maritbet girişmaritbet
SUMMA ve TAV dünya birincisi oldu

SUMMA ve TAV dünya birincisi oldu

Türk müteahhitleri, ‘Küresel Proje Yarışması’ndan ödüllerle döndü.

Summa, Dakar Uluslararası Kongre Merkezi projesiyle, TAV da Medine Uluslararası Havalimanı projesiyle dünya birincisi seçildi.

tavın projesi

EngIneerIng News Record (ENR) dergisinin her yıl yayımladığı ‘Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' listesinde 7 yıldır dünya ikincisi olan Türkiye Müteahhitler Birliği'nin (TMB) üyeleri önemli bir başarıya daha imza attı. Derginin ‘Küresel Proje Yarışması'nda iki TMB üyesi firma dünya birinciliği ödülü aldı. Farklı kategorilerde değerlendirilen uluslararası projeler arasında Summa, Dakar Uluslararası Kongre Merkezi projesiyle ‘Kültür Merkezleri' dalında, TAV da Medine Prens Muhammed Bin Abdülaziz Uluslararası Havalimanı projesi ile ‘Havalimanları' dalında dünya birincisi seçildi. Ödül kazanan firmalar, 10 Eylül 2015'de New York'ta gerçekleştirilecek ENR Küresel İnşaat Zirvesi'nde ödüllerini alacak.

summa'nın projesi

Dünya lideri yolunda

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Türkiye'yi dünya ikinciliğine taşıyan müteahhitlerin uluslararası başarılarının artarak devam ettiğini vurgulayarak; “Türk müteahhitleri olarak tam 7 yıldır firma sayımız ile dünya ikincisi konumunda bulunmak bizim için büyük gurur kaynağıdır. Artık bu konumlanmamızın yanına, kalitesi uluslararası ödüllerle tescil edilen projelerimizi ve iş yapma hızımızı ekleyerek Türk müteahhitliği markasını daha da yukarılara taşıdığımızı düşünüyorum. Türkiye Müteahhitler Birliği olarak, başarılı çalışmalarıyla Türk müteahhitlik sektörüne dünya lideri olma yolunda önemli katkı sağlayan Summa ve TAV'ı kutluyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

SUMMA ve TAV dünya birincisi oldu
  • 02.07.2015 10:13

SUMMA ve TAV dünya birincisi oldu

Türk müteahhitleri, ‘Küresel Proje Yarışması’ndan ödüllerle döndü. ...