maritbet girişmaritbet
Konut yatırımında Kurtköy göz kırpıyor

Konut yatırımında Kurtköy göz kırpıyor

Sabiha Gökçen'in Atatürk Havalimanı'nı geçmesini sağlayacak yeni yatırımları Kurtköy-Tuzla-Kartal'da emlakta beklenen patlamayı getirecek. Dumankaya Yönetim Kurulu üyesi Ali Dumankaya, "Uçak kalkışa hazır. Yatırımcılar geç kalmamalı" uyarısını yaparken, bölgede otel yatırımına da göz kırptı

 
Kaynak: Selma ŞENOL / Bugün


SABİHA GÖKÇEN EVLERİ DE HAVALANDIRACAK

 
Kurtköy-Kartal-Tuzla bölgesinde son yıllarda 7 binden fazla kaliteli konutlara imza atan Dumankaya, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın Atatürk Havalimanını geçmesini sağlayan yatırımların bölgeyi uçuşa geçireceğine inanıyor. Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya, Sabiha Gökçen'e yönelik hareketlilik ve yatırımların Kurtköy-Tuzla-Kartal tarafında emlakta asıl beklenen patlamayı getireceğini belirterek, "Uçak kalkışa hazır, havalanmak üzere. Yatırımcılar İstanbul'un en hızlı gelişen bölgesinde geç kalmamalı" uyarısını yaptı.

Ali Dumankaya şirket olarak 2000'li yıllarda da bu bölgeye konut projeleri yaptıklarını ama asıl iddialı yatırımlarının havalimanı sonrası yeni Kurtköy'ün oluşması ile gerçekleştiğini hatırlatarak, 14 yıldır ciddi takipte bulundukları bölgede fiyatların metrekare bazında 500 lira seviyesinde 2 bin liralar seviyesine geldiğini açıkladı. Dumankaya "Dörde katlayan fiyatlar burdaki gelişimin bir sonucu ama asıl patlama bundan sonra olacaktır, çünkü yeni üniversiteler, yeni alışveriş merkezleri, oteller, fuar alanları ile burası şehrin en hızlı gelişen bölgesi. Bu nedenle şimdi 2 bin liralar seviyesinde olan fiyatlar belli bir perspektifte, en çok 5 yılda 4-5 bin lira seviyelerine gelecek" dedi.
 
OTEL YATIRIMINA GÖZ KIRPTI
Sabiha Gökçen'in bulunduğu bölgede biri yeni açılmak üzere dört üniversite bulunuyor. 2011 yılında Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nin yapımı tamamlanıyor, Teknopark'ın inşaatı sürüyor, 3 yeni otelin açılmasıyla 4 lüks otele kavuşan bölgede yeni otel yatırımları da gündemde. Hatta Ali Dumankaya, bölgede bir otel yatırımına da göz kırptı. Bu konuda görüşmelerin sürdüğünü belirten Dumankaya, şimdilik detay vermiyor.  Yine bölgede 4 ünlü alışveriş merkezi de faaliyet gösteriyor. Dumankaya'ya göre tüm bu gelişmelerle birlikte Kurtköy-Kartal-Tuzla bölgesi, şehrin konut ihtiyacını karşılayacak bölge olmaya doğru ilerliyor. Ali Dumankaya yeni yatırımlarının da yine bu bölgede olacağını açıkladı. 
 
SEZONU YILA YAYDIK
Ali Dumankaya yıllık yüzde 25 büyüme hedefi doğrultusunda ilerlediklerini, bu nedenle yılda 4 ile 6 proje gerçekleştirdiklerini belirterek, büyüme hedefinin tutturulabilmesi için sezonu tüm yıla yaydıklarını açıkladı. Dumankaya şunları söyledi: "Eskiden konutta kampanyalar nisanda başlar haziran ortası biterdi. Sonra eylülde başlar aralıka kadar devam ederdi. Bu değişmeye başladı. Artık ocak, haziran yada ağustosta kampanyalar olabiliyor. Sezonu yıla yaydık, bunun faydalarını da görüyoruz. Bizim temmuz ağustos aylarımız bu yıl geçmiş yıllara göre en başarılı yaz dönemi oldu. Ölü sezon bırakmadık. Geçen ay 100 konut sattık, bu ay da 100'ün üzerinde satış grafiği var. En kötü zamanda bu hareketi sağladık. Bayram dönemi bile kampanya yapyoruz, artık yılın her ayı değerli"
 
REFERANDUM OLUMLU OLURSA İYİ OLUR
Ülke gündemini de değerlendiren Ali Dumankaya, "Referandumda hayır çıkması dünyanın sonu olmaz. Ama şahsi görüşüm, olumlu çıkarsa ciddi anlamda istikrara katkı sağlar. Olumsuz olsa belki bir duralama olur ama Türkiye büyük dinamizme sahip, bunu da başka şekilde aşabilir. Seçimlerde koalisyon hükümeti bile çıksa eğer büyüme odaklı çalışan ulumlu bir hükümet olursa bu piyasayı destekler. Radikal bir değişimi şimdi yorumlamak ise mümkün değil" dedi.
 
NOTER SÖZLEŞMESİ İKİNCİ BİR GARANTİDİR
Ali Dumankaya, şirket olarak noter sözleşmesiz işlem yapmadıklarını belirterek konut alıcısına şu uyarıyı yaptı: "Sözleşme tek başına yeterli değil ama varlığı, şirketin ciddiyetini ve güvenilirliğini gösterir. Bazıları noter masrafından kaçınıyor ama kaçınmasın. Müşteri adına, projede bankanın olması ilk garantidir, noter sözleşmesi yapılması ikinci bir garanti olur."
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz