maritbet girişmaritbet
Polisan'ın Kurtköy'deki projesi 'Sabiha'ya takıldı

Polisan'ın Kurtköy'deki projesi 'Sabiha'ya takıldı

Polisan'ın Kurtköy'de KC'nin İsrailli ortağı ile birlikte yapacağı konut projesi işi Sabiha Gökçen Havaalanı'nın genişlemesine takıldı. Havaalanına komşu olan arsanın bir bölümüne tedbiren kamulaştırma şerhi konulması nedeniyle proje durdu

Kaynak: Selma ŞENOL / Bugün

 

Polisan'ın Kurtköy'de Binbir Evler isimli konut projesini yapacağı Sabiha Gökçen Havaalanına komşu arsasının bir bölümüne kamulaştırma tedbiri konuldu.
 
Daha önce KC Group'la anlaşma yapan Bitlis ailesi, KC'nin mali durumu nedeniyle kat karşılığı sözleşmesini feshetmişti. Polisan'ın sahibi Necmettin Bitlis, "Bu olayda biz de mağduruz. Ancak burdan daha önceden ev alan mağdurların durumunu düşününce, bize burası için verilen daha yüksek teklifleri görmezden geldik ve KC'nin yeni İsrailli ortağı ile devam etme kararı aldık" dedi.
 
Fakat proje bu kez de Sabiha Gökçen Havaalanı'nın genişletiliecek pistine takıldı. Havaalanından dolayı arsanın bir bölümüne kamulaştırma şerhi konuldu. Bu şerhin teknik olarak arsalarını ilgilendirmemesi gerektiğini belirten Bitlis, "Ama tedbir diye koymuşlar. Bu şerhin kaldırılması lazım" dedi. Binbir Evler projesinde 2 bin 200 konut yapılması planlanıyor. Bitlis, imar sorununun çözümü için bina yüksekliklerini 5 kata indirdiklerini, inşaatta 2 bloğun kaba inşaatının bittiğini söyledi. Bitlis, Kağıtlane'deki eski fabrika arsasında ise kat karşılığı olarak DAP Yapı'nın inşaatı sürdürdüğünü, 20 dönüm arazide çarşı, ofisler ve meydan yapılacağını belirtti.

BULGARİSTAN'DAN TEKLİF VAR
Polisan'ın yeni reklam kampanyasının tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Polisan Genel Müdürü Erol Mizrahi, Polisan'a Türki Cumhuriyetler ve Bulgaristan'dan yatırım teklifleri geldiğini, bu teklifleri değerlendirmeye aldıklarını açıkladı.  Polisan ayrıca büyük potansiyel gördüğü Iran, Irak, Kuzey Afrika pazarlarında da yapılanmasını sürdürüyor. 300 milyon dolarlık bir büyüklüğe ulaştıklarını belirten Mizrahi, "10 milyon dolarlık bir yatırımla bine yakın perakende noktasında Mix Center adında yeni nesil renk üretim tesisleri kurduk" dedi.  Şirket geçen yıl yüzde 14 büyüdü. Erol Mizrahi, dış etkenlerden kaynaklanan bir kriz çıkmazsa bu yıl sektörün de holdingin de çift haneli olarak büyüyeceğini söyledi.
  • Etiketler:

Yorum Yaz