen yatırımların Türkiye'ye dönüşümüm hemen başladığını belirten Çeşmeci ‘Özellikle gayrimenkul alanında ilk yatırımlar gelmeye başladı. Katılımcıların bazıları konaklamalarını uzattı. Ayrıca ikili platformlarda çok ciddi konuşmalar gerçekleşti. Öyle ki yatırımcılar danışman ve avukatlarını Türkiye'ye çağırdılar. Bu bir süreç ancak söylenen yatırımların yüzde 40'lık bölümünün üç aylık periyotta gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Yatırımcılar bize çok güveniyor' dedi.

Dünyadan yatırımcıları buluşturacağız

Uluslararası Yatırım Zirvesi'nin ikincisini de gerçekleştireceklerini belirten ve bu zirveyi gelenekselleştirmek istediğini açıklayan Serhat Çeşmeci, Davos tarzı organizasyon gerçekleştirerek dünya başkanlarını bir araya toplamayı hedeflediklerini belirtti. Çeşmeci ‘Uzakdoğu ve Afrikada'dan yatırımcı çekmek istiyoruz. Biz zirvenin popülerliğini yükselterek katılımın artmasını hedefliyoruz. Bu organizasyonun önümüzdeki süreçte daha büyük yerlere geleceğine inanıyoruz' şeklinde konuştu.

Serhat Çeşmeci'nin emlaktasondakika.com'a verdiği özel röportaj

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Serhat Çeşmeci, Yatırım Zirvesi'ni anlattı
  • 03.04.2014 11:57

Serhat Çeşmeci, Yatırım Zirvesi'ni anlattı

İstanbul Uluslararası Yatırım Zirvesi Genel Müdürü Serhat Çeşmeci, 10 Nisan'da b ...

Yabancı yatırım ivme kazandı, devamı gelecek!
  • 13.10.2015 11:25

Yabancı yatırım ivme kazandı, devamı gelecek!

Türkiye’nin yaşadığı çalkantılı ekonomik süreçte yabancı yatırımcıların nasıl da ...

Körfezli Yatırımcı Türkiye’den ümitli
  • 08.06.2015 16:53

Körfezli Yatırımcı Türkiye’den ümitli

Gayrimenkul alımı ve sermaye aktarımı yapan Körfezli yatırımcılar, seçimden sonr ...

Türkiye, önümüzdeki 5 yıllık süreçte şov yapacak
  • 14.04.2014 10:38

Türkiye, önümüzdeki 5 yıllık süreçte şov yapacak

Bilgin Akaydın, Uluslararası Yatırım Zirvesi 2014'te emlaktasondakika.com'a konu ...

Uluslararası Yatırım Zirvesi'nde milyar dolarlık sözler verildi
  • 14.04.2014 10:07

Uluslararası Yatırım Zirvesi'nde milyar dolarlık sözler verildi

Serhat Çeşmeci, zirve sürecinde 20 milyon dolar ile 1 milyar dolar arası yatırım ...