maritbet girişmaritbet
Sanal Ofis şirketlerin yeni gözdesi oldu!

Sanal Ofis şirketlerin yeni gözdesi oldu!

Dünyada yaşanan ekonomik kriz, girişimciler için yeni bir trendin de tetikleyicisi oldu. Kiralama, kırtasiye, sekretarya gibi masraflardan kurtulmak isteyen küçük işletmeler, ‘sanal ofis’e yöneldi.

Dünyada yaşanan ekonomik kriz, girişimciler için yeni bir trendin de tetikleyicisi oldu. Kiralama, kırtasiye, sekretarya gibi masraflardan kurtulmak isteyen küçük işletmeler, ‘sanal ofis'e yöneldi. Dünyanın en büyük esnek çalışma alanı sağlayıcısı Regus'un verilerine göre, Türkiye'de de sanal ofis hizmetlerine yönelik talep 2012'de bir önceki döneme göre yüzde 25 oranında arttı.

İş kurmak ya da işini büyütmek isteyen şirketlerin, artık özel bir ofis kurmalarına gerek kalmadı. Sanal ofislerde ihtiyaca göre kontratlar yapılabiliyor. İsteyen sabit bir oda, isteyen toplantı odası hizmeti alabiliyor. Özellikle küçük işletmelerin sanal ofisleri seçmesinin nedenleri arasında geleneksel, pahalı kiralara bağlı kalmamak, resepsiyon, sekretarya gibi destek hizmetlerini yönetmekten kurtularak en iyi yaptıkları işe odaklanmak gibi avantajlar var. 

İyi bir iş adresi ve kusursuz toplantı odalarıyla profesyonel bir imaj yansıtma isteğine de imkan sağlayan sanal ofisler, işletmeleri boş duran ofis alanlarından kurtarıyor.

Girişimcileri depozito, altyapı, dekorasyon gibi önemli giderlerden de kurtaran sanal ofisler, yeni ofis açma gibi büyüme adımlarının ihtiyatlı bir şekilde atılmasına da imkan veriyor. Ayrıca ev-ofislerin neden olduğu verim ve imaj kayıplarını da ortadan kaldırıyor.

Dünyada esnek ofis hizmeti veren Regus, Türkiye'de de kiralama, kırtasiye, resepsiyon maliyetlerinden kurtulmak isteyen şirketlere hizmet veriyor. Regus'un sunduğu hizmetler arasında, şirketler kırtasiye eşyalarında kullanılacak bir iş adresi, şirkete özgü yerel telefon numarası ve aramalara cevap verecek bir resepsiyon görevlisi, postaları alma ve ulaştırma, özel ofislere veya toplantı odalarına erişim yer alıyor.

Dünyada sanal ofislere sahip olan ve Türkiye'de de bu imkanı sunan Regus'tan sanal ofis kiralayanlar, isterlerse ofislerini kalıcı bir düzende, isterlerse gerçek bir ofise geçmeden önceki ara durak olarak kullanıyor.

Risk azalıyor

Regus'un Balkanlar, Orta ve Doğu Avrupa'dan sorumlu Başkan Yardımcısı Garry Gurtler, Avro Bölgesi'nde yakın zamanda yaşanan ekonomik gelişmeler ve Avro'nun geleceğine yönelik devam eden spekülasyonların, yerel ekonomiler üzerinde dünya genelinde doğrudan bir etki yarattığını söylüyor. Şirketlerin yaşanan kriz ortamında maliyetlerine dikkat etmek zorunda olduğunu belirten Gurtler, “Sanal ofisler personelin bulunduğu bir ofisin tüm avantajlarını sağlamanın yanı sıra, genişleme ve girişimcilik için gereken esnekliği de sunuyor. Üstelik gerçek bir ofis kurmak için gereken harcama, risk ve yönetim zamanına gerek olmadan” diyor.

Sanal ofis kullanan firmalardan biri olan Ceviz Bilgi Teknolojileri'nde iş geliştirmeden sorumlu İlter Baykam da şunları söylüyor:

“Başlangıçta ofis kurmak çok zor, pahalı ve belki de imkansız görünüyordu. Personelimizin tamamının farklı çalışma yöntemleri ve vasıtaları vardı, ayrıca gerçek bir ofise çok fazla para ödemek istemiyorduk, dolayısıyla resmi olarak bir ofis kurmaya gerek kalmadan, müşteriler ve diğer konuklarla görüşebileceğimiz bir irtibat noktasına sahip olmak için Regus'u kullanmaya karar verdik. Biz işimizin temeline odaklandık ve geri kalanını Regus'a bıraktık.”

Şirketler Neden Sanal Ofise Yöneliyor?

Küçük işletmelerin çalışma alanlarını yönetme yollarındaki davranış değişikliğinde 5 temel neden rol oynuyor:

1.         Özgürlük:Geleneksel, pahalı kiralara bağlı kalmamak.

2.         Odaklanma:İşletmeler en iyi yaptıkları işe odaklanmak istiyor. Resepsiyon, sekretarya gibi destek hizmetlerini yönetmek zaman kaybına neden oluyor.

3.         İmaj:İyi bir iş adresi ve kusursuz toplantı odaları ile profesyonel bir imaj yansıtma isteği.

4.         Gereksiz Masrafları Kesme:Boş duran ofis alanına veya video konferansın mümkün olabileceği yerde yolculuklara para harcamamak.

5.         Tedbirli Büyüme:Girişimcileri depozit, altyapı, dekorasyon gibi önemli giderlerden kurtaran sanal ofisler yeni ofis açma gibi büyüme adımlarının ihtiyatlı birşekilde atılmasına da olanak veriyor.

6.         Ağ Oluşturma:Evden çalışmak maliyetten tasarruf sağlasa da soyutlanmanıza neden olabilir. Dolayısıyla insanlar iş salonlarında çalışmaya yöneliyor.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sanal ofis kiralarken dikkat edilmesi gerekenler!
  • 22.09.2020 07:30

Sanal ofis kiralarken dikkat edilmesi gerekenler!

Sanal ofis iş yaşamınızda kurtarıcınız olurken, kiralama yaparken dikkat edilmes ...

Endless Office, "Sanal Ofis" ile maliyetlerden kurtarıyor
  • 03.09.2020 12:02

Endless Office, "Sanal Ofis" ile maliyetlerden kurtarıyor

Endless Office, evden çalışmaya başlayan aynı zamanda kurumsal bir ofis ayrıcalı ...

Emlakçılıkta sanal ofis sona erecek!
  • 01.08.2018 17:25

Emlakçılıkta sanal ofis sona erecek!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı konuya ilişkin değerlendirmel ...

Workinton, Sabiha Gökçen Havalimanı şubesini açtı
  • 05.07.2018 14:03

Workinton, Sabiha Gökçen Havalimanı şubesini açtı

Workinton, 16’ncı şubesini İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda fa ...

Regus yeni ofis alanları açıyor!
  • 04.04.2017 14:17

Regus yeni ofis alanları açıyor!

Sanal Ofis ve Sanal Ofis Plus uygulamaları bulunan Regus, bünyesine yeni ofis al ...

Sanal Ofis şirketlerin yeni gözdesi oldu!
  • 25.04.2012 10:10

Sanal Ofis şirketlerin yeni gözdesi oldu!

Dünyada yaşanan ekonomik kriz, girişimciler için yeni bir trendin de tetikleyici ...