maritbet girişmaritbet
Kadın yöneticiler inşaat dünyasını içten fethediyor

Kadın yöneticiler inşaat dünyasını içten fethediyor

Türk insanı gayrimenkulü seviyor. Bu bir gerçek. Çok sevilen sektörde hanımların gücünü her geçen gün artırdıkları da bir başka gerçek…

İş dünyasında gücünü her geçen gün artıran ve bakış açılarıyla katkı sağlayan hanımların bu ilerleyişi en iyi sağladıkları sektörlerin başında inşaat geliyor. Erkek egemen gibi görünen inşaat dünyası kadın yöneticiler tarafından içten fethediliyor.

Hanımların varlıkları ile ortamın havasını değiştirdiklerini, konuların daha nezih ele alındığını belirten Ferko İnşaat'ın Kurumsal İletişim ve Pazarlama MüdürüZeynep Fıratoğlu buna karşılık olarak hanımların da belli konulara dikkat etmeleri gerektiğini kaydetti. En başta kendilerine yatırım yapmaları gerektiğini kaydeden Fıratoğlu, “Çalışan hanımlar daha diri ve bakımlı kalıyor, hayatın içinde oluyorlar. Kendilerini salmıyorlar. Her daim bakımlı, güvenli ve çalışkan oluyorlar. İlerleyen yaşlara kadar formlarını koruyorlar. Emekli olan birçok hanımın daha sonra formlarının azıldığını hissettim” dedi.

Çalışan hanımların her yerde olduğu gibi inşaat dünyasında da aktif görevler aldığını söyleyen Fıratoğlu, “Hanımlar ofislerine topuklarının tıkırtılarını, vizyonlarını ve streslerini katar. Dengesi ise kişisel eğitim ve kendini bilme ile bulunur” şeklinde konuştu.

Her zaman kontrollü, bakımlı ve farklı fikirlerin sahibi olan hanım yöneticilere tavsiyelerde bulunan Fıratoğlu, “Nefes ve NLP eğitimleri insana çok şey katar. Düzenli bir hobinin olması, resim ve spor yapmak insanı stresten uzaklaştırır. Zira bir hanım yöneticinin kendi stresini atamaması ve bunu ekibine yansıtması başarısını gölgeler” diye konuştu.

Her zaman bakımlı olmalılar

Kadınların kişisel bakım ile kendine ve bedenlerine olan saygılarını muhafaza etmeleri gerektiğini söyleyen Fıratoğlu'na göre belli bir yaştan sonra mutlaka spor yapmak gerek. Aksi takdirde bu durum farklı sorunlara yol açıyor. Kafası rahat olmayan ve adrenalinini atamayan kadın yöneticilerin verimi azalıyor. Hanım yöneticilerin gerilimlerini alt gruplara yansıtmaması, geliştirici olması, bazı işleri yardımcılarına devrederek “hadi sen yap” demesi, yönlendirmesi ve zamanı geldiğinde koltuğa yapışmadan görevini genç nesillere bırakması gerekiyor. Çünkü insanlar geçici, kurumlar kalıcı. Yetiştirilen bir elemanının başarısı aslında o yöneticinin başarısı anlamına geliyor.

Bırakıp gitmesini bilmeli

“Bunun bilincinde olmaları gerekiyor” diye sözlerine devam eden Fıratoğlu, “Hanımlar hayata tutundukları gibi işlerine de tutunuyorlar. Bu güzel ama dozajını iyi ayarlamak gerek. Özgüvenli birinin yeni yetişenlerin kendini geçmesinden korkmaması, stres haline getirmemesi gerekiyor. Hanımlar, hanım bir yönetici ile çalışmak istemezler. Bu değişmeli” diye konuşuyor.

İletişim Bilgileri
Telefon : 0212 268 11 44
Web : http://ferkosignature.com/

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ferko İnşaat'ın Ilgaz Mountain Otel'i görücüye çıktı!
  • 20.10.2014 14:42

Ferko İnşaat'ın Ilgaz Mountain Otel'i görücüye çıktı!

Ferko İnşaat, Kastamonu Ilgaz Dağı’ndaki Ilgaz Mountain Resort’e yaptığı ek tesi ...

Ferko Line proje görselleri!
  • 25.11.2016 11:19

Ferko Line proje görselleri!

Ferko İnşaat tarafından Kağıthane'nin merkezinde hayata geçirilen Ferko Line pro ...

Ferko Line’daki son gelişmeler paylaşılacak
  • 13.12.2017 15:52

Ferko Line’daki son gelişmeler paylaşılacak

Ferko İnşaat, Kağıthane’de hızla yükselmekte olan Ferko Line’daki son gelişmeler ...

Ferko Line projesinde ofis fiyatları 11 bin 750 TL'den başlıyor
  • 26.12.2016 19:27

Ferko Line projesinde ofis fiyatları 11 bin 750 TL'den başlıyor

Ferko İnşaat tarafından Kağıthane'de yükselen Ferko Line projesinin yatırımcısın ...

Bağcılar Belediyesi'nden asansör denetimi!
  • 25.11.2016 11:30

Bağcılar Belediyesi'nden asansör denetimi!

Bağcılar Belediyesi, yaklaşık 5 bin asansörün kullanımda olduğu Bağcılar ilçesin ...