maritbet girişmaritbet
Kuzu Grup gelecek yıl sektörde yüzde 5’lik büyüme öngörüyor!

Kuzu Grup gelecek yıl sektörde yüzde 5’lik büyüme öngörüyor!

2012 yılının son çeyreğindeki hareketli günler yaşandığını söyleyen Özen Kuzu, 2013 yılında yüzde 5’lik büyüme beklentisi içerisinde olduklarını belirtti

2012 yılının tüm sektörler açısından biraz sıkıntılı olduğunu belirten Kuzu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Özen Kuzu, özellikle ekonomik soğutma önlemlerinin en çok inşaat sektörünü etkilediğini ve büyümenin yılın 2. çeyrek döneminde azaldığı söyledi. 

Bununla birlikte son çeyrekte mevsimsel etkenlerle birlikte Türkiye'nin kredi notunun artmasının ve konut faizlerinin düşmesinin 2012 yılının sonuna doğru konutların satışlarını hareketlendirdiğini söyleyen Kuzu, “Sonuç olarak 2012 yılının bu son çeyreğindeki hareketlilik 2013 yılına daha olumlu bakmamızı ve beklentilerimizin artmasına sebep oldu. Şu an itibari ile 2013 yılında yüzde 5'lik büyüme beklentisi içerisindeyiz” dedi.
 
Kuzu, “Ancak bu büyümenin olabilmesi için arz ve talebin dengelenmesi, inşaat maliyetlerindeki artış ile konut fiyatlarındaki artışın dengeli gitmesi, KDV artış uygulamaları, harçlar ve vergiler gibi konularda da inşaat sektörünün desteklenmesi, piyasalarda olumlu havanın devam etmesine bunun sonucunda da sektörün, dolayısıyla ülke ekonomisinin büyümesine etkisi olacaktır” diye konuştu.
 
2012 yılında mütekabiliyet ve kentsel dönüşüm çok fazla etkili olmasa da 2013 yılında bu kanunların sektörü ciddi anlamda rahatlatacağın altını çizen Kuzu, “Özellikle kentsel dönüşüm içerisinde İstanbul'da 2 yeni şehir kurulacak olması,  Emlak Konut'nun 2013 yılı içerisinde 15 bin konut yapacağını açıklaması, TOKİ'nin yeni konut projeleri şimdiden sektöre hareketlilik getirmiştir” diye konuştu.
 
‘Düzenlemeler sektörü ileri taşır'
 
İstanbul dışında Bursa, İzmir, Ankara gibi büyükşehirlerde de lüks sitelerin yapılıyor olmasının konut hamlelerinin sadece İstanbul ile sınırlı kalmadığının da bir göstergesi olduğunu belirten Kuzu, “Sonuç olarak inşaat sektöründe KDV, vergi, harçlar gibi konularda gerekli düzenlemelerin yapılması, kentsel dönüşüme toplumsal olarak sahip çıkmamız 2013 yılında konut sektörünü daha ileriye götürecektir” diyerek görüşlerini aktardı.
 
Kredilerin yüzde 1'in altında kalmasının konut satışlarını hızlandıracağını belirten Kuzu, bankaların ellerindeki nakit fazlasının konut kredilerine kullanmaları durumunda faiz oranlarının daha da aşağı düşeceğini söyledi. 
 
‘ Konut sayımızı artıracağız'
 
Geçmişten gelen çizgilerinin bozmadan gelişmeye devam edeceklerini söyleyen Kuzu, ön çalışmaları ve hazırlıkları devam eden projeleri dillendirmeyi pek sevmediklerini aktararak, şunları söyledi: “Çünkü  söylediğimiz her sözün arkasında durmayı ve bunu hayata geçirmeyi ilke edinmişiz.  Gününden önce konuşmak  sıkıntı verebilir, bize de bize inananlara da.  Sadece şunu söyleyebilirim grubumuz bu güne kadar 50 bin konut yaptı. 10 binlerce çalışma arkadaşımız oldu. Tek gerçek hedefimiz bu sayıları arttırabildiğimiz kadar arttırmaktır.”
 
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Özen Kuzu: Ülkemizin büyümesine katkı sunmaya devam edeceğiz!
  • 19.12.2022 10:28

Özen Kuzu: Ülkemizin büyümesine katkı sunmaya devam edeceğiz!

Konut kavramına yenilik getiren, farklı mimari tasarımları ile çevre dostu ve ya ...

Kuzu Effect AVM, 2. yaşını kutladı
  • 14.12.2021 17:06

Kuzu Effect AVM, 2. yaşını kutladı

2019 yılında görkemli bir açılış ile kapılarını ziyaretçilerine açan Kuzu Effect ...

Sea Pearl Ataköy'de yaşam başladı!
  • 01.11.2017 16:26

Sea Pearl Ataköy'de yaşam başladı!

Kuzu Grup tarafından Ataköy'de inşa edilen Sea Pearl Ataköy'ün ilk etabında yaşa ...

Özen Kuzu'dan Katar'da önemli açıklamalar!
  • 19.04.2017 15:17

Özen Kuzu'dan Katar'da önemli açıklamalar!

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Türkiye ile Katar arasındaki ekonomik ...

Sea Pearl Ataköy örnek dairesini görüntüledik!
  • 06.10.2016 16:57

Sea Pearl Ataköy örnek dairesini görüntüledik!

Sea Pearl Ataköy projesinin örnek dairesini sizler için gezdik ve görüntüledik.. ...

Özen Kuzu, SeaPearl Ataköy'ün örnek dairelerini anlattı
  • 06.10.2016 14:58

Özen Kuzu, SeaPearl Ataköy'ün örnek dairelerini anlattı

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, SeaPearl Ataköy'ün örnek daireleri hak ...