maritbet girişmaritbet
Konut kampanyasında süre uzatılsın, bereket artsın!

Konut kampanyasında süre uzatılsın, bereket artsın!

Gayrimenkul sektörü temsilcileri konutta başlatılan Türkiye İçin Kazanç Vakti kampasının uzaltılmasını talep ediyor.

Konut satışlarında KDV oranının yüzde 18'den, yüzde 8'e, tapu harçlarında da binde 20 olan oranın binde 15'e indirilmesine dönük uygulamada sona doğru yaklaşılırken, sektör temsilcileri sürenin piyasaya moral vermesi için uzatılmasını talep ediyor.

Mayıs ayında Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararın ardından Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren konutta KDV ve tapu harcında yapılan indirimle ilgili takvim 31 Ekim'de sona erecek. 6 aylık sürede vatandaşın alım psikolojisini olumlu etkileyen ve mali olarak kazançlı çıkmasına vesile olan uygulamanın uzatılmasını isteyen sektör temsilcileri, ''Bizim halimizden en iyi anlayan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum'dur. Ümit ediyoruz ki, piyasa da moral verecek süre yıl sonuna kadar uzatılır'' temennisinde bulundu.

Patronlar müjde bekliyor

Kulislerde ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, tapu harcı indirimini ilk satışlarda sürdürecek çalışma yaptığı belirtiliyor. Bakan Murat Kurum'un geçtiğimiz ay sektörün üç çatı derneği İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER), Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ile Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanları ile yaptığı toplantıda bu konuyu gündemine aldığı biliniyor. Ancak, uygulamanın sona ermesine sayılı günler kala sürenin uzatılmasıyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Kampanya büyük katkı sağladı

Kasım sonunda “Türkiye İçin Kazanç Vakti” sloganı ile başlatılan dev kampanyaya da ivme katan uygulama sektörün elindeki stokların erimesinde de rol aldı. 31 Ekim'de sona erecek olan kampanyadan sonra iç finansman desteği ile yola devam etmek isteyenler için yapılacak süre uzatımı moral kaynağı olacak.

Ege Yapı YKB İnanç Kabadayı

Gayrimenkul sektöründe yabancıların konut edinmesi ve vatandaşlık hakkı verilmesine ilişkin düzenlemelerle, KDV oranlarının düşürülmesi, tapu ve harçlardaki iyileştirmeler gibi düzenlemeler sektöre olumlu yönde yansıdı.

Ekonominin lokomotif sektörü olan ve yaklaşık 250 alt sektörü besleyen inşaatta, orta ve uzun vadeli planlarda alınacak her aksiyon alt sektörleri de etkileyecektir. Bu noktada sektöre verilecek her desteğin ekonomiye katkı noktasında değerlendirilmesi gerekir. Ülke ekonomimize güç kazandıracak kampanya devam ederken tapu harçlarındaki indirimin de 2019 yılı sonuna kadar devamı, gayrimenkule yatırım yapacakları rahatlatacaktır.

Dolayısıyla hem tapu harcındaki indirimin devamı hem de KDV oranının yüzde 8'de tutulması, sadece gayrimenkul sektörü için değil genel ekonomiye getireceği sürdürülebilir katma değer anlamında da oldukça önem taşımaktadır.

Omran Holding Genel Müdürü Ergin Bayram

Piyasaya hareket katacak desteklerin devam etmesi gerekiyor. KDV indirimi ve tapu harçlarındaki indirimin devam etmesi de bu destekler arasında yer alıyor. Alınacak yeni kararların etkilerinin olumlu yansımaları mutlaka olacaktır.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnşaat sektörü güven endeksi yükselmeye devam ediyor!
  • 26.08.2022 09:49

İnşaat sektörü güven endeksi yükselmeye devam ediyor!

Türkiye İstatistik Kurumu, ağustos ayına ilişkin hizmet, perakende ticaret ve&nb ...

Hilti, inşaat süreçlerini optimize ederek üretkenliği artırıyor
  • 05.07.2022 11:45

Hilti, inşaat süreçlerini optimize ederek üretkenliği artırıyor

Karmaşık ve kolay olmayan birçok süreci içeren inşaat projelerinde üretken olmak ...

İnşaat sektöründe yeni sezon hareketli başladı!
  • 15.04.2022 17:23

İnşaat sektöründe yeni sezon hareketli başladı!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’ni ...

Savaş, inşaat sektörünü nasıl etkiliyor?
  • 18.03.2022 16:15

Savaş, inşaat sektörünü nasıl etkiliyor?

Türkiye İMSAD’ın geleneksel hale gelen ‘Gündem Buluşmaları’nın 49’uncusu, '2021 ...

Döviz kurundaki düşüş inşaat sektöründe yüzleri güldürdü!
  • 29.12.2021 09:36

Döviz kurundaki düşüş inşaat sektöründe yüzleri güldürdü!

Döviz kurundaki artış sonrası oluşan fahiş fiyatlarla mücadele eden inşaat sektö ...