maritbet girişmaritbet
Kira artış oranı hesaplaması nasıl yapılır?

Kira artış oranı hesaplaması nasıl yapılır?

Enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte kira artış oranı için geri sayım yapılmaya başladı. Peki, kira artış oranı nasıl hesaplanır?

Vatandaşların merakla beklediği Ekim ayı kira artış oranları için geri sayım başladı. Enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte Ekim 2019 kira artış oranı da belli olacak. Bilindiği üzere Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan yasal düzenlemenin ardından yasal oran 12 aylık TÜFE ortalaması üzerinden hesaplanmaya başlandı. Peki TEFE TÜFE 2019 Ekim ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak? Kira artış oranı hesaplama nasıl yapılır?

Ekim ayı kira artış oranı için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Tüm ev sahiplerini ve kiracıları yakından ilgilendiren kira artış oranı her ay düzenli olarak açıklanıyor. Eylül ayı enflasyon oranlarının açıklanmasının hemen ardından kira artış oranları da belli olacak. Bu bağlamda '' Ekim ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak? TEFE TÜFE 2019 kira artış oranı hesaplama nasıl yapılır?'' sorularına arama motorundan yanıt aranmaya başlandı. İşte tüm merak edilenler…

EKİM AYI 2019 KİRA ARTIŞ ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ekim ayı 2019 kira artış oranları kiracıları ve ev sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Peki Ekim ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak?

Ekim ayı kira artış oranları enflasyon oranlarının açıklanmasının hemen ardından belli olacak.

EYLÜL KİRA ARTIŞI NE KADAR?

Eylül 2019 kira artış oranı belli oldu. Ağustos ayı enflasyon rakamlarına göre tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık %0,86 arttı. TÜFE'de (2003=100) 2019 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre %0,86, bir önceki yılın Aralık ayına göre %7,35, bir önceki yılın aynı ayına göre %15,01 ve on iki aylık ortalamalara göre %19,62 artış gerçekleşti. Açıklanan oranlara göre Eylül ayında kiracılara yüzde 19,62 oranında zam yapılabilecek.

Ekim ayı kira artış oranları enflasyon oranlarının açıklanmasının hemen ardından belli olacak.

Ancak açıklanan bu rakam ev sahibi tarafından uygulanabilecek en yüksek tavan zam oranı oluyor. Yani açıklanan rakam yapılabilecek en yüksek zam oranı olup kiracı ve ev sahibi karşılıklı anlaşma ile bu oranı aşmayacak şekilde daha düşük bir tutarda kira zammı ile uzlaşmaya varabilir.

Sabah

  • Etiketler:

Yorum Yaz