maritbet girişmaritbet
'Önce sat sonra yap projelerde riskler var'

'Önce sat sonra yap projelerde riskler var'

Garage İnşaat Danışmanı Suat Öztorun sektöre yeni giren şirketlerde "Önce sat sonra yap" modelinin risk olduğunu söyledi

Kaynak: DİLEK TAŞ / Sabah

Maden, telekom, sigorta, bilgisayar güvenlik hizmetleri, yatçılık gibi alanlarda faaliyet gösteren 2009 yılında Zekeriyaköy ve Sarıgazi'de 200 milyon dolarlık yatırımla inşaat sektörüne giren Garage İnşaat Yönetim Kurulu Danışmanı Suat Öztorun, "Biz yatırımlarımızı öz sermayemizle yapıyoruz. Önce yap sonra sat politikası izliyoruz. Bu dönemde tüketiciler sektöre yeni giren firmalardan bunu bekliyorlar. Önce satıp sonra yatırım yapacak firmalar risk oluşturuyor" diye konuştu. Öztorun, "Bankalarla çalıştığınızda projenizin yüzde 50-60 finansmanını garanti etmek zorundasınız. Kendi içinde finanse eden firmalar risk oluşturuyor" dedi.

 
Garage İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bahadır ise "Piyasada çok ucuz yerler telafuz ediliyor. Bu fiyatları bu şablonlara oturtmak mümkün değil" diye konuştu. Garage Group'un 2009 cirosunun 245 milyon dolar olduğunu söyleyen Bahadır, inşaat sektörünün payının şimdilik yüzde 20 yer tuttuğunu ancak bu oranı artırmayı planladıklarını söyledi.
 

 
  • Etiketler:

Yorum Yaz