maritbet girişmaritbet
Şantiyelere koronavirüs düzenlemesi geliyor!

Şantiyelere koronavirüs düzenlemesi geliyor!

Hayatın her alanında olduğu gibi şantiyelerde de normalleşme adımları atılıyor. Yeni çalışma dönemine ilişkin ayrıntılar paylaşıldı.

Şantiyelerde kovid-19'a karşı alınacak tedbirler belirlendi. Buna göre, şantiyelerde salgın sorumlusu olacak. İş yerinde kovid-19 salgını kontrolü amacıyla sorumlu bir görevli belirlenecek. Bu kişinin İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu tarafından belirlenen tercihen hekim veya sağlık personeli olma şartı bulunuyor. Bu koşulun sağlanamadığı durumlarda işveren veya temsilcisi tarafından belirlenen bir çalışan, korona hastalığı konusunda bilgilendirilecek ve görevlendirilecek. Çalışanlar arasında kovid-19 bulaşmasını engellemek için servis araçları özellikle sık temas edilen yüzeyler sık aralıklarla temizlenecek.

SERVİSE SOSYAL MESAFE DÜZENİ

Servis araçlarının girişine el antiseptiği koyulacak. Araçların taşıma kapasiteleri sosyal mesafe kuralına göre planlanacak. Yan koltuk boş kalacak ve arka arkaya gelmeyecek şekilde çapraz düzende oturtulması sağlanacak.

Yurt içi seyahatten dönen çalışanlar sağlık kontrolünden geçirilmeden iş başı yapamayacak. Bulaşma riskini artırabilecek parmak izi okutulması gibi sistemler geçici süreyle kullanılmayacak. Salgın dikkate alınarak risk değerlendirmesi ve acil durum planları güncellenecek.

ASGARİ ÇALIŞAN

Sosyal mesafe kuralı gözetilerek çalışma yöntem ve düzenlemeleri gözden geçirilecek. Çalışma alanında aynı anda bulunan çalışan sayısı asgari sayıda tutulacak. Mümkün olması halinde dönüşümlü ya da uzaktan çalışma usulleri tercih edilecek. Asansörler mümkün olduğunca kullanılmayacak. Zorunlu hallerde kişi sayısı sosyal mesafe kuralarına göre sınırlandırılacak.

TOPLANTILAR ERTELENECEK

Toplantı ve eğitimler salgın bitene kadar ertelenecek. Ertelenmesi mümkün olmayan toplantılar uzaktan eğitim usulüyle gerçekleştirilecek. Soyunma-giyinme alanları günlük dezenfekte edilecek. Çalışanlar bu alana maske ile girecek. Yanyana olan lavabolar biri dolu bir boş olacak şekilde kullanılacak. Tuvaletlerde el kurutma makinaları iptal edilecek. Orta havlu kullanılmayacak.

Yenişafak

  • Etiketler:

Yorum Yaz