maritbet girişmaritbet
Türkiye’nin ilk internet tabanlı kooperatifi Elbirkoop kuruldu!

Türkiye’nin ilk internet tabanlı kooperatifi Elbirkoop kuruldu!

Kısa adı Elbirkoop, gıda ve tarım alanında, yeni nesil kooperatifçilik anlayışıyla, elektronik ticareti, il ve ilçe bazındaki reel yapılanmayı buluşturan, en geniş katılımlı dinamik bir organizasyon olarak www.gidahavuzu.com adresinden çalışmalarına başladı.

 

Hazırlıklarına 3 yıl önce başlanan, profesyonel yazılımcılar yanında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi danışmanlığında tamamlanan “Gıda Havuzu” projesinin ilk ayağı olan Elbirkoop, geçtiğimiz ay Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın onayıyla faaliyetlerine başladı.
 
20 şehir katıldı
 
Elbirkoop Türkiye genelindeki il temsilciliği yapılanması çalışmalarını hızla sürdürüyor. Hali hazırda 20 ilde tamamlanan yapılanma, 50 il merkezine ulaştığında www.gidahavuzu.com sitesi ticari faaliyetlerine başlaması ve gıda ticaretinde yepyeni bir döneme imza atması hedefleniyor. 
 
Tarladan sofraya ticaret
 
Gıda ve tarım sektörünün en önemli sorunlarından biri olan tarla ile sofra arasındaki makasın en aza indirilmesi yanında alternatif bir pazaryerinin ortaya çıkarılması amaçlanmıştır. Gıda ticaretinde yer alan üretici, satıcı, sanayici, aracı ve nihayetinde tüketicinin, internet platformu üzerinden kooperatife ortak olarak buluştuğu sistem, tüm tarafları aynı havuzda buluşturmaktadır.
 
Fiyat avantajlı sağlıyor
 
Gıda Havuzu projesi, tüm ortaklarına sağladığı fiyat ajantajları yanında kooperatifin Türkiye çapında oluşturduğu, kar amacı gütmeyen lojistik destek hizmetleriyle nakliye, laboratuvar hizmetleri, ekspertiz ve danışmanlık hizmetlerini en uygun maliyetle kolay ulaşılabilir hale getirmektedir. 
 
Sistemde yer alan standart satış yöntemleri yanında spot satışlar, alım - satım ihaleleri ve takas havuzları sayesinde tüm ürünlerin satışının hedeflendiği bir pazaryeri oluşmaktadır.
 
Gerçek zamanlı fiyatlama 
 
Gerçek satışlar üzerinden oluşan fiyat baremleri an ve an sistemden takip edilebilecek, üreticinin satış fiyatlarını belirlemesinde veya gelecek yılın üretim planlamasını yaparken önemli bir data oluşturacak. Yapılan ticaretin tamamı banka sistemi üzerinden takip edilerek, gıda ticaretindeki diğer önemli sorunlardan biri olan ödeme güvenliği sağlanacak.
 
Avrupa Birliği normlarına uygun
 
Avrupa Birliği uyum süreci çerçevesinde şart koşulan “Entegre Ürün Yönetimi” ve “İzlenebilir Tarım” uygulamalarına uygun altyapı ve karekod sistemiyle, “ürün künyeleme” ve “akredite ortak” kavramları projenin en önemli farklılıklarındandır. Bu sayede güvenilir gıdanın sofraya ulaşımındaki tüm süreçlerde kooperatif etkin rol oynamaktadır.
 
Kooperatif ortaklarına yönelik oluşturulan destek fonları yanında, hasat dışı dönemlerde performansa dayalı ek gelir olanakları sağlanmaktadır. 
 
Elbirkoop İstanbul İl Ajansı Avrupa Yakası İdari Koordinatörü Funda Şen “Türkiye'nin internet tabanlı ilk yeni nesil kooperatifi olan Elbirkoop'a Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı tüm üreticiler ile gıda ticareti yapan esnaf, market, manav, aktar, gıda işleyen sanayiciler, hazır gıda üreticileri, tarımsal girdi üreten sanayiciler ortak olabilecek” dedi.
 
 
 
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Plajlara işletme belgesi zorunluluğu geldi!
  • 31.03.2021 10:30

Plajlara işletme belgesi zorunluluğu geldi!

Plaj işletmelerine işyeri açma ve çalışma ruhsatı aldıktan sonra 1 hafta içinde ...

Bakan Pakdemirli ''Tarımda büyümeyi inovasyonla yapabiliriz''
  • 26.12.2020 09:56

Bakan Pakdemirli ''Tarımda büyümeyi inovasyonla yapabiliriz''

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye İnovasyon Haftası etkinliği kaps ...

Plusera City Maltepe projesinin satış ofisi açıldı!
  • 10.09.2020 14:36

Plusera City Maltepe projesinin satış ofisi açıldı!

İstanbul Maltepe’de, E5 Karayolu’nun yanı başında hayata geçirilmekte olan Pluse ...

İzmir’de nostaljik tramvay seferlerine başladı!
  • 10.09.2020 10:50

İzmir’de nostaljik tramvay seferlerine başladı!

İzmir'de Alsancak Limanı viyadükleri ile Cumhuriyet Meydanı arasında nostaljik t ...

Bursa'nın en değerli arazisini kent bostanı yaptılar
  • 02.07.2020 14:34

Bursa'nın en değerli arazisini kent bostanı yaptılar

Bursa Nilüfer Belediyesi, ilçede ekolojik tarımın önünü açacak alanlar oluşturuy ...

Faruk Çelik: EXPO, özelleştirme kapsamına alındı
  • 30.04.2017 16:09

Faruk Çelik: EXPO, özelleştirme kapsamına alındı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, EXPO 2016 Antalya'nın yeni bir sürece g ...