maritbet girişmaritbet
Homelink 'ev değişimi' sistemiyle dünya turu imkanı sunuyor

Homelink 'ev değişimi' sistemiyle dünya turu imkanı sunuyor

Dünya’nın 90 ülkesinde bulunan ofis ve temsilcileriyle takım çalışması sistemiyle hareket eden Homelink, tatile gitmek istediğiniz ülkedeki Homelink üyesiyle evinizi kısa süreliğine değiştirme imkanı sunuyor

Kaynak: Gonca KOCABAŞ / Hürriyet Emlak


İlk kez 1953 yılında Amerikalı öğretmen David Ostroff tarafından geliştirilen bu sistem, 57.yılında 60 ülkedeki üyeleriyle aktif olarak kullanılıyor. Sadece yol parası karşılığında yaşadıkları evleri değiştirme olanağı veren sistem 6 farklı kategoriden oluşuyor. Bunlardan ilki Home Exchange yani karşılıklı ev değişimi. “benim evim senin evin” sloganıyla yola çıkan, elektrik ve telefon gibi faturaların misafire ait olduğu sistemde isterseniz şu an yaşamakta olduğunuz evinizi isterseniz de yazlığınızı Homelink'in veri bankasına değişim için yazdırmanız yeterli.

Sistemin bir diğer seçeneği ise Hospitality exchange yani “birlikte misafirlik” hiçbir kira ve ücret ödemeden birbirlerinin misafiri olabiliyorlar. Daha çok ikinci evleri olan ya da yazlık evler için tercih edilen Homelink'te uygulanan bir başka değişim çeşidi ise No Simultane Exchange yani “eş zamanlı olmayan değişim”. Bu seçenek sayesinde üyeler burada süre ve mevsimini kendi aralarında kararlaştırırken yazlıklarında kalmadıkları elverişli mevsimlerde değiştirme imkanına sahip olabiliyorlar. Long term yani türkçesi“uzun dönem” olan dördüncü değişim modeli genellikle eğitim amaçlı durumlarda uzak ülkelerdeki üyeler tarafından tercih ediliyor. Yine ücretsiz olan sistemde isteğe bağlı olarak kahvaltı ve konaklama ücretlendirilebiliyor. Sistemin son seçeneği ise weekend exchange yani “haftasonu değişimi” Evinizi karşılıklı olarak bir üye ile değiştirip haftasonunuzu İtalya ya da Paris'te geçirmenize olanak sağlıyor. Ayrıca “Youth Exchange” uygulaması ile çocuğunuzun yaşına yakın bir genci misarif edebilir ardından kendi çocuğunuzu o gencin ailesinin yanına misafir olarak gönderebilirsiniz.

Homelink sisteminde 200 TL'ye 1 yıl, 300 TL'ye 2 yıl ya da 399 TL'ye 3 yıl üye olunabiliniyor ve üyeliğiniz boyunca ev değişimi esnasında başka herhangi bir ücret ödemeden tatilinize başlayabiliyorsunuz. Üyeliğinizle beraber vereceğiniz bilgilerin ve göndereceğiniz resimlerinizin yer alacağı, adınıza hazırlanacak olan web sayfası üzerinden tanışmak istediğiniz ülkelerin üyeleri ile yazışma yapabiliyor, üyeliğiniz devam ettiği sürece istediğiniz ülkeler ve dönemlerde ev değişim imkanından faydalanabiliyorsunuz. Üyelerin web sayfalarında bu değişim sayıları birer referans olarak “Deneyimli Değişimci” başlığı ile yayınlanıyor.

Organizatörlerin ilettiği ufak ev hasarları dışında önemli bir problemin olmadığını dile getiren homelikturkey.com'un sahibi Samim Er bu tarz sorunlar için Ev sigorta paketlerinin bulunduğunu ve uygun fiyata dileyen misafirlerin faydalanabileceklerine değindi. Ayrıca Er, her yıl tam 800 sayfa yayınlanan homelink kataloğunda değişimci evlerinin mevcut olduğunu ve  wwww.homelinkturkey.http://wwww.homelinkturkey.comcom'daki web sayfasında da dünyadaki tüm ofisleriyle tanıtıldığının bilgisini verdi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz